ΓΔ: 1401.31 0.26% Τζίρος: 7.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:53:00 DATA
Φωτο: Shutterstock

Έκλεψαν την παράσταση οι επιδόσεις από τα ισχυρά blue chips του ΧΑ

Κόντρα στην δυσκολίες της παγκόσμιας οικονομίας κινήθηκαν πέντε μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι του ελληνικού χρηματιστηρίου. Τα αποτελέσματα 9μηνου για ΕΛΠΕ, Μυτιληναίο, ΟΤΕ, Coca-Cola και Τιτάν πιστοποιούν την ισχυρή δυναμική τους.

Σε μια ιδιαίτερη χρονιά με την πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία να βυθίζει σε ύφεση ισχυρές οικονομίες, οι επιδόσεις ορισμένων ελληνικών επιχειρήσεων έχουν εκπλήξει τους αναλυτές και αποτελούν case study στη διαχείριση μεγάλων κρίσεων. Ο λόγος για τα blue chips του ελληνικού χρηματιστηρίου που φαίνεται πως από τη δεκαετή οικονομική κρίση και την αντιμετώπιση της πανδημίας απέκτησαν ισχυρά αντισώματα για  κάθε απρόβλεπτη οικονομική διαταραχή. 

Ο πόλεμος άρχισε στις αρχές του 2022, επιτάχυνε και κορύφωσε την ενεργειακή κρίση που είχε ξεκινήσει από τα τέλη του 2021 και εδώ και έξι μήνες ροκανίζει τα εισοδήματα των καταναλωτών με τις πληθωριστικές πιέσεις και την αύξηση του χρηματοοικονομικού κόστους. Παρόλα αυτά υπάρχουν επιχειρήσεις στην Ελλάδα που όχι μόνο δεν βλέπουν τα μεγέθη τους να υποχωρούν, αντιθέτως καταγράφουν υψηλή κερδοφορία και καταρτίζουν ισχυρούς ισολογισμούς – ασπίδα για κάθε απρόβλεπτη κατάσταση.

Με αφορμή τα αποτελέσματα 9μηνου που επιβεβαίωσαν την ανθεκτικότητα των μεγάλων εισηγμένων επιχειρήσεων το BD «σκανάρει» τις επιδόσεις πέντε εξ αυτών: ΕΛΠΕ, Μυτιληναίος, ΟΤΕ, Coca –Cola, Τιτάν. Σε διαφορετικούς κλάδους η κάθε μία πετυχαίνουν το ακατόρθωτο: επενδύουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, αλλά συγχρόνως διατηρούν άριστη χρηματοοικονομική διάρθρωση και ανταμείβουν τους μετόχους τους.

Υπάρχει ευνοϊκή συγκυρία για ορισμένες εξ αυτών όπως π.χ τα διυλιστήρια αλλά η μεγάλη εικόνα δεν αλλάζει: Η προνοητικότητα των διοικήσεών τους στα δύσκολα χρόνια με στοχευμένες επενδύσεις τις έχει φέρει στη θέση του οδηγού, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιούνται. Εκτός από τα προφανή οφέλη στους μετόχους τους, οι συγκεκριμένες εταιρείες δίνουν σημαντική ανάσα στην ελληνική οικονομία με τις νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούν, τους φόρους που καταβάλουν και το συνάλλαγμα που φέρνουν στη χώρα, καθώς πρόκειται για εξαγωγικές επιχειρήσεις. Παράλληλα, οι μετοχές τους συμβάλλουν στην καλή εικόνα του ΧΑ εντός του 2022 σε αντίθεση με τις απώλειες που καταγράφουν οι ξένες αγορές

ΕΛΠΕ: Ισχυρός ισολογισμός ακόμη και με την έκτακτη εισφορά στα κέρδη

Τα υψηλά περιθώρια διύλισης, η αύξηση των εξαγωγών και η μεγαλύτερη συνεισφορά των ΑΠΕ οδηγούν εκ του ασφαλούς την HelleniQ Energy (πρώην ΕΛΠΕ) στην καταγραφή κερδών που δεν έχει ξαναδεί το μεγαλύτερο διυλιστήριο της χώρας.

Τα συγκρίσιμα EBITDA (χωρίς την επίπτωση από την αποτίμηση των αποθεμάτων) διαμορφώθηκαν στο τρίτο τρίμηνο στα 504 εκατ. ευρώ από 125 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη εκτινάχθηκαν στα 381 εκατ. ευρώ από 33 εκατ. ευρώ και οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 72% στα 4,189 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο 9μηνου οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 71% στα 10,96 δις. ευρώ, τα συγκρίσιμα ebitda από 264 εκατ. έφτασαν τα 1,13 δις. ευρώ και τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη από μόλις 48 εκατ. το περσινό 9μηνο ανήλθαν φέτος στα 755 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση αποφάσισε τη διανομή προμερίσματος 0,25 ευρώ ανά μετοχή για τα κέρδη του 2022, ενώ ήδη από τις 8 Νοεμβρίου έχει αρχίσει να μοιράζεται και το προμέρισμα των 0,40 ευρώ (συνολικά 122 εκατ. ευρώ) που προήλθε από ένα μέρος του τιμήματος που εισέπραξαν τα ΕΛΠΕ από την πώληση της ΔΕΠΑ Υποδομών. Ο διευθύνων σύμβουλος της HelleniQ Energy Ανδρέας Σιάμισιης μιλώντας στους αναλυτές τόνισε πως η διοίκηση έχει μεγάλες προσδοκίες για το τέταρτο τρίμηνο μετά την αυξημένη ζήτηση για ντίζελ αλλά και για ένα θετικό 2023.

Τα πολύ καλά αποτελέσματα  και το τίμημα των 256 εκατ. ευρώ από την πώληση της ΔΕΠΑ Υποδομών συμβάλλουν στον περιορισμό του δανεισμού του ομίλου (ήδη μειώθηκε  κατά 15% ο καθαρός δανεισμός στο 9μηνο) και στηρίζουν το επενδυτικό σχέδιο για επέκταση στις ΑΠΕ.

«Ακόμα και με την έκτακτη εισφορά στα κέρδη, ο όμιλος στο τέλος του επόμενου έτους θα έχει ισχυρό ισολογισμό» επισήμανε ο κ. Σιάμισιης τονίζοντας πως σε μια περίοδο υψηλού κόστους δανεισμού που μπαίνουμε, ο ισχυρός ισολογισμός θα είναι σημαντικός για όλες τις επιχειρήσεις.  Σχετικά με τις επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια, ο όμιλος έχει σε λειτουργία χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ 340 MW και εκτίμηση για ετήσια λειτουργικά κέρδη περί τα 50 εκατ. ευρώ. Το χαρτοφυλάκιο αδειών υπό ανάπτυξη του ομίλου ξεπερνά τα 2GW.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες η εταιρεία προχωρεί σε τρισδιάστατες (3D) σεισμικές έρευνες στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου που της έχει παραχωρηθεί για έρευνα τυχόν κοιτασμάτων φυσικού αερίου. Επίσης, στις δύο περιοχές της νοτιοδυτικά της Κρήτης που έχουν παραχωρηθεί στην κοινοπραξία της αμερικανικής ExxonMobil με την HelleniQ Energy ξεκινούν όπως αποφασίστηκε πρόσφατα σεισμικές έρευνες.

Μυτιληναίος: Η καλύτερη χρονιά στην ιστορία του ομίλου

Οι επιδόσεις της Μυτιληναίος για το τρίτο τρίμηνο ξεπέρασαν τις αρχικές προβλέψεις των αναλυτών.  Για το  διάστημα  Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος  όμιλος ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 149 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας τα 129 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη που είχε πραγματοποιήσει ολόκληρη τη χρήση του 2020! Συνολικά για  το 9μηνο του 2022 ο όμιλος ανακοίνωσε τζίρο 4,57 δισ. ευρώ, κέρδη EBITDA 533 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 312 εκατ. ευρώ, μεγέθη αυξημένα κατά 169%, 121% και 171% αντίστοιχα σε σχέση με το 9μηνο του 2021.

Η υψηλή απόδοση των θερμικών μονάδων παραγωγής ενέργειας, η προμήθεια φυσικού αερίου σε χαμηλές τιμές, τα υψηλά περιθώρια κέρδους EBITDA 30% στον τομέα του αλουμινίου και οι επιδόσεις του τομέα των ΑΠΕ συνέβαλαν στην «έκρηξη» των κερδών, ενώ οι θετικές οικονομικές ροές στήριξαν επενδύσεις 442 εκατ. ευρώ.

Ο καθαρός δανεισμός διαμορφώθηκε στα 1.398 εκατ. ευρώ, με τον δείκτη μόχλευσης (Καθαρός Δανεισμός / EBITDA) να διαμορφώνεται κοντά στο 2,1x στο τέλος του εννεάμηνου του 2022, με τάσεις σημαντικής αποκλιμάκωσης -σύμφωνα με την εταιρεία- μέχρι το τέλος του έτους. Η καταγραφή ισχυρών ταμειακών ροών βοήθησε τη Mytilineos να διατηρήσει χαμηλά επίπεδα μόχλευσης, σε μια περίοδο στην οποία καταγράφηκαν εκτός από επενδύσεις πάγιου κεφαλαίου 442 εκατ. ευρώ και αυξημένες ανάγκες κεφαλαίου κίνησης λόγω αύξησης του κύκλου εργασιών. Ο όμιλος στο τέλος του 9μηνου διατηρούσε ρευστότητα 684 εκατ. ευρώ. Οι  επενδυτικές δαπάνες του ομίλου έως το τέλος της χρονιάς εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 600 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρουν από την εταιρεία, η εμπορική λειτουργία της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής 826MW (CCGT), η αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας αλουμινίου και σημαντικά έργα σε ΑΠΕ σε Ελλάδα και εξωτερικό  δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε η Mytilineos να παραμείνει σταθερά σε αναπτυξιακή τροχιά.

Στο δεύτερο εξάμηνο του 2022, καταγράφεται για πρώτη φορά σημαντική αύξηση των επιδόσεων του Τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD), η οποία όπως υποστηρίζει η διοίκηση αναμένεται όχι μόνο να διατηρηθεί, αλλά και να ενισχυθεί περαιτέρω το επόμενο διάστημα, καθώς εξελίσσεται η ολοκλήρωση μιας σειράς συμφωνιών για την πώληση φωτοβολταϊκών πάρκων από το διεθνές χαρτοφυλάκιο του τομέα.

Ο τομέας RSD  στο εννεάμηνο του 2022 κατέγραψε κύκλο εργασιών 395 εκατ, αυξημένο κατά 62% σε σχέση με το εννεάμηνο του προηγούμενου έτους, ενώ το EBITDA ανήλθε σε 65 εκατευρώ  έναντι 15 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2021.

Πλέον ο τομέας RSD εξελίσσεται όπως εκτιμούν οι αναλυτές σε έναν ισχυρό πυλώνα ανάπτυξης της εταιρείας, καθώς μέσω της πλατφόρμας BOT (Build Operate & Transfer) προωθούνται οι πωλήσεις έργων σε διάφορα στάδια ανάπτυξης, σε αγορές της Ευρώπης. Η συνολική δυναμικότητα του ΒΟΤ χαρτοφυλακίου του τομέα, είναι της τάξεως των 2.445 MW, εκ των οποίων: 233 MW σε λειτουργία, 951 MW υπό κατασκευή και 1.261 MW έτοιμα για Κατασκευή (Ready To Build - RTB) με εκτιμώμενο RTB μέσα στους επόμενους 6 μήνες.

ΟΤΕ: Άριστη χρηματοοικονομική διάρθρωση με επενδύσεις τεχνολογίας αιχμής

Οι ταμειακές ροές του ΟΤΕ δεν έχουν επηρεαστεί από τις πληθωριστικές πιέσεις που περιορίζουν τις καταναλωτικές δαπάνες με αποτέλεσμα ο οργανισμός να συνεχίζει το επενδυτικό του πρόγραμμα κερδίζοντας μερίδια αγοράς στις ευρυζωνικές υπηρεσίες και να τηρεί τις δεσμεύσεις του για ανταμοιβή των μετόχων με 500 εκατ. ευρώ το χρόνο (μέρισμα και διαγραφή ιδίων μετοχών). 

Για το  τρίτο τρίμηνο ο ΟΤΕ ανακοίνωσε έσοδα +5,2% από υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και μείωση 4,6% στα έσοδα λιανικής στη σταθερή τηλεφωνία, λόγω της όξυνσης του ανταγωνισμού. Στο τρίτο τρίμηνο το προσαρμοσμένο ebitda ενισχύθηκε κατά 1,6% στα 358 εκατ. ευρώ. Σε επίπεδο 9μηνου οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 4,4% στα 2,56 δις. ευρώ, το προσαρμοσμένο ebitda κατά 5,4% στα 1,01 δις. ευρώ και τα καθαρά προσαρμοσμένα κέρδη κατά 5,7% στα 424 εκατ. ευρώ. 

Η διοίκηση του ΟΤΕ διατηρεί τον στόχο των 600 εκατ. ευρώ που έχει θέσει για το 2022 για τις ελεύθερες ταμειακές ροές, ενώ οι επενδύσεις θα ανέλθουν στα 640 εκατ.ευρώ, κυρίως για την ανάπτυξη του δικτύου οπτικής ίνας.

Μια υπηρεσία όπου το management δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς αφορά στο μέλλον. Ειδικότερα, ο ΟΤΕ επέκτεινε περαιτέρω τη διαθεσιμότητα του δικτύου FTTH  φτάνοντας σε 733.000 σπίτια και επιχειρήσεις στο τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ στοχεύει να φτάσει περίπου σε 1 εκατομμύριο μέχρι το τέλος του 2022.  Ήδη, 110.000 πελάτες αγόρασαν την υπηρεσία αυξάνοντας το ποσοστό διείσδυσης στο 16% από 10% πέρυσι και 14% στο τέλος του β’ τριμήνου.

Οι ευρυζωνικές συνδέσεις αυξήθηκαν κατά 3,4% στο τρίτο τρίμηνο φτάνοντας τα 2.298.001 εκ των οποίων οι συνδέσεις οπτικών ινών ήταν 1.430.414, αυξημένες κατά 3,01% σε ετήσια βάση. Οι συνδρομητές της Cosmote TV στο τέλος του τρίτου τριμήνου ανήλθαν σε 643.356 έναντι 600.167 πέρυσι

Για το 2022 η διοίκηση εκτιμά πως ο οργανισμός θα επιτύχει περαιτέρω αύξηση των εσόδων και μονοψήφιο ρυθμό αύξησης του ebitda Σε σημαντική πηγή εσόδων με αύξηση 43% σε ετήσια βάση εξελίσσονται τα έργα τεχνολογίας, πληροφοριών και επικοινωνίας (ICT) που χρηματοδοτούνται και από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ο προσαρμοσμένος καθαρός δανεισμός μαζί με τις μισθώσεις διαμορφώθηκε στο 9μηνο στα 769 εκατ. ευρώ (+0,7%).  Η αποπληρωμή κατά τη διάρκεια του τριμήνου ομολόγου με εναπομείναν ποσό 375 εκατ. ευρώ και απόδοση 2,375% σε συνδυασμό με τη χρηματοδότηση σε χαμηλότερο κόστος, οδήγησαν σε μείωση στο μέσο σταθμικό κόστος ομολόγων και δανείων κατά 28 μονάδες βάσης σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2021. Ο όμιλος έχει μικρή έκθεση μεσοπρόθεσμα στην αύξηση των επιτοκίων σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς η επόμενη σημαντική αποπληρωμή ομολόγου τοποθετείται τον Σεπτέμβριο του 2026.

Coca – Cola HBC: Μπορεί και χωρίς τη Ρωσία - Εκτιμήσεις για κέρδη 900 εκατ. το 2022

H Coca Cola HBC AG δημοσίευσε την περιληπτική ενημέρωση για την πορεία των εργασιών του τρίτου τριμήνου. Τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις του ομίλου αυξήθηκαν σε οργανική βάση κατά 7,4% κατά το τρίτο τρίμηνο του 2022. Ο  όγκος πωλήσεων σε επίπεδο ομίλου μειώθηκε κατά 6,6% σε οργανική βάση, με διψήφια αύξηση στις αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες αγορές, η οποία ωστόσο αντισταθμίστηκε από τη διακοπή των πωλήσεων εμπορικών σημάτων της The Coca-Cola Company στη Ρωσία.

Τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις ανά κιβώτιο – ένα μέγεθος που δίνει μεγάλη σημασία η διοίκηση- αυξήθηκαν κατά 15,% σε οργανική βάση. «Το τρίτο τρίμηνο συνεχίσαμε να κερδίζουμε μερίδο αγοράς», ανέφερε ο Zoran Bogdanovic, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola HBC  επισημαίνοντας πως «μέχρι τώρα έχουμε δει πολύ περιορισμένα δείγματα αλλαγής της καταναλωτικής συμπεριφοράς, αλλά παραμένουμε σε εγρήγορση για αυτό το ενδεχόμενο». Ο CEO της Coca –Cola αναθεώρησε προς τα πάνω τις αρχικές εκτιμήσεις για τα λειτουργικά κέρδη του 2022.

Όπως τόνισε, «σε συνέχεια των ισχυρών αποτελεσμάτων της περιόδου και έχοντας επίγνωση του ευρύτερου μακροοικονομικού περιβάλλοντος και των γεωπολιτικών κινδύνων στις αγορές μας, ανανεώνουμε τις εκτιμήσεις μας σε σχέση με τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη για το 2022, τα οποία πλέον αναμένουμε ότι θα διαμορφωθούν μεταξύ 860 και 900 εκατ. ευρώ». Η αρχική πρόβλεψη έδινε εύρος κερδών μεταξύ  740 έως 820 εκατ. ευρώ. Το 2021 τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη είχαν ανέλθει στα 831 εκατ. ευρώ.

Τιτάν:  Οι ανατιμήσεις στο τσιμέντο υπερκέρασαν τα αυξημένα λειτουργικά κόστη

Οι αυξήσεις στην τιμή του τσιμέντου και η ζήτηση για το προϊόν σε όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιείται η τσιμεντοβιομηχανία Τιτάν οδήγησαν στην καταγραφή ισχυρών επιδόσεων σε επίπεδο τρίτου τριμήνου και στο σύνολο του 9μήνου, ενώ το ισχυρό δολάριο ενίσχυσε την άνοδο των πωλήσεων.

 Η διοίκηση εκμεταλλεύτηκε τη συγκυρία και αύξησε τις τιμές στο τσιμέντο σταδιακά από τις αρχές του καλοκαιριού. Η ανατίμηση «απορροφήθηκε» εύκολα από τις αγορές για αυτό και συνοδεύτηκε από αύξηση του όγκου πωλήσεων και αντιστάθμισε τα υψηλά κόστη από την ενέργεια και τις μεταφορές. O τζίρος στο τρίτο τρίμηνο διαμορφώθηκε στα 626 εκατ. ευρώ ενισχυμένος κατά 41,8% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2021. Οι πωλήσεις στο 9μηνο ενισχύθηκαν κατά 31,6% στα 1,66 δις. ευρώ. Τα κέρδη ebitda αυξήθηκαν το τρίτο τρίμηνο κατά 24% στα 95,4 εκατ. ευρώ και σε επίπεδο 9μηνου κατά 6,8% στα 234,5 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη το τρίτο τρίμηνο έφτασαν τα 43 εκατ. ευρώ (+43,9%) και στο 9μηνο τα 89 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 8,7%. 

H αγορά των ΗΠΑ παραμένει η καλύτερη αγορά για την ελληνική πολυεθνική και αντιπροσωπεύει το 58% των συνολικών πωλήσεων του ομίλου και το 55% των συνολικών κερδών ebitda. Η οικονομία της Φλόριντα όπως υποστηρίζει η διοίκηση κινείται ανοδικά,  τα επενδυτικά προγράμματα υποδομών συνέχισαν να υλοποιούνται, ο κλάδος της κατοικίας αναπτύσσεται περαιτέρω, ενώ αυξήθηκε και η ζήτηση για δομικά υλικά που χρησιμοποιούνται σε θαλάσσιες εφαρμογές. Το απόθεμα απούλητων κατοικιών παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, παρά το γεγονός ότι τα υψηλότερα επιτόκια των στεγαστικών δανείων μείωσαν κάπως την αγοραστική ζήτηση, ιδίως για μονοκατοικίες.

Οι επενδυτικές δαπάνες του ομίλου κατά το εννεάμηνο του 2022 διαμορφώθηκαν σε 158,1 εκατ. ευρώ. Επίσης, όπως αναφέρει η διοίκηση, λόγω αυξημένων πωλήσεων και πληθωρισμού το κεφάλαιο κίνησης αυξήθηκε κατά 157,5 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα ο καθαρός δανεισμός του ομίλου στο τέλος του τρίτου τριμήνου είναι υψηλότερος κατά 177 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2021. Αναλυτές επισημαίνουν πως ανέμεναν χαμηλότερες δαπάνες για κεφάλαιο κίνησης, δεδομένου ότι ο όμιλος δεν χρησιμοποιεί φυσικό αέριο. 

Ο όμιλος δεν έχει ανάγκες αναχρηματοδότησης μέσα στην επόμενη διετία και περισσότερο από το 80% του δανεισμού είναι είτε σε σταθερά επιτόκια είτε με κάλυψη του επιτοκιακού κόστους με μακροπρόθεσμες πράξεις αντιστάθμισης.

Για τη συνέχεια η διοίκηση επισημαίνει ότι το  αυξημένο κόστος ενέργειας, τα υψηλότερα επιτόκια και ο κίνδυνος ύφεσης συνιστούν προκλήσεις για την ανάπτυξη του κατασκευαστικού κλάδου. Από την άλλη πλευρά, αναφέρει ότι τα θεμελιώδη μεγέθη διαμόρφωσης της ζήτησης του τσιμέντου -δηλαδή η ανάπτυξη της οικονομίας και η αύξηση του πληθυσμού- διατηρούν τη δυναμική τους σε συνδυασμό με τα προγράμματα επενδύσεων για έργα υποδομών στις κύριες αγορές που δραστηριοποιείται ο όμιλος (ΗΠΑ, Δυτική Ευρώπη, Ελλάδα, ΝΑ Ευρώπη, Αίγυπτο, Τουρκία και Βραζιλία).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

TITAN-Elliniko
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ισχυρές επιδόσεις το 2025 «βλέπει» η Τιτάν, τι εκτιμά για την Αμερική

Πολλά έργα στις ΗΠΑ καθυστέρησαν λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και θα εκτελεστούν το 2025. Ο Τραμπ έχει δεσμευτεί ότι θα συνεχίσει το πρόγραμμα Μπάιντεν για τις υποδομές. Το α' 3μηνο 2025 το ΙPO της Τitan America.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το πρώτο τρίμηνο του 2025 η εισαγωγή της Τitan America στη Νέα Υόρκη

Μετατίθεται το Investor Day μετά το IPO της θυγατρικής στις ΗΠΑ. Επενδύσεις 240 εκατ. ευρώ φέτος από τον όμιλο. Τι είπε η διοίκηση στην ενημέρωση των αναλυτών για την Ελλάδα. Νέο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έργα ICT και ισχυρά δίκτυα θα δώσουν ώθηση στην κερδοφορία του ΟΤΕ

«Καρφιά» του Τσαμάζ στους ανταγωνιστές, ο ΟΤΕ δεν ακολουθεί τις μειώσεις τιμών. Αισιοδοξία για αύξηση συνδρομητών, αλλά με χαμηλότερα περιθώρια κέρδους. Τι (δεν) είπε η διοίκηση για Ρουμανία και απόσχιση του κλάδου των κεραιών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Titan America: Έως 25% στη Wall Street, τα έσοδα σε επενδύσεις - εξαγορές

Το φθινόπωρο η αίτηση εισαγωγής στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η αποτίμηση και ο καταλυτικός παράγοντας της μη πληρωμής δικαιωμάτων CO2. Νέοι στόχοι του ομίλου για το 2026 που έχουν ήδη ξεπεραστεί.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τιτάν: Δυνατό πρώτο τρίμηνο, παρά την πίεση στα κέρδη σε ΗΠΑ και Ελλάδα

Η συντήρηση των εργοστασίων στις ΗΠΑ και το αυξημένο κόστος ρεύματος στην Ελλάδα επηρέασαν τα EBITDA. Σημαντική αύξηση στα καθαρά κέρδη λόγω μειωμένων τόκων. Θετικές προσδοκίες για τη συνέχεια λόγω ισχυρής ζήτησης και καλών τιμών.