O τέως αντιπρόεδρος της Intrakat, Δημήτρης Κούτρας, όπως και χιλιάδες μικρομέτοχοι δεν ήταν ανάμεσα στους εκλεκτούς της συμφωνίας για τη μεταβίβαση της Intrakat στους τέσσερις εφοπλιστές και τον κ. Εξάρχου.
Eξαιρέθηκε από τη συμφωνία που έκανε η μητρική Intrakom του Σωκράτη Κόκκαλη, με τους εφοπλιστές για το ποίοι μεγαλομέτοχοι της Intrakat-και όχι μόνο- θα πωλούσαν τις μετοχές τους. Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία Winex συμφερόντων των κ.κ. Μπάκου, Καϋμενάκη και Εξάρχου, απέκτησε το 31,7% της Intrakat και οι κ.κ. Αγγέλου και Γκότσης το 13,63% και 13% αντίστοιχα. Πωλητές, εκτός από την Intrakom, ήταν ο κ. Σουρέτης, ο κ. Θεοδωρίδης κ.α. Όλοι τους πούλησαν προς 2,95 ευρώ ανά μετοχή.
Η αρχιτεκτονική της εξαγοράς με τους πολλούς αγοραστές φαίνεται να απομακρύνει το ενδεχόμενο υποβολής υποχρεωτικής δημόσιας προσφοράς, αν και ακόμη η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν έχει πει την τελευταίο λόγο μετά τις εξηγήσεις που ζήτησε και έλαβε από τους αγοραστές.
Η νέα ιδιοκτησία δεν προσέφερε στον Δ. Κούτρα μια θέση στο ΔΣ ή κάποιο σημαντικό ρόλο στην Intrakat, οπότε ο τελευταίος αποχώρησε από την εταιρεία και έχει περιοριστεί στο ρόλο του παθητικού μετόχου με ένα ποσοστό 8,13% (κατείχε το 20% αλλά επειδή δεν συμμετείχε στην τελευταία αύξηση κεφαλαίου της Intrakat ύψους 50 εκατ. ευρώ το ποσοστό του μειώθηκε).
Ο κ. Κούτρας επιθυμεί να απεμπλακεί από την Intrakat. Σε αυτή την περίπτωση, δυνητικοί αγοραστές θα ήταν οι εφοπλιστές Αγγέλου και Γκότσης οι οποίοι αν αποκτήσουν ακόμη και ξεχωριστά το 8,13% δεν θα είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν δημόσια πρόταση, σε αντίθεση με τη Winex, που ήδη είναι πολύ κοντά στο όριο του 33%.
Η εμπλοκή της Ambrosia και οι μνήμες από το παρελθόν
Σύμφωνα με πληροφορίες του BD τον κ. Κούτρα έχει πλησιάσει η Ambrosia Capital για να αποκτήσει το ποσοστό του. Δεν έχει διευκρινιστεί αν ενδιαφέρεται για την ίδια ή για κάποιον τρίτο. Πρόκειται για τη χρηματιστηριακή που εδρεύει στο Λονδίνο και διοικείται από τον ιδιαίτερα δραστήριο και στην ελληνική κεφαλαιαγορά Τάσο Αστυφίδη.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η πρόταση της εταιρείας «πατάει» πάνω στην τρέχουσα τιμή στο ΧΑ που είναι 1,9 ευρώ ανά μετοχή, κάτι που δεν ικανοποιεί τον Δ. Κούτρα, που θα ήθελε η συναλλαγή να γίνει στα 2,95 ευρώ. Η διαφορά είναι μεγάλη. Η πρόταση της Ambrosia αποτιμά το ποσοστό του στα 11,6 εκατ. ενώ με τίμημα 2,95 ευρώ η αποτίμηση φτάνει τα 18 εκατ. ευρώ.
Η Ambrosia δεν είναι άγνωστη στον κ. Κούτρα. Ήταν η εταιρεία που έκανε το deal μεταξύ Farallon και της οικογένειας Καλλιτσάντση, βάσει του οποίου οι Αμερικανοί δάνεισαν περί τα 50 εκατ. ευρώ στην οικογένεια και τα αδέρφια Καλλιτσάντση με αυτά τα κεφάλαια κατάφεραν να βγουν νικητές στο proxy war με τους κ.κ. Μπόμπολα και Κούτρα για τον έλεγχο της Ελλάκτωρ. Επειδή, όμως, το χρήμα ενώνει, η Ambrosia φέρεται να συνέβαλε στην πώληση μετοχών της Ελλάκτωρ που ανήκαν στον κ. Κούτρα, όταν αυτός έχασε τον έλεγχο της εταιρείας και ήθελε να πωλήσει το ποσοστό του.
Σημειώνεται ότι πρόσφατα αποχώρησαν από την Ιntrakat και δύο στελέχη που είχε φέρει μαζί του ο κ. Κούτρας. Πρόκειται για τον κ. Τίμο Καρεφυλλάκη και τον κ. Σπύρο Καραβάκη. Ο κ. Καρεφυλλάκης έχει ήδη προσληφθεί στην Άκτωρ.