Η City Insurance που δραστηριοποιείται από το 2014 και στην Ελλάδα, συνεχίζει την ανοδική της πορεία στην ασφαλιστική αγορά της Ρουμανίας που έχει αναπτύξει ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει κορυφαία ασφαλιστικά προϊόντα.
Στο πρώτο εννεάμηνο του 2019 η κορυφαία εταιρεία στην αγορά γενικής ασφάλισης για τρια συνεχόμενα έτη στην Ρουμανία έκλεισε με αύξηση 38% σε σχέση με τα περσινά επίπεδα τον όγκο των μικτών εγγεγραμμένων ασφαλίστρων (GWP) που ανήλθε στα 298 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, αξιοσημείωτη είναι η αύξηση των αποζημιώσεων που καταβλήθηκαν κατά τη διάρκεια Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2019: 109.065 σε σύγκριση με 84.424 κατά τη διάρκεια Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2018. Κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2019, η City Insurance καταγράφει ένα συνολικό ποσό των απαιτήσεων που καταβλήθηκαν έως 179 εκ. ευρώ. Επίσης, τα ασφάλιστρα αστικής ευθύνης έναντι τρίτων από τη χρήση μηχανοκίνητων οχημάτων (MTPL) είχαν αξία 252 εκ. ευρώ, ενώ τα ασφάλιστρα μη αστικής ευθύνης έναντι τρίτων (Non-MTPL) ανήλθαν σε 46 εκ ευρώ.
Τα νούμερα της City Insurance εμφανίζονται ιδιαίτερως ενισχυμένα σε όλους τους τομείς με την ασφάλιση αυτοκινήτου να καταγράφει εντυπωσιακή άυξηση 306%, με τις υπηρεσίες ασφάλισης τεχνικών εγκαταστάσεων να φτάνει το 247% και οι εγγυήσεις 221%.
Στα τέλη Σεπτεμβρίου 2019, το χαρτοφυλάκιο της City Insurance περιλάμβανε μεταξύ άλλων, 170.082 νοικοκυριά, 269.070 ιδιώτες ασφαλισμένους για κίνδυνο ατυχημάτων και 2.136.330 οχήματα.
Ο Renato Szilagyi, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της City Insurance δήλωσε σχετικά: «Η επιχειρηματική ανάπτυξη του 38% είναι σημαντική απόδοση σε οποιαδήποτε κλάδο, ιδίως σε ένα ανταγωνιστικό όπως η γενική ασφάλιση. Οι πελάτες και οι συνεργάτες μας είναι στο επίκεντρο. Η απρόσκοπτη εστίαση στις ανάγκες τους μας έφερε αυτά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα. Απλοποιούμε τις διαδικασίες μας και βελτιώνουμε συνεχώς το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της City Insurance και την ποιότητά του. Και επίσης, είναι και η καινοτομία. Ψηφιοποιούμε τους πόρους μας και αξιοποιούμε την τεχνολογία ως σύμμαχό μας. Όλα τα παραπάνω μας έφεραν στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα: ένας συνολικός όγκος γραπτών πριμοδοτήσεων αξίας περίπου 300 εκ. ευρώ, υπερβαίνοντας τις 100.000 αξιώσεις που καταβλήθηκαν».