ΓΔ: 1994.72 0.36% Τζίρος: 94.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:01:39
Πύργος ελέγχου Βενιζέλος
Το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στην Αθήνα

Morgan Stanley: Υποβαθμίζει σε underweight το ΔΑΑ με τιμή στόχο 9,6 ευρώ

Η Morgan Stanley υποβάθμισε τη μετοχή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών σε «underweight» από «equal weight», μειώνοντας την τιμή-στόχο στα 9,6 ευρώ και προβλέποντας πτώση άνω του 7%.

Σε υποβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) προχώρησε η Morgan Stanley, τοποθετώντας την πλέον σε «underweight» από «equal weight», σύμφωνα με νέα ανάλυση του αμερικανικού επενδυτικού οίκου.

Η τράπεζα επισημαίνει πως, μετά την έντονη άνοδο της μετοχής το τελευταίο διάστημα, τα περιθώρια ανόδου περιορίζονται, ενώ ο κίνδυνος διόρθωσης από τα τρέχοντα επίπεδα έχει αυξηθεί, κατεβάζοντας την τιμή-στόχο για τη μετοχή στα 9,6 ευρώ από 10,1 ευρώ.

Όπως εκτιμά η Morgan Stanley, η μετοχή του ΔΑΑ μπορεί να υποχωρήσει πάνω από 7% από τα επίπεδα που βρέθηκε μετά τη συνεδρίαση της Παρασκευής όπου και κατέγραψε άνοδο σχεδόν 2% κλείνοντας στα 10,34 ευρώ, χαρακτηρίζοντας τη μετοχή «υπερτιμημένη σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα».

Αναλυτές του οίκου σημειώνουν ότι, παρά τις σταθερές επιδόσεις του αεροδρομίου και τις ισχυρές προοπτικές του τουρισμού, οι αποτιμήσεις έχουν κινηθεί ταχύτερα από τα θεμελιώδη μεγέθη. 

«Η μετοχή του ΔΑΑ έχει ενσωματώσει μεγάλο μέρος των θετικών προσδοκιών, ενώ οι αποδόσεις της φαίνεται να προεξοφλούν ήδη ένα εξαιρετικά ευνοϊκό μακροοικονομικό περιβάλλον», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η Morgan Stanley επισημαίνει πως οι επενδυτές θα πρέπει να παρακολουθούν στενά την πορεία της επιβατικής κίνησης και τις ανακοινώσεις για νέες επεκτάσεις υποδομών, καθώς αυτοί οι παράγοντες θα καθορίσουν τη μελλοντική δυναμική της μετοχής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιβατικό αεροπλάνο νύχτα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καθυστερήσεις - ρεκόρ στο "Ελ. Βενιζέλος", αερομαχία υπ. Υποδομών - ελεγκτών

Η κόντρα Υπουργείου Υποδομών – ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας για το νομοσχέδιο κορυφώνεται και προκάλεσε χάος στο «Ελ. Βενιζέλος», με 222 πτήσεις να καθυστερούν έως και 48 λεπτά.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ουρές… επενδυτών για τις ευρωπαϊκές τράπεζες: Τι συζητήθηκε στο Λονδίνο

Εορταστικό το κλίμα στο συνέδριο της Morgan Stanley με συμμετοχή ρεκόρ επενδυτών στις παρουσιάσεις. Πλήθος Αμερικανών επενδυτών. Ποια θέματα έθεσαν οι επενδυτές στις εγχώριες τράπεζες.