ΓΔ: 2056.38 1.09% Τζίρος: 221.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:19:34
Φώτο: Shutterstock

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Στηρίζει την ψηφιακή μετάβαση μαθητών και εκπαιδευτικών

Το πρόγραμμα στοχεύει αρχικά σε 30 σχολεία, με απώτερο στόχο το σταδιακό ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε 270 σχολεία, περίπου το 10% των σχολείων της χώρας.

Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε και λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα που προκύπτουν στην εκπαίδευση, ο οργανισμός The Tipping Point με την υποστήριξη του Youth Empowered της Coca-Cola Τρία Έψιλον, ξεκινάει τη δράση «Επιχειρησιακό Κέντρο για την ψηφιακή μετάβαση των σχολείων» (Let’s Get Digital HUB). Η δράση έχει ως στόχο να υποστηρίξει εκπαιδευτικούς και μαθητές σε σχολεία ανά την Ελλάδα, να εντάξουν ομαλά στη διδασκαλία τους ψηφιακά εργαλεία που θα ενισχύσουν τη συμμετοχή των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία και θα βελτιώσουν την εξ αποστάσεως προσέγγιση. 

Με βασική προτεραιότητα οι μαθητές να παραμείνουν συνδεδεμένοι με τη σχολική κοινότητα, η εκπαιδευτική πλατφόρμα του The Tipping Point προσφέρει τη δυνατότητα σύγχρονης εκπαίδευσης μέσω τηλεδιασκέψεων, και ασύγχρονης εκπαίδευσης, καθώς οι μαθητές μπορούν να θέτουν τις ερωτήσεις τους στους μέντορες του προγράμματος και να λαμβάνουν απαντήσεις μέσα από σύντομα βίντεο 100 δευτερολέπτων. 

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί θα λάβουν συμβουλευτικές υπηρεσίες για τη χρήση διαδικτυακών εργαλείων και βέλτιστων πρακτικών ψηφιακής διδασκαλίας μέσα από σύγχρονες (live) τηλεδιασκέψεις με «μέντορες-καθηγητές», που θα μοιράζονται βέλτιστες πρακτικές ψηφιακής εκπαίδευσης. Επιπλέον, μέσω της εφαρμογής του The Tipping Point σε Android και iOS ή/και web, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να θέτουν ερωτήσεις σε άλλους καθηγητές σχολείων σχετικά με εργαλεία και μεθοδολογία για την ψηφιακή μετάβαση. 

Ένας επιπλέον στόχος της δράσης, είναι να δημιουργηθεί μια ιστοσελίδα που θα λειτουργεί ως πεδίο αναφοράς για τις βέλτιστες πρακτικές των εκπαιδευτικών. Η ιστοσελίδα θα περιέχει ερωτήσεις από εκπαιδευτικούς που κάνουν τη μετάβαση στην τάξη τους, καθώς και απαντήσεις 100 δευτερολέπτων από «εκπαιδευτικούς-μέντορες» που είτε είναι ειδικοί, είτε έχουν λάβει μέρος στο πρόγραμμα και μοιράζονται την εμπειρία τους. 

Το πρόγραμμα στοχεύει στην πρώτη φάση σε 30 σχολεία που θα επιλεγούν ως «Digital Transition Hubs», με απώτερο στόχο το σταδιακό ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε 270 σχολεία (περίπου το 10% των σχολείων της χώρας). Η έμφαση θα δοθεί σε απομακρυσμένα σχολεία σε ολόκληρη την επικράτεια, αλλά και σε Επαγγελματικά Λύκεια και Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, που θα έχουν αυξημένες ανάγκες συνδεσιμότητας, ακόμα και μετά το πέρας της υγειονομικής κρίσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαθητές στο σχολείο
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Μαθήματα αγγλικών σε ομογενειακά σχολεία για μαθητές

Παρουσιάστηκε πρόγραμμα για την ενίσχυση της εκπαίδευσης στην Πόλη, με δωρεάν μαθήματα αγγλικών και διεθνή πιστοποίηση για μαθητές ελληνικών σχολείων σε Τουρκία και Ίμβρο. Τα μαθήματα θα γίνονται και διαδικτυακά.
Φόρμουλα 1 μονοθέσιο
ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκινούν οι Παγκόσμιοι Τελικοί του διεθνούς διαγωνισμού STEM Racing

Αύριο ολοκληρώνονται οι 20οι παγκόσμιοι τελικοί του STEM Racing στη Σιγκαπούρη, με 83 ομάδες από 34 χώρες, ανάμεσά τους και Ελλάδα-Κύπρος. Την Ελλάδα εκπροσωπεί η Velkoi Racing, σύμπραξη μαθητών από τρία σχολεία που διακρίθηκαν πανελλαδικά.
Δόμνα Μιχαηλίδου ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχαηλίδου: Διάκριση για Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων

Με περηφάνια σχολίασε η Δόμνα Μιχαηλίδου τη σπουδαία επιτυχία των Ελλήνων μαθητών στον 36ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων στη Ρίγα, όπου κατέκτησαν το 2ο Ευρωπαϊκό Βραβείο και το Βραβείο ISEF.
Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΥΠΑ και Μοτοδυναμική συνεργάζονται για αναβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης

Η ΔΥΠΑ και η Μοτοδυναμική υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την ενίσχυση της τεχνικής εκπαίδευσης, προσφέροντας ποιοτικές θέσεις μαθητείας και σύγχρονες δεξιότητες σε νέους επαγγελματίες.
Καράβι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκπτωση έως 50% στα ακτοπλοϊκά για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Σημαντικές εκπτώσεις έως και 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια προσφέρουν οι εταιρείες στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, διευκολύνοντας τη μετάβασή τους στις περιοχές τοποθέτησης για ανάληψη καθηκόντων.