ΓΔ: 2273.73 -0.09% Τζίρος: 240.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Κρι Κρι

Κρι Κρι: Αύξηση 26,5% στον τζίρο το α' τρίμηνο, στα 7,25 εκατ. τα κέρδη

Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) ανήλθαν σε 10,49 εκατ. έναντι 9,86 εκατ. το 2024 και τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 8,98 εκατ., έναντι 8,72 εκατ. το 2024.

Αυξημένος κατά 26,5% ήταν ο κύκλος εργασιών της βιομηχανίας γάλακτος Κρι Κρι το α' τρίμηνο του 2025 στα 66,38 εκατ. έναντι 52,48 εκατ. το 2024 σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις που δημοσίευσε η εταιρεία στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Τα βασικά μεγέθη της κερδοφορίας διαμορφώνονται ως εξής:

  • Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) ανήλθαν σε 10,49 εκατ. έναντι 9,86 εκατ. το 2024.
  • Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 8,98 εκατ., έναντι 8,72 εκατ. το 2024.
  • Τέλος, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 7,25 εκατ., έναντι 6,82 εκατ. το 2024.

Στον κλάδο γιαουρτιού συνολικά οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά +25,4% σε αξία και +24,2% σε όγκο. Στις αγορές του εξωτερικού, οι πωλήσεις συνεχίζουν να παρουσιάζουν ισχυρή ανάπτυξη +38,8%, ξεπερνώντας τα 40 εκατ. Πλέον, προσεγγίζουν το 70% της δραστηριότητας των γαλακτοκομικών. Η σημαντική ώθηση έρχεται από τις βασικές αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου [+54%] και της Ιταλίας [+18%].

Στην εγχώρια αγορά γιαουρτιού οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα 18,3 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση +3,5% σε αξία. Σε σχέση με την κατάσταση στην αγορά, συνεχίζεται η στροφή των καταναλωτών στα γιαούρτια ιδιωτικής ετικέτας, ως αποτέλεσμα των επιλογών τους για οικονομικότερα προϊόντα. Πλέον, το μερίδιο αγοράς των γιαουρτιών ιδιωτικής ετικέτας φτάνει το 37,5% σε όγκο, προκαλώντας ισχυρή πίεση στα μερίδια των επώνυμων γιαουρτιών. Τα branded γιαούρτια της ΚΡΙ-ΚΡΙ απώλεσαν μερίδιο 2,4 ποσοστιαίες μονάδες, με το μερίδιο να διαμορφώνεται στο 13,4%, διατηρώντας τη 2η θέση της αγοράς [στοιχεία Circana ( προηγ. IRI), σε αξία,  Ιαν.-Μαρ. 2025].

Στον κλάδο του παγωτού, όπου το α’ τρίμηνο δεν είναι αντιπροσωπευτικό των ετήσιων αποτελεσμάτων λόγω της μεγάλης εποχικότητας, οι πωλήσεις εσωτερικού διαμορφώθηκαν σε 3,92 εκατ. έναντι 3,66 εκατ. της προηγούμενης αντίστοιχης περιόδου (αύξηση +6,9%).

Αναφορικά με την επενδυτική δραστηριότητα, η Κρι Κρι έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιεί το 3ετές επενδυτικό σχέδιο της “Greek yogurt dynamo”, συνολικού προϋπολογισμού 52,2 εκατ., το οποίο έχει υποβληθεί προς ένταξη στις διατάξεις του Ν.4864/2021, ως Στρατηγική Επένδυση. Το έργο αφορά στην αύξηση/επέκταση της δυναμικότητας στα προϊόντα γιαουρτιού και παγωτού μέσω του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης της μεταποιητικής διαδικασίας, με στόχο τη βελτίωση της αποδοτικότητας και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Στο α’ τρίμηνο 2025, πραγματοποιήθηκαν αγορές παγίων ύψους 4,5 εκατ. περίπου. Συνολικά, για τη χρήση 2025, αναμένεται να υλοποιηθούν επενδύσεις ύψους μεταξύ 21 εκατ. - 25 εκατ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το φθηνό λευκό τυρί απειλεί τη φέτα και φέρνει ισχυρή πίεση τιμών

Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στους βορειοευρωπαίους παραγωγούς λευκού τυριού δίνει η μείωση της τιμής του αγελαδινού γάλακτος. Από τα 20 στα 15 ευρώ το κιλό πέφτει η τιμή της φέτας στις ευρωπαϊκές αγορές.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κρι Κρι: Προχώρησε στην έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 6,5 εκατ. ευρώ

Όπως αναφέρει η γαλακτοβιομηχανία, το δάνειο θα χρηματοδοτήσει το επενδυτικό πρόγραμμα για την επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας της επιχείρησης στις γραμμές παραγωγής γιαούρτης και παγωτού.
Σημαίες Ινδίας και Ελλάδας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΒΕΑ: Επιχειρηματικό φόρουμ Ελλάδας - Ινδίας με συναντήσεις εταιρειών

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) διοργανώνει στις 5 Μαρτίου φόρουμ Ελλάδας–Ινδίας με κατ’ ιδίαν συναντήσεις ελληνικών και ινδικών επιχειρήσεων, σε κλάδους όπως άμυνα, τεχνολογία, φάρμακα, τρόφιμα και ναυτιλία.
Αφοί Χαΐτογλου
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αφοί Χαΐτογλου: Ρεκόρ εξαγωγών και νέες επενδύσεις στη βιομηχανία τροφίμων

Η Αφοί Χαΐτογλου ΑΒΕΕ πέτυχε νέο ρεκόρ εξαγωγών το 2025, με το 52,7% του τζίρου από εξαγωγές σε 59 χώρες. Η Αμερική απορροφά το 20% του κύκλου εργασιών, ενώ επενδύει ετησίως 2 εκατ. ευρώ σε υποδομές και φωτοβολταϊ
Σημαίες Ινδίας και Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-Ινδία: Οι νέοι δρόμοι συνεργασίας και πρόσβασης στην Ινδική αγορά

Η Ελλάδα ενισχύει τις σχέσεις της με την Ινδία, στοχεύοντας σε επενδύσεις και αύξηση εξαγωγών, με αφορμή και την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Νέο Δελχί. Άνοιξαν απευθείας αεροπορικές συνδέσεις Αθήνα-Νέο Δελχί και Μουμπάι.
Εργοστάσιο EURIMAC Μάκβελ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επενδύσεις 26 εκατ. από ΜΑΚΒΕΛ-EURIMAC για αύξηση παραγωγής και εξαγωγών

Η ΜΑΚΒΕΛ-EURIMAC στοχεύει σε ρεκόρ πωλήσεων και κερδοφορίας έως το 2027, με νέες επενδύσεις 2,5 εκατ. ευρώ για εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη. Οι εξαγωγές φτάνουν το 55% των πωλήσεων, ενώ διευρύνουν τη γκάμα με ζυμαρικά χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη.