ΓΔ: 1557.83 0.86% Τζίρος: 131.70 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04 DATA

Επέλαση της Pepco στην Ελλάδα: Το άλμα από 25 σε 60 καταστήματα

Η πολωνική αλυσίδα προσθέτει συνεχώς νέα καταστήματα από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ως την Πάτρα, το Αγρίνιο και την Κρήτη. Στα 1,9 δισ. ευρώ οι πωλήσεις του ομίλου το α' τρίμηνο της χρήσης 2025.

Με ταχύτατους ρυθμούς υλοποιεί το σχέδιο επέκτασης της παρουσίας της στην ελληνική αγορά η αλυσίδα Pepco, μέσω της ελληνικής θυγατρικής του ομώνυμου πολωνικού ομίλου. Το ξεκίνημα του 2025 βρίσκει την αλυσίδα να μετράει συνολικά 39 σημεία πώλησης στην χώρα μας, από 25 που διέθετε πριν έναν χρόνο, ενώ στο τέλος του έτους ο στόχος είναι το δίκτυο της να αποτελείται από 60 σημεία πώλησης πανελλαδικά.

Τελευταία προσθήκη αποτέλεσε το κατάστημα που λειτουργεί στο εμπορικό πάρκο της Trade Estates στην Πάτρα, το οποίο εγκαινιάστηκε μέσα στον Νοέμβριο, ενώ η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών αφορά κατά πληροφορίες και το εμπορικό πάρκο που ετοιμάζεται στην Κρήτη, και το οποίο αναμένεται να εγκαινιαστεί το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Νωρίτερα, ωστόσο, πέντε νέα σημεία της αλυσίδας value for money προγραμματίζεται να λειτουργήσουν τόσο στην Αθήνα, σε περιοχές του κέντρου, όσο και στην Θεσσαλονίκη αλλά και την περιφέρεια και συγκεκριμένα το Αγρίνιο. Η αλυσίδα διαβλέπει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης στην χώρα μας, στην βάση της προσφοράς ειδών σχετικά ανθεκτικών στις πληθωριστικές πιέσεις.

Να σημειωθεί ότι κατά την περσινή χρήση η Pepco κατέγραψε εκρηκτική αύξηση τζίρου στην Ελλάδα, με τις πωλήσεις της να προσεγγίζουν τα 10 εκατ ευρώ, από 2,9 εκατ ευρώ το 2022 (αύξηση 245%), στην βάση της γρήγορης προσθήκης νέων καταστημάτων πανελλαδικά.

Σε διεθνές επίπεδο, ο πολωνικός όμιλος -που αναπτύσσει τις αλυσίδες Pepco, Dealz και Poundland πανευρωπαϊκά- ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων  σε ποσοστό 3% κατά το πρώτο τρίμηνο της χρήσης 2025 -το οποίο ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2024- σε σχέση με πέρσι, αγγίζοντας τα 1,9 δισ ευρώ. Βελτιωμένα κατά 140 μονάδες βάσης ήταν επίσης τα περιθώρια μεικτού κέρδους σε σχέση με το περσινό τρίμηνο.

Ωστόσο, σε επίπεδο like for like ο τζίρος του ομίλου υποχώρησε κατά 1,1%, αντανακλώντας την σχετική επιβράδυνση των καταναλωτικών δαπανών πανευρωπαϊκά αλλά και τα προβλήματα που ταλανίζουν την αλυσίδα Poundland, η οποία αναπτύσσεται μόνο στην βρετανική αγορά.

Σε ό,τι αφορά την Pepco, οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 1,4% σε συγκρίσιμη βάση, ωθούμενες κυρίως από τον όγκο και την βελτιωμένη τιμολογιακή πολιτική. Ανοδικά σε ποσοστό 6,6% κινήθηκαν τα έσοδα και της αλυσίδας Dealz, ενώ πτώση 7,3% κατέγραψε η αλυσίδα Poundland, για την οποία αναζητείται οδός επιστροφής σε θετικές επιδόσεις.

Ο όμιλος γιόρτασε το άνοιγμα του 5.000ου καταστήματος του μέσα στο τρίμηνο, προσθέτοντας συνολικά 63 νέα σημεία πανευρωπαϊκά, κυρίως της αλυσίδας Pepco στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Στοχεύει δε να επεκτείνει περαιτέρω την παρουσία του πανευρωπαϊκά ανοίγοντας 300 νέα σημεία Pepco και Dealz μέσα στο 2025, ενώ προσβλέπει σε αύξηση εσόδων και σε επίπεδο like for like μέσα στο δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Pepco
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πιέζονται διεθνώς οι πωλήσεις της Pepco, δύο νέα καταστήματα στην Ελλάδα

Η επέκταση του δικτύου καταστημάτων θα τροφοδοτήσει την ανάπτυξη στην Ελλάδα και το 2025, παρά τα αυξανόμενα κόστη αγορών και μεταφοράς εμπορευμάτων. Μειώθηκαν οι πωλήσεις του ομίλου το δ' τρίμηνο.
Pepco
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανοίγει συνεχώς καταστήματα η Pepco: 326 νέα σημεία μέσα σε 9 μήνες

Ο πολωνικός όμιλος διατηρεί πλέον δίκτυο 33 καταστημάτων και στην Ελλάδα. Οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 10% το εννεάμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου, αγγίζοντας σε αξία τα 4,68 δισ. ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην... επίθεση η πολωνική Pepco, έφτασε τα 27 καταστήματα στην Ελλάδα

Ο πολωνικός όμιλος είχε αυξημένα έσοδα κατά 11% το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, κυρίως χάρη στη συστηματική επέκταση των αλυσίδων του. Προβληματισμός για την Ερυθρά Θάλασσα και τις επιπτώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Τρέχει» η επέκταση της Pepco στην Ελλάδα με νέο κατάστημα στην Παιανία

Ο πολωνικός όμιλος πλέον λειτουργεί 27 καταστήματα στην χώρα μας ενώ αναμένεται να προσθέσει ακόμη 400 νέα σημεία πανευρωπαϊκά μέσα στο 2024. Αύξησε τις πωλήσεις του συνολικά κατά 17% φέτος συγκριτικά με την περσινή χρήση.