ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Πειραιώς
Φωτό: Πειραιώς

Εργαζόμενος της Τρ. Πειραιώς διαγνώστηκε με τον ιό, απολυμάνθηκε το κτίριο διοίκησης

Εργαζόμενος της τράπεζας στο κτήριο Αμερικής 4 διαγνώσθηκε με τον ιό COVID-19. Η διοίκηση της τράπεζας ενεργοποίησε σχέδιο για απολύμανση του κτιρίου και την εκκένωση του ορόφου, στο οποίο εμφανίσθηκε το κρούσμα για τις επόμενες 14 ημέρες.

Στην πλήρη απολύμαση του κτιρίου διοίκησης προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς μετά την διάγνωση ενός εργαζομένου της τράπεζας στο κεντρικό κτίριο στην οδό Αμερικής 4, ως φορέας του κοροναϊου. Παράλληλα αποφασίστηκε η εκκένωση του ορόφου όπου εντοπίστηκε το κρούσμα. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 40χρονη γυναίκα η οποία νοσηλεύεται με ήπια συμπτώματα σε νοσοκομείο στην Αθήνα. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας: «H Tράπεζα Πειραιώς ενημερώθηκε σήμερα από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) ότι ένας εργαζόμενός της στο κτήριο Αμερικής 4 διαγνώσθηκε με τον ιό COVID-19.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το σχετικό σχέδιο που είχε ήδη καταρτισθεί από την Τράπεζα για το θέμα σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Δ.Υ.

Εφαρμόζοντας το σχετικό πρωτόκολλο, συγκλήθηκε σύσκεψη με κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. και υλοποιούνται τα ακόλουθα μέτρα για καθαρά προληπτικούς λόγους:

  • απολύμανση στο κτήριο Αμερικής 4 την Παρασκευή 28/02/2020

  • εκκένωση του ορόφου του κτηρίου, στο οποίο εμφανίσθηκε το κρούσμα του ιού για τις επόμενες 14 ημέρες.

  • εργασία από το σπίτι για το διάστημα των 14 ημερών για τους εργαζομένους στον όροφο όπου εμφανίσθηκε το κρούσμα

  • εφαρμογή των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ. www.eody.gov.gr.

Η Τράπεζα Πειραιώς δρα με σταθερό γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων της, ενώ με την εφαρμογή του σχεδίου επιχειρηματικής λειτουργικής συνέχειας, διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανάρρωσε πλήρως ο πρόεδρος της Τρ. Πειραιώς Γεώργιος Χαντζηνικολάου

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Τράπεζας Πειραιώς Γέωργιος Χαντζηνικολάου, ανακοίνωσε πως έχει αναρρώσει πλήρως από τον κορονοϊό που είχε προσβληθεί στις 12 Μαρτίου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Τρ. Πειραιώς δωρίζει υγειονομικό υλικό για την μάχη κατά του κορονοϊού

Αρωγός στις προσπάθειες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα στέκεται η Τράπεζα Πειραιώς που θα δωρίσει υγειονομικό υλικό πρώτης ανάγκης όπου της υποδείξει το υπουργείο Υγείας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θετικός στον κορονοϊό ο πρόεδρος της Τρ. Πειραιώς Γεώργιος Χαντζηνικολάου

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Γεώργιος Χαντζηνικολάου, γνωστοποίησε ότι μετά από σχετική εξέταση που πραγματοποίησε βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.
Είσοδος νοσοκομείου Αττικόν
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αττικόν: Υποχωρούν τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας από νοροϊό

Σημαντική μείωση της συρροής κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας από νοροϊό διαπιστώνεται στο νοσοκομείο «Αττικόν», ενώ εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα και καθημερινή επιδημιολογική επιτήρηση, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης.
Παιδιά με πορτοκαλί καπέλα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψυχική υγεία παιδιών: Αυξάνεται η ευαισθητοποίηση στη νέα γενιά

Το ΠΟΥ/Ευρώπης, μέσω του γραφείου στην Αθήνα, διοργανώνει εκδήλωση για την ψυχική υγεία παιδιών και νέων στις 6 Ιουνίου 2026 στο Άλσος Κηφισιάς, με τη στήριξη του Υπουργείου Υγείας και του Δήμου Κηφισιάς.
Εξέταση αίματος εργαστήριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα εξέταση αίματος ανιχνεύει Αλτσχάιμερ πριν τα πρώτα συμπτώματα

Αιματολογική εξέταση ενδέχεται να εντοπίζει τη νόσο Αλτσχάιμερ δεκαετίες πριν τα συμπτώματα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο "The Lancet". Οι ερευνητές μέτρησαν βιοδείκτες σε 1.350 άτομα, συνδέοντας τα επίπεδά τους με λειτουργίες του εγκεφάλου.