ΓΔ: 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 20:42:32
businessdaily-Atradius-Greece

Με αυξημένα έσοδα 5,1% έκλεισε το 2023 για την Atradius Greece

Η Atradius Greece κατέγραψε κατά την περυσινή χρήση αυξημένο Μικτό Περιθώριο Κέρδους προ φόρων 8,7% έναντι του 2022 και 1,9% μετά από φόρους.

Μια ακόμη χρονιά ενισχυμένων επιδόσεων αποτέλεσε το 2023 για την εταιρεία ασφάλισης πιστώσεων Atradius Greece, με τα συνολικά - ετήσια έσοδά της να καταγράφονται αυξημένα κατά 5,1% σε σχέση με το 2022.

Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας ενώ προστίθεται ότι, αυξημένες κατά 1,9% ήταν το 2023 και οι μικτές ζημίες (gross claims), ωστόσο λόγω της υψηλότερης επίδοσης στα έσοδα η Atradius Greece εμφάνισε βελτιωμένο τον Δείκτη Combined Ratio κατά 0,9 της μονάδας, στο 69,7% το 2023 από 68,8% ένα χρόνο πριν.

Ως συνέπεια των παραπάνω, η Atradius Greece κατέγραψε κατά την περυσινή χρήση αυξημένο Μικτό Περιθώριο Κέρδους προ φόρων 8,7% έναντι του 2022 και 1,9% μετά από φόρους.

Σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις, η εταιρεία κατέβαλε το 2023 ποσά συνολικής αξίας 9,947 εκατ. ευρώ, από 3,898 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν, με το Group Atradius να καταβάλει πέρυσι αποζημιώσεις συνολικού ύψους 601,069 εκατ. ευρώ από 388,350 εκατ. ευρώ το 2022.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Atradius Hellas, Γεράσιμος Τζέης, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα δήλωσε ότι «σε μία εποχή έντονων γεωπολιτικών εντάσεων, με σοβαρότατες επιπτώσεις στη διεθνή οικονομία και τις εμπορευματικές συναλλαγές, η Atradius Greece -δραστηριοποιούμενη στις ασφαλίσεις πιστώσεων- στήριξε το εγχώριο επιχειρείν και ταυτόχρονα συνέχισε την αναπτυξιακή της πορεία. Η εταιρεία θα επιμείνει στη στρατηγική της, θεωρώντας ότι, με τις υπηρεσίες της εξασφαλίζει στους επιχειρηματίες μειωμένο ρίσκο συναλλαγών, εντός και εκτός συνόρων, καθώς και τη δυνατότητα της πιστοληπτικής αξιολόγησης των πελατών τους».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο Εθνικής Ασφαλιστικής
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εθνική Ασφαλιστική: Αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου ο Γεώργιος Κώτσαλος

Νέα σύνθεση απέκτησε το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Ασφαλιστικής, με πρόεδρο τον Γιώργο Κώτσαλο και τον Δημήτρη Μαζαράκη να παραμένει στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.
Κτίριο Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στρατηγική συμμαχία Φώτος Φωτιάδης – Alpha Bank στον ασφαλιστικό κλάδο

Ο Όμιλος Φώτος Φωτιάδης και η Alpha Bank προχωρούν σε στρατηγική συνεργασία στον ασφαλιστικό τομέα, με συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της Universal Life και δημιουργία ισχυρού ενοποιημένου σχήματος στην Κύπρο.
Οικογενειακή ασφάλιση προστασία
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Jefferies: Η ασφαλιστική αγορά ανοίγει νέες δυνατότητες για τις τράπεζες

Η Jefferies βλέπει νέο τοπίο στην ελληνική ασφαλιστική αγορά μετά τις κινήσεις Πειραιώς, Eurobank και NBG, τονίζοντας ότι η χαμηλή διείσδυση του κλάδου δημιουργεί σημαντικό περιθώριο ανάπτυξης.
Κτίριο INTERLIFE Ασφαλιστική
ΑΓΟΡΕΣ

Η INTERLIFE εισέρχεται στον Γενικό Δείκτη Τιμών ΧΑ μετά την αναθεώρηση

Η εξαμηνιαία αναθεώρηση των δεικτών του Χρηματιστηρίου φέρνει την INTERLIFE στον Γενικό Δείκτη Τιμών ΧΑ, ενώ αφαιρείται από τον δείκτη μικρής κεφαλαιοποίησης. Οι αλλαγές ισχύουν από 22 Δεκεμβρίου.