ΓΔ: 2298.84 1.38% Τζίρος: 189.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Γυναίκα CEO σε γραφείο
Φώτο: Shutterstock

TP Greece: Ενδυνάμωση γυναικών με δεξιότητες τεχνητής νοημοσύνης

Η TP Greece, σε συνεργασία με τη Mexoxo, προσφέρει σε 700 γυναίκες δωρεάν πρόσβαση για ένα χρόνο σε διεθνή εκπαιδευτική πλατφόρμα με masterclasses σε AI και τεχνολογικές δεξιότητες, ενισχύοντας την επαγγελματική τους ανάπτυξη.

Η TP Greece υλοποιεί νέα πρωτοβουλία ενδυνάμωσης των γυναικών, με στόχο την πρόσβαση σε δεξιότητες Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) και τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων που ενισχύουν την επαγγελματική τους ανάπτυξη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Mexoxo, ο οποίος υποστηρίζει την εκπαίδευση και την επαγγελματική εξέλιξη των γυναικών. 

Με κεντρικό μήνυμα «Access to AI. Confidence for the Future. Unlocking women's potential», η πρωτοβουλία αναδεικνύει τη σημασία της πρόσβασης στη γνώση και στις ψηφιακές δεξιότητες ως μοχλό ενίσχυσης της επαγγελματικής ισότητας.

Μέσω του προγράμματος, 700 γυναίκες θα αποκτήσουν δωρεάν πρόσβαση για έναν χρόνο σε διεθνή εκπαιδευτική πλατφόρμα που προσφέρει περισσότερα από 200 masterclasses. 

Τα προγράμματα περιλαμβάνουν θεματικές που εστιάζουν στις δεξιότητες Τεχνητής Νοημοσύνης και στις πρακτικές εφαρμογές της στην καθημερινή εργασία.

Η δράση αφορά 350 γυναίκες εργαζόμενες της TP Greece και 350 γυναίκες από την ευρύτερη κοινότητα, οι οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και να αναπτύξουν σύγχρονες επαγγελματικές και ψηφιακές δεξιότητες.

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει masterclasses που επικεντρώνονται στην κατανόηση του ρόλου της Τεχνητής Νοημοσύνης στο σημερινό εργασιακό περιβάλλον, στην ανάπτυξη προσαρμοστικής σκέψης και ηγετικών ικανοτήτων, καθώς και στη χρήση πρακτικών εργαλείων AI για ενίσχυση της παραγωγικότητας και της αποτελεσματικότητας. 

Η Τεχνητή Νοημοσύνη προσεγγίζεται ως πρακτικό μέσο που ενδυναμώνει την αυτοπεποίθηση, την αυτονομία και την επαγγελματική εξέλιξη των γυναικών.

Η Charlotte Foucteau, CEO της TP Greece, δήλωσε: «Σε έναν κόσμο όπου η τεχνητή νοημοσύνη μετασχηματίζει τον τρόπο που εργαζόμαστε, η πρόσβαση στη γνώση και στις ψηφιακές δεξιότητες γίνεται καθοριστικός παράγοντας για την ισότιμη συμμετοχή στο μέλλον της εργασίας. 

Στην TP Greece πιστεύουμε ότι η τεχνολογία έχει πραγματική αξία όταν δίνει στους ανθρώπους τα εργαλεία και την αυτοπεποίθηση να εξελιχθούν. 

Μέσα από πρωτοβουλίες όπως αυτή, θέλουμε να δημιουργήσουμε περισσότερες ευκαιρίες για τις γυναίκες να γνωρίσουν την τεχνητή νοημοσύνη, να αναπτύξουν νέες δεξιότητες και να διαμορφώσουν ενεργά το μέλλον της επαγγελματικής τους πορείας».

Η δράση εντάσσεται στην παγκόσμια πρωτοβουλία TP Women, μέσω της οποίας η TP προωθεί την ισότητα των φύλων και την ενίσχυση της παρουσίας των γυναικών στον επαγγελματικό χώρο.

 Συνεχίζοντας να επενδύει σε εκπαιδευτικές δράσεις και ανάπτυξη δεξιοτήτων, η TP Greece επικεντρώνεται φέτος στην πρόσβαση των γυναικών σε δεξιότητες Τεχνητής Νοημοσύνης και εργαλεία που ενισχύουν την προσαρμοστικότητα και την επαγγελματική τους εξέλιξη στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργείο Παιδείας κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο πλαίσιο για ασφαλή χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης στα σχολεία

Νέοι κανόνες για τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης θεσπίστηκαν στα σχολεία, με στόχο την ασφάλεια μαθητών και την ορθολογική αξιοποίηση της ΤΝ. Προβλέπεται συντονιστής ΤΝ, προστασία δεδομένων και απαγόρευση στις εξετάσεις.
Τεχνητή νοημοσύνη οθόνη
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο ημερίδας του ΔΙΠΑΕ στις Βρυξέλλες

Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι πλέον βασικός μοχλός μεταρρυθμίσεων, επηρεάζοντας την ευρωπαϊκή κοινωνία, όπως επισημάνθηκε σε ημερίδα του ΔΙΠΑΕ στις Βρυξέλλες, με έμφαση στην εκπαίδευση και τις προκλήσεις για Ελλάδα και Ευρώπη.
τεχνητή νοημοσύνη interface
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πανελλήνιος διαγωνισμός STEM: Ρομποτικές εφαρμογές με τεχνητή νοημοσύνη

Περισσότεροι από 2.000 μαθητές συμμετείχαν στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού STEM, παρουσιάζοντας ρομποτικές εφαρμογές με τεχνητή νοημοσύνη που απαντούν σε σύγχρονες κοινωνικές και παραγωγικές ανάγκες.
τεχνητή νοημοσύνη interface
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μνημόνιο Συνεργασίας Πολυτεχνείου Κρήτης με Δήμο Αγίου Νικολάου

Το Πολυτεχνείο Κρήτης και ο Δήμος Αγίου Νικολάου υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης στην τοπική αυτοδιοίκηση, στοχεύοντας στη βελτίωση υπηρεσιών και τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών.
Χρήστος Ταραντίλης ομιλία
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Χρ. Ταραντίλης: Άμεσες δράσεις κατά της παραπληροφόρησης από το AI

Ο Χρ. Ταραντίλης επισήμανε τη διττή φύση της τεχνητής νοημοσύνης και την ανάγκη άμεσων μέτρων για αξιόπιστη ενημέρωση, επισημαίνοντας κινδύνους παραπληροφόρησης και προτείνοντας εργαλεία εντοπισμού και ψηφιακή ιχνηλασιμότητα περιεχομένου.
Γιάννης Στουρνάρας ομιλητής
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Στουρνάρας: Προκλήσεις ΑΙ και καινοτομίας για την Ελλάδα

Ο Γιάννης Στουρνάρας τόνισε από το Φόρουμ των Δελφών πως η τεχνητή νοημοσύνη και η καινοτομία φέρνουν ανάπτυξη μόνο με επενδύσεις και εκπαίδευση. Η Ελλάδα προοδεύει, αλλά χρειάζονται ενίσχυση επενδύσεων και ανθρώπινου κεφαλαίου.