ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Λογότυπο ΣΕΒ
Φώτο: ΣΕΒ

Ψηφιακό εργαστήριο ΣΕΒ για τους νέους ευρωπαϊκούς κανόνες στις εισαγωγές

Ο ΣΕΒ διοργανώνει ψηφιακό εργαστήριο στις 11 Δεκεμβρίου για τους νέους ευρωπαϊκούς κανόνες που επηρεάζουν εισαγωγές και εξαγωγές, προσφέροντας πρακτική καθοδήγηση σε επιχειρήσεις.

Ο Κανονισμός EUDR εισάγει ένα νέο πλαίσιο για το διεθνές εμπόριο, επηρεάζοντας άμεσα τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εισαγωγή ή εξαγωγή συγκεκριμένων πρώτων υλών και προϊόντων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, η έγκαιρη προετοιμασία αποτελεί πλέον απαραίτητη προϋπόθεση για τη διατήρηση της εμπορικής δραστηριότητας στις ευρωπαϊκές αγορές. 

Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνεται ψηφιακό εργαστήριο της πρωτοβουλίας «Πώς να γίνετε ExportExperts», με θέμα «Κανονισμός EUDR - Προετοιμασία για το νέο επιχειρηματικό περιβάλλον».

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025, από τις 15:00 έως τις 17:00, μέσω της πλατφόρμας Zoom. Ο σύνδεσμος παρακολούθησης θα σταλεί στους συμμετέχοντες την προηγούμενη ημέρα.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από τη Business Europe, φορείς επιχειρηματικότητας και στελέχη επιχειρήσεων. Θα παρουσιαστούν οι βασικές αλλαγές που φέρνει ο Κανονισμός, οι υποχρεώσεις σχετικά με τη δέουσα επιμέλεια και την ιχνηλασιμότητα, καθώς και οι σχετικές προθεσμίες συμμόρφωσης.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων που εισάγουν ή εξάγουν προϊόντα τα οποία εμπίπτουν στις διατάξεις του EUDR, επιθυμούν να προστατεύσουν τις εμπορικές τους σχέσεις και να μειώσουν τον κίνδυνο καθυστερήσεων ή αποκλεισμού από αγορές, καθώς και σε όσους αναζητούν πρακτική καθοδήγηση για συμμόρφωση, χωρίς περιττές θεωρητικές αναλύσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Κίνας οικονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Ισορροπημένη ανάπτυξη εμπορίου στο 15ο Πενταετές Πρόγραμμα

Το Πεκίνο τονίζει την ανάγκη ισορροπίας εισαγωγών-εξαγωγών για ποιοτική οικονομική ανάπτυξη, όπως αναφέρει άρθρο του Qiushi, προτείνοντας συγκεκριμένα μέτρα που ενισχύουν τη δομή του κινεζικού εμπορίου και το άνοιγμα της αγοράς.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μερτς υπέρ δίκαιης συνεργασίας Γερμανίας - Κίνας εν μέσω ανταγωνισμού

Ο Γερμανός καγκελάριος, Φρίντριχ Μερτς, στην έναρξη διήμερης επίσκεψης στην Κίνα, δήλωσε υπέρ μιας «δίκαιης» συνεργασίας και έθεσε «συγκεκριμένες ανησυχίες» στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Λι Τσιανγκ.
Πακέτα κατάσχεσης ΑΑΔΕ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Δυνατά χτυπήματα κατά του λαθρεμπορίου το β’ εξάμηνο 2025

Με στοχευμένους ελέγχους στα σύνορα και χρήση σύγχρονων X-Ray και εκπαιδευμένων σκύλων, οι Αρχές πέτυχαν σημαντικά πλήγματα σε λαθρεμπόριο και φοροδιαφυγή, πραγματοποιώντας πολλαπλές κατασχέσεις το δεύτερο εξάμηνο του 2025.