ΓΔ: 2726.49 1.07% Τζίρος: 327.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κτίριο Novo Nordisk

Novo Nordisk: Προειδοποίηση για μη εξουσιοδοτημένες online πωλήσεις φαρμάκων

Η Novo Nordisk Ελλάς τονίζει ότι τα φάρμακά της δεν πωλούνται από μη εξουσιοδοτημένα sites, προειδοποιώντας για σοβαρούς κινδύνους δημόσιας υγείας και καλώντας σε αγορά μόνο από φαρμακεία.

Η φαρμακευτική εταιρεία Novo Nordisk Ελλάς προχώρησε σε επίσημη ενημέρωση προς το καταναλωτικό κοινό, διευκρινίζοντας ότι τα συνταγογραφούμενα φαρμακευτικά προϊόντα της δεν διατίθενται μέσω μη εξουσιοδοτημένων ιστοσελίδων ή τρίτων παρόχων. Η εταιρεία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με ιστότοπους που προβάλλουν ή πωλούν στο διαδίκτυο τα φαρμακευτικά προϊόντα της, παράνομα ή χωρίς σχετική άδεια.

Ενδεικτικά, αναφέρονται ως μη εξουσιοδοτημένοι πάροχοι, μεταξύ άλλων, οι παρακάτω ιστοσελίδες:

• https://ozempic-greece247.com/

• https://ozempic-greece.com/

• https://pharmako24.com/ozempic/

• https://pharmako24.com/wegovy/

• https://pharmako24.com/saxenda/

• https://www.panaceafarmakeio.com/product/ozempic

• https://ozempicwegovy.com/product/ozempic-1-mg-αγορα-online/

• https://www.killspill.eu/wegovy/

• https://www.killspill.eu/ozempic/

• https://www.killspill.eu/saxenda/

• https://www.killspill.eu/rybelsus/

Σύμφωνα με την ισχύουσα ελληνική νομοθεσία, η λιανική πώληση συνταγογραφούμενων φαρμακευτικών προϊόντων επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο μέσω νομίμως λειτουργούντων φαρμακείων. Οποιαδήποτε διάθεση μέσω ανεπίσημων ή διαδικτυακών πηγών αντίκειται στο θεσμικό πλαίσιο υγειονομικής ασφάλειας και ελέγχου.

Η αγορά φαρμάκων από μη εξουσιοδοτημένες πηγές συνεπάγεται σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία, καθώς:

  • Δεν διασφαλίζεται η αυθεντικότητα, η ποιότητα και η ασφάλεια των προϊόντων.
  • Υπάρχει σημαντικός κίνδυνος παραποίησης ή πρόκλησης απάτης.
  • Η χρήση τους χωρίς ιατρική συνταγή και κατάλληλη παρακολούθηση ενδέχεται να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία των ασθενών.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) έχει εκδώσει επίσημη ανακοίνωση, προειδοποιώντας το κοινό να αποφεύγει την προμήθεια συνταγογραφούμενων φαρμάκων από αναξιόπιστες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των διαδικτυακών ιστοτόπων.

Η Novo Nordisk Ελλάς καλεί το κοινό να απευθύνεται αποκλειστικά σε φαρμακεία που λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα και σε Επαγγελματίες Υγείας για την προμήθεια συνταγογραφούμενων φαρμακευτικών προϊόντων. Με αυτόν τον τρόπο, διασφαλίζεται η ασφάλεια, η αποτελεσματικότητα και η ορθή χρήση των φαρμάκων, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών και των ιατρών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άκης Σκέρτσος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άκης Σκέρτσος: Η Ελλάδα άντεξε το καλοκαίρι του 2026 καλύτερα από τον ευρωπαϊκό Νότο

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος παρουσιάζει τον απολογισμό των φετινών πυρκαγιών και συγκρίνει τα στοιχεία με άλλες χώρες της Νότιας Ευρώπης, τονίζοντας τις δύσκολες συνθήκες που επικράτησαν το καλοκαίρι.
Επενδύσεις στην Ελλάδα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελλάδα μετατρέπεται σε χρηματοοικονομικό κέντρο για διεθνή funds

Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε νέο οικονομικό κέντρο, καθώς μεγάλοι διεθνείς διαχειριστές κεφαλαίων, όπως ο Κρις Ρόκος και οι εταιρείες Millennium και Veriton, μεταφέρουν φορολογική έδρα ή ανοίγουν γραφεία στην Αθήνα.
Σημαίες ΗΠΑ και Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΗΠΑ στο ΣΑ: Επικαλούνται τις επιθέσεις της 17Ν στην Ελλάδα

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Μάικ Γουόλτς, αναφέρθηκε στις επιθέσεις της «17 Νοέμβρη» στην Ελλάδα σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, εντάσσοντάς τες σε διεθνή κατάλογο σημαντικών τρομοκρατικών ενεργειών.
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Βρυξέλλες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντήσεις ΚΕΕΕ Βρυξελλών ενόψει της επερχόμενης Ελληνικής Προεδρίας

Η ΚΕΕΕ πραγματοποίησε θεσμικές επαφές στις Βρυξέλλες (9-10/9), ενισχύοντας την παρουσία της στα ευρωπαϊκά όργανα ενόψει της ελληνικής Προεδρίας. Την εκπροσώπησαν ο Αρ. Μπασδάνης και η Λ. Τσαλταμπάση.
Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Καταδίκη επιθέσεων Χούθι και στήριξη στη Σαουδική Αραβία

Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τις επιθέσεις των Χούθι στη Σαουδική Αραβία, τονίζοντας ότι απειλούν την περιφερειακή ειρήνη και την ασφάλεια αμάχων. Εκφράζει πλήρη αλληλεγγύη στη Σαουδική Αραβία και ζητά άμεσο τερματισμό των επιθέσεων.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Καστελλόριζο ο Μητσοτάκης για την 83η επέτειο Απελευθέρωσης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο Καστελλόριζο για τριήμερη επίσκεψη, όπου θα συναντήσει τον δήμαρχο, θα επιθεωρήσει έργα και θα παραστεί στις εκδηλώσεις της Κυριακής για τα 83 χρόνια από την Απελευθέρωση του νησιού.