ΓΔ: 2569.75 -0.08% Τζίρος: 396.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
γήπεδο ποδοσφαίρου άποψη

Οι 10 ευρωπαϊκές ομάδες που έχασαν πάνω από 50 εκατ. ευρώ το 2023

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα transfermarkt, η Βιγιαρεάλ που αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό είδε τη χρηματιστηριακή της αξία να υποχωρεί κατά 147 εκατ. ευρώ, ενώ πάνω από 61 εκατ. ήταν η πτώση της Λίβερπουλ.

H Βιγιαρεάλ, η οποία  βρέθηκε στον ίδιο όμιλο (6ο) του Europa League με τον Παναθηναϊκό, ήταν η ομάδα που έχασε τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία το 2023, ανάμεσα σε εκείνες που αγωνίζονται στα τοπ-5 πρωταθλήματα. 
Αυτό αναφέρει η εξειδικευμένη ιστοσελίδα transfermarkt, σημειώνοντας ότι η αξία της υποχώρησε κατά 147 εκατομμύρια ευρώ.

«Μετά την κατάκτηση του Europa League το 2021, το 2023 δεν ήταν η καλύτερη χρονιά. Παρά την πέμπτη θέση στη La Liga την περασμένη σεζόν, η ομάδα με έδρα τη Βαλένθια βρίσκεται στην 13η θέση στον πίνακα πρωταθλήματος αυτή τη σεζόν, αλλά κατέκτησε την κορυφή του ομίλου της στο Europa League.Οι αποχωρήσεις των Νίκολας Τζάκσον, Πάου Τόρες και Σάμουελ Τσουκβουέτζε έπαιξαν μεγάλο ρόλο στο πτώση της αξίας του συλλόγου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι στο τοπ-10 βρίσκεται και η Ρεν, επίσης στον όμιλο του Παναθηναϊκού στο Europa League, αλλά και η Άϊντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία συμμετείχε στο γκρουπ που κέρδισε ο ΠΑΟΚ στο Conference League.

 Το τοπ-10 των συλλόγων με τη μεγαλύτερη πτώση χρηματιστηριακής αξίας το 2023:

  1. Βιγιαρεάλ: -147 εκατομμύρια ευρώ
  2. Λιόν: -85,9 εκατομμύρια ευρώ
  3. Μπέτις: -76,7 εκατομμύρια ευρώ
  4. Ντόρτμουντ: -76,6 εκατομμύρια ευρώ
  5. Έβερτον: -71,9 εκατομμύρια ευρώ
  6. Ατλέτικο Μαδρίτης: -71,7 εκατομμύρια ευρώ
  7. Άϊντραχτ Φρανκφούρτης: -62,8 εκατομμύρια ευρώ
  8. Λίβερπουλ: -61,4 εκατομμύρια ευρώ
  9. Ρεν: -58,9 εκατομμύρια ευρώ
  10. Βαλένθια: -51,2 εκατομμύρια ευρώ
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λιονέλ Μέσι αγώνας ποδοσφαίρου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Μουντιάλ 2026: Ο 39 ετών Μέσι σκοράρει σε κάθε φάση και σπάει ρεκόρ

Ο Λιονέλ Μέσι έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ με 20 γκολ σε 30 αγώνες και ο γηραιότερος με χατ-τρικ, μετά το γκολ του κόντρα στο Πράσινο Ακρωτήρι, αγωνιζόμενος σε πέντε διαφορετικά Παγκόσμια Κύπελλα.
Ποδοσφαιρικό γήπεδο
ΔΙΕΘΝΗ

Μουντιάλ 2026: Τα διαφημιστικά «ντέρμπι» στη σκιά των ποδοσφαιρικών αγώνων

Στο ακριβότερο Μουντιάλ της ιστορίας για τους φιλάθλους, πολλές εταιρείες με έξπυπνες διαφημιστικές καμπάνιες, εξασφαλίζουν μεγαλύτερη προβολή από τους επίσημους χορηγούς της FIFA.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Σμύρνη και το Milon Camp

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε το Milon Camp στη Νέα Σμύρνη, συνομίλησε με παιδιά για τον αθλητισμό και προέτρεψε να μείνουν μακριά από οθόνες. Επισκέφτηκε επίσης καφέ φίλων ταβλιού και συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες.