ΓΔ: 2451.62 -0.78% Τζίρος: 278.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
LOATKI

Παρέλαση υπερηφάνιας πραγματοποίησαν οι ΛΟΑΤΚΙ+ της Βουδαπέστης

Οι συμμετέχοντες κρατούσαν σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου, χόρευαν και τραγουδούσαν καθώς διέσχιζαν το κέντρο της ουγγρικής πρωτεύουσας.

Χιλιάδες Ούγγροι αψήφησαν την αφόρητη ζέστη και συμμετείχαν στην ετήσια Παρέλαση Υπερηφάνειας σήμερα στη Βουδαπέστη, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν απέναντι στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+. Η ουγγρική κυβέρνηση προωθεί μια συντηρητική-χριστιανική ατζέντα και το 2021 απαγόρευσε τη δημόσια «επίδειξη και διαφήμιση της ομοφυλοφιλίας» σε άτομα κάτω των 18 ετών, ένα γεγονός που επικρίθηκε δριμύτατα από οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Βασικό μας μέλημα αυτή τη στιγμή είναι να διατηρήσουμε ενωμένη την κοινότητα και να παρέχουμε έναν χώρο όπου όλοι θα μπορούν να ζουν όπως είναι και να βρίσκονται ανάμεσα σε ανθρώπους που τους υποστηρίζουν, ανεξάρτητα από την πολιτική κατάσταση την οποία βιώνουμε όλοι», είπε ένας εκπρόσωπος της Παρέλασης Υπερηφάνειας, ο Μάτε Χιντβέγκι. «Μετά την ψήφιση του νόμου, ο αριθμός των συμμετεχόντων στην Παρέλαση Υπερηφάνειας σχεδόν διπλασιάστηκε», επισήμανε.

Οι συμμετέχοντες κρατούσαν σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου, χόρευαν και τραγουδούσαν καθώς διέσχιζαν το κέντρο της ουγγρικής πρωτεύουσας. Ούτε οι διοργανωτές, ούτε η κυβέρνηση ανακοίνωσαν κάποιον αριθμό, όμως οι αυτόπτες μάρτυρες υπολογίζουν ότι ήταν περίπου 10.000. Τηλεοπτικές διαφημίσεις για την Παρέλαση επιτρεπόταν να προβάλλονται μόνο αργά τη νύχτα αλλά τα περισσότερα κανάλια δεν πήραν το ρίσκο να τις παίξουν, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Telex.hu.

Την Παρασκευή οι πρεσβείες των ΗΠΑ, της Γερμανίας και άλλων 36 χωρών προέτρεψαν την Ουγγαρία να προστατεύσει τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ και να καταργήσει τους νόμους με τους οποίους επιτρέπονται οι διακρίσεις σε βάρος τους. Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Ντέιβιντ Πρέσμαν και πολλοί άλλοι διπλωμάτες συμμετείχαν σήμερα στην παρέλαση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κοινοβούλιο Βουδαπέστης όψη
ΔΙΕΘΝΗ

Ουγγαρία: Πέμπτη ημέρα διαδηλώσεων εναντίον των μέτρων λιτότητας

Στο κέντρο της Βουδαπέστης, πολλοί από τους χιλιάδες διαδηλωτές φώναζαν ρυθμικά υβριστικό μήνυμα εναντίον του πρωθυπουργού προσωπικά. Προχθές Παρασκευή, ο κ. Όρμπαν υπερασπίστηκε την αμφιλεγόμενη φορολογική μεταρρύθμιση.
Κυριάκος Πιερρακάκης Eurogroup
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ουγγαρία ο Πιερρακάκης για συνομιλίες με πρωθυπουργό και υπ. Οικονομικών

Στην Ουγγαρία μεταβαίνει ο υπουργός Οικονομίας και πρόεδρος του Eurogroup, Κυριάκος Πιερρακάκης, για συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία σχετικά με ευρωπαϊκά οικονομικά θέματα και τις προτεραιότητες του Eurogroup.
Σημαία Ουγγαρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη εργαζόμενου νοσοκομείου στη Βουδαπέστη για κατανάλωση κλεμμένων οργάνων

Η αστυνομία στην Ουγγαρία διερευνά 30χρονο αχθοφόρο νοσοκομείου στη Βουδαπέστη, ο οποίος φέρεται να συνέλεγε και να αποθήκευε ανθρώπινα μέλη στο σπίτι του για προσωπική κατανάλωση, συμπεριλαμβανομένων οστών, κρανίων και ενός ανθρώπινου προσώπου.
Πέτερ Μαγιάρ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μαγιάρ κινεί διαδικασίες κατά του Προέδρου και φτιάχνει υπηρεσία κατά διαφθοράς

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Πίτερ Μαγιάρ ανακοίνωσε σχέδιο απομάκρυνσης του προέδρου μέσω συνταγματικής τροπολογίας, ξεκινώντας παράλληλα εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις κατά της διαφθοράς και σύσταση Εθνικής Υπηρεσίας Προστασίας Περιουσίας.
Πέτερ Μάγκυαρ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μαγιάρ: Συνταγματική τροπολογία για απομάκρυνση του προέδρου

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Πίτερ Μαγιάρ, ανακοίνωσε συνταγματική τροπολογία για απομάκρυνση του προέδρου και μεταρρύθμιση το φθινόπωρο, ενώ εξήγγειλε μέτρα κατά της διαφθοράς και ίδρυση εθνικής υπηρεσίας κατάσχεσης περιουσίας.