ΓΔ: 2521.18 0.13% Τζίρος: 371.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Banksy
Φωτο: Shutterstock

Έργο του Banksy πωλείται σε δημοπρασία στην τιμή των 2,3 εκ. δολαρίων

Το έργο «Congestion Charge» πωλείται σε δημοπρασία στις 29 Ιουνίου και η εκτιμώμενη τιμή πώλησης είναι 2,3 εκατομμύρια δολάρια.

Ο σχεδιαστής μόδας, Πολ Σμιθ θα αποχωριστεί έργο του Banksy, το οποίο θα πωλήσει σε δημοπρασία του οίκου Bonhams στο Λονδίνο.

Ο πίνακας ζωγραφικής «Congestion Charge» του 2004 είναι μια ποιμενική σκηνή με δέντρα και φυτά, απεικονίζει ένα κλασικό, αγγλικό τοπίο και μία πινακίδα για το εισιτήριο που πρέπει να πληρώσει κάθε οδηγός αυτοκινήτου για να εισέλθει στο κέντρο του Λονδίνου.

Πρόκειται για έργο που σατιρίζει το τέλος που επιβλήθηκε την ίδια χρονιά στα οχήματα στο κεντρικό Λονδίνο.

Ο Πολ Σμιθ πούλησε επίσης ένα Banksy μέσω του οίκου Christie's στη Νέα Υόρκη το 2021. Σε εκείνη την περίπτωση το έργο «Sunflowers from Petrol Station» πωλήθηκε 14,5 εκατομμύρια δολάρια.

«Αυτό που με προσέλκυσε αρχικά στον Banksy ήταν η αυτοπεποίθηση και η σαφήνειά του να επικοινωνήσει κάτι ακριβώς όπως είναι. Εντυπωσιάστηκα τόσο πολύ από τις παρατηρήσεις του για το τι συνέβαινε στον κόσμο και αυτό παραμένει αληθινό στο έργο που δημιουργεί σήμερα. Οι πολιτικές του δηλώσεις είναι απολύτως επίκαιρες, πραγματικά βαθιές, πραγματικά γενναίες και διατυπώνονται με συνέπεια με σύγχρονο τρόπο» ανέφερε ο Βρετανός σχεδιαστής μόδας.

Το έργο «Congestion Charge» πωλείται σε δημοπρασία στις 29 Ιουνίου και η εκτιμώμενη τιμή πώλησης είναι 2,3 εκατομμύρια δολάρια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

πανοραμική Ρεθύμνου λιμάνι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρέθυμνο: Αποχαιρετούν τον Γιώργο Σταυριανό, δημιουργό της «Επιστροφής στο Ρέθυμνο»

Στη θλίψη βύθισε το Ρέθυμνο ο θάνατος του σπουδαίου Γιώργου Σταυριανού, που με το έργο και το ποίημα «Επιστροφή στο Ρέθυμνο» άφησε ανεξίτηλο στίγμα στην πόλη. Οι τοπικές αρχές τίμησαν τη μνήμη και την προσφορά του.
Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρ. Δούρου: Η πολιτιστική κληρονομιά ανήκει σε όλους τους Έλληνες

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Ρένα Δούρου με αφορμή το νομοσχέδιο του Υπ. Πολιτισμού, καταγγέλλοντας διαφθορά, σκάνδαλα και εμπορευματοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς προς όφελος οικονομικών συμφερόντων.
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κυρ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον σκηνοθέτη Κρίστοφερ Νόλαν

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τον σκηνοθέτη Κρίστοφερ Νόλαν, συγχαίροντάς τον για την «Οδύσσεια» και ευχαριστώντας τον για την προβολή του ελληνικού πολιτισμού και τα γυρίσματα που έγιναν στην Ελλάδα.
Λίνα Μενδώνη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μενδώνη: Δεν ιδιωτικοποιείται η πολιτιστική κληρονομιά, επενδύουμε στην ανάπτυξη

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη τόνισε ότι ο πολιτισμός είναι δημόσιο αγαθό και αναπτυξιακό εργαλείο, απορρίπτοντας επικρίσεις για ιδιωτικοποίηση και επισημαίνοντας τη σημασία της αναπτυξιακής προσέγγισης στη διαχείρισή του.
Κλασικό τζουκμποξ φώτα
ΔΙΕΘΝΗ

Μέλος indie ποπ μπάντας: Η αγάπη του Άντι Μπέρναμ για τη μουσική είναι αληθινή

Ο Τομ Ράιλανς, τραγουδιστής των Lottery Winners, δήλωσε πως ο φίλος του και νέος πρωθυπουργός Άντι Μπέρναμ αγαπά αληθινά τη μουσική, όπως δείχνει και η μείωση 20% στα ασφάλιστρα για χώρους ζωντανής μουσικής στην Αγγλία.
Όλυμπος κορυφή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Αηδονά: «H οικουμενικότητα του Ολύμπου θα αξιοποιηθεί πλήρως»

Η περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Αθηνά Αηδονά, διαβεβαίωσε πως η Περιφέρεια θα αξιοποιήσει την ένταξη του Ολύμπου στα μνημεία UNESCO, χαρακτηρίζοντάς την μεγάλη επιτυχία που θα ενισχύσει το τουριστικό ενδιαφέρον της περιοχής.