ΓΔ: 1397.63 0.94% Τζίρος: 86.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 DATA
Πηγη: Huawei

«Τείχος» από την ΕΕ σε Huawei και ZTE για τα εσωτερικά δίκτυα της Κομισιόν

Η κίνηση αυτή έρχεται πριν από την αναμενόμενη αναθεώρηση των κατευθυντήριων γραμμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει να απαγορεύσει τον εξοπλισμό των κινεζικών προμηθευτών Huawei Technologies Co. και ZTE Corp. από τα δικά της εσωτερικά τηλεπικοινωνιακά δίκτυα, δήλωσαν άτομα που γνωρίζουν το θέμα. 

Η κίνηση αυτή έρχεται πριν από την αναμενόμενη αναθεώρηση των κατευθυντήριων γραμμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς, η οποία θα αυξήσει την πίεση στα μέλη του μπλοκ να αποσύρουν σταδιακά τον εξοπλισμό των εταιρειών, δήλωσαν οι άνθρωποι, ζητώντας να μην κατονομαστούν επειδή το σχέδιο δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί. 

Στην επικαιροποιημένη καθοδήγηση της ΕΕ στην «εργαλειοθήκη» 5G, η Επιτροπή θα πει στα μέλη ότι ο αποκλεισμός της Huawei και της ZTE από τα εθνικά δίκτυα είναι δικαιολογημένος και θα τις κατονομάσει για πρώτη φορά, είπαν οι άνθρωποι. 

Η κίνηση αυτή έρχεται καθώς η ΕΕ αντιμετωπίζει αυξανόμενες πιέσεις από την Ουάσινγκτον να ακολουθήσει σκληρότερη γραμμή απέναντι στην Κίνα. Οι ΗΠΑ έχουν προσπαθήσει να εμποδίσουν την κινεζική πρόσβαση σε τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη, οι ημιαγωγοί και οι κβαντικοί υπολογιστές, καθώς κλιμακώνονται οι εντάσεις για την Ταϊβάν.

Σε απάντηση, η ΕΕ εντείνει τη ρητορική της κατά της κινεζικής επιρροής. Παρόλο που δεν μπορεί να αναγκάσει τα κράτη μέλη να δράσουν - τα θέματα ασφάλειας αντιμετωπίζονται σε επίπεδο χώρας - δείχνει πώς η ομάδα ευθυγραμμίζεται στενότερα με τις ΗΠΑ. 

Εκπρόσωποι της Επιτροπής, της Huawei και της ZTE δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα για σχολιασμό. 

Η απαγόρευση θα απαιτήσει από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να αφαιρέσουν οποιονδήποτε εξοπλισμό από τους προμηθευτές και θα εφαρμοστεί σε όλα τα θεσμικά όργανα της ΕΕ στα κράτη μέλη, δήλωσαν οι άνθρωποι. Θα ακολουθήσει την απόφαση της Επιτροπής να αποκλείσει το προσωπικό της από τη χρήση της TikTok Inc. λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια σχετικά με τις πρακτικές συλλογής δεδομένων της εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης.

Όταν η Επιτροπή δημοσίευσε για πρώτη φορά την εργαλειοθήκη πριν από τρία χρόνια, ο εκτελεστικός βραχίονας της ΕΕ δεν ανέφερε ονόματα. Αντ' αυτού, η Επιτροπή ενθάρρυνε τις χώρες να μειώσουν τις εξαρτήσεις τους από τους προμηθευτές «υψηλού κινδύνου», όπως τους χαρακτήρισε. 

Ορισμένες χώρες, όπως η Σουηδία, έθεσαν ως πολιτική τους την απομάκρυνση των Κινέζων πωλητών από τις τηλεπικοινωνιακές τους δραστηριότητες. Ωστόσο, οι περισσότερες χώρες δεν το έκαναν. Η Επιτροπή απογοητεύεται όλο και περισσότερο από χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, με δίκτυα που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στον εξοπλισμό της Huawei.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Την αντίθεση της στο μπλόκο που επέβαλλε η Κομισιόν εξέφρασε η Huawei

Ο κινεζικός κολοσσός υπογραμμίζει πως αποκλεισμοί που βασίζονται σε κρίσεις που εισάγουν διακρίσεις εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους σημειώνοντας πως η κυβερνοασφάλεια αποτελεί την κορυφαία της προτεραιότητα.
ΔΙΕΘΝΗ

Συμφωνία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την έγκριση των 26 Επιτρόπων

Μετά την έγκριση των 26 Επιτρόπων μεμονωμένα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα αποφασίσει με ψηφοφορία, στις 27 Νοεμβρίου στην Ολομέλεια στο Στρασβούργο, για την έγκριση του νέου Σώματος της Επιτροπής.
temu
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κομισιόν εκκινεί έρευνα κατά της Temu λόγω επικίνδυνων προϊόντων

«Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι τα προϊόντα που πωλούνται (στην πλατφόρμα Temu) τηρούν τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και δεν θέτουν σε κίνδυνο τους καταναλωτές», εξηγεί η ευρωπαία επίτροπος Ανταγωνισμού.
ΔΙΕΘΝΗ

Καμία πρόοδος για την εξωτερική πολιτική της Σερβίας σύμφωνα με την ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά από τη Σερβία να βελτιώσει τη συμμόρφωσή της με την κοινή εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων και των περιοριστικών μέτρων.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κομισιόν ανησυχεί για τη Μέση Ανατολή και καλεί σε αποκλιμάκωση

«Αν και αναγνωρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, η ΕΕ καλεί όλα τα μέρη να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση για να αποφευχθεί μια ανεξέλεγκτη κλιμάκωση, η οποία δεν είναι προς το συμφέρον κανενός» δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν.