ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Χρηματιστήριο και νομίσματα
Φώτο: Shutterstock

Πτώση στις ευρωπαϊκές μετοχές με πιέσεις από εταιρικά αποτελέσματα

Οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχώρησαν σήμερα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυόμισι εβδομάδων, με τον δείκτη STOXX 600 να χάνει 1,2%, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα αποτελέσματα των εταιριών.

Απώλειες κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο και πλέον εβδομάδων. Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τα οικονομικά αποτελέσματα που δημοσιεύουν οι εισηγμένες εταιρείες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 1,2%, διαμορφούμενος στις 565,73 μονάδες στις 10:13 ώρα Ελλάδας. Όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης κινήθηκαν σε αρνητικό έδαφος.

Η ευρωπαϊκή αγορά μετοχών ξεκίνησε τον μήνα με υποτονικό τόνο, μετά από τέσσερις διαδοχικούς μήνες ανόδου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο και μετοχές
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Ήπια διόρθωση με πιέσεις στις τράπεζες, στήριξη από blue chips

Ήπια πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά τα υψηλά 16 ετών, με πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές και επιλεκτικές στηρίξεις από blue chips. Ο Γενικός Δείκτης στις 2.201,64 μονάδες (-0,12%) με συναλλαγές 367,4 εκατ. ευρώ, λόγω πακέτων κυρίως στην Alpha Bank.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Πτωτικό άνοιγμα με απώλειες στις τράπεζες, άνοδο σε blue chips

Σε διόρθωση κινείται το ΧΑ μετά τα υψηλά 16ετίας, με τις τράπεζες στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων. Ο ΓΔ στις 11:00 ήταν στις 2.196,82 μονάδες (-0,34%) με τζίρο 32,25 εκατ. ευρώ. Πιέσεις σε Eurobank και Alpha, ενώ στήριξη έδωσαν blue chips όπως Titan, Coca Cola HBC, ΕΛΠΕ και Optima.
Χρηματιστήριο και μετοχές
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Ήπια άνοδος 0,30% στις 2.129,98 μονάδες με χαμηλό τζίρο

Ήπιες ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη στις 2.129,98 μονάδες (+0,30%) και τζίρο 11,65 εκατ. ευρώ. Κέρδη για Τιτάν, Lamda, ΕΤΕ και Πειραιώς, απώλειες για Viohalco, ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ. Ανοδικά 53 μετοχές, πτωτικά 30.