ΓΔ: 2035.57 1.15% Τζίρος: 247.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Ρωσική αεροπορική επιδρομή «εξαιρετικής» έντασης στο Κίεβο με UAV's

Έπειτα από παύση μερικών εβδομάδων, η Ρωσία ξανάρχισε στα τέλη Απριλίου να εξαπολύει πλήγματα με πυραύλους μακρού βεληνεκούς και οι επιδρομές του είδους πολλαπλασιάστηκαν τελευταία.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας εξαπέλυσαν τις πρώτες πρωινές σήμερα αεροπορική επιδρομή στο Κίεβο που Ουκρανοί αξιωματούχοι χαρακτήρισαν «εξαιρετικής» έντασης, με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πυραύλους Κρουζ και πιθανόν, κατά τις ίδιες πηγές, βαλλιστικούς πυραύλους.

Πρόκειται για την όγδοη τέτοια επιδρομή εναντίον της ουκρανικής πρωτεύουσας αυτόν τον μήνα.

Ήταν «εξαιρετική στην πυκνότητά της», περιλάμβανε «τον μέγιστο αριθμό πυραύλων μέσα στο μικρότερο χρονικό διάστημα», ανέφερε ο Σερχίι Πόπκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, μέσω Telegram.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε, επικαλούμενος «τις πρώτες πληροφορίες», ότι «η μεγάλη πλειονότητα» των «στόχων στον εναέριο χώρο του Κιέβου εντοπίστηκε και καταστράφηκε».

Οι ουκρανικές αρχές δεν έχουν κάνει σαφές πόσα UAVs ή πόσοι πύραυλοι καταρρίφθηκαν, ούτε αν ή πόσοι έπληξαν τους στόχους τους.

Έπειτα από παύση μερικών εβδομάδων, η Ρωσία ξανάρχισε στα τέλη Απριλίου να εξαπολύει πλήγματα με πυραύλους μακρού βεληνεκούς και οι επιδρομές του είδους πολλαπλασιάστηκαν τελευταία· έχουν συχνά στο στόχαστρο εγκαταστάσεις στην περιοχή του Κιέβου. Οι ουκρανικές αρχές διαβεβαιώνουν πως απέκρουσαν τη μεγάλη πλειονότητα των ρωσικών επιθέσεων.

Σήμερα οι αρχές έκαναν λόγο για συντρίμμια που κατέπεσαν στις συνοικίες Ομπολόνσκι, Σεβτσενκίβσκι, Σολομιάνσκι και Νταρνίτσκι.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο συντρίμμια προκάλεσαν φωτιά σε αυτοκίνητα και ζημιές σε κτίριο στη συνοικία Σολομιάνσκι (δυτικά). Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Πάντα σύμφωνα με τον κ. Κλίτσκο, συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας απέκρουσαν επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι στο Μπορίσπιλ, προάστιο νοτιοανατολικά του Κιέβου, όπου βρίσκεται το κυριότερο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας, το οποίο όμως παραμένει κλειστό το τρέχον διάστημα.

Κατά τη στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου, οι ζημιές σε άλλες περιοχές δεν είναι μεγάλες και δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Σειρήνες της αεράμυνας ακούγονταν σε σχεδόν ολόκληρη την ουκρανική επικράτεια τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα για πάνω από ένα τρίωρο. Δεν είναι γνωστό εάν υπάρχουν θύματα σε άλλες περιοχές, πέραν του Κιέβου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ουκρανικά άρματα μάχης
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Εξοπλισμός Ουκρανίας με συστήματα πυρός μεγάλου βεληνεκούς

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς δήλωσε πως η Γερμανία θα ενισχύσει στρατιωτικά την Ουκρανία, παρέχοντας νέα συστήματα πυρός και επιπλέον 3 δισ. ευρώ, ενώ τόνισε την ανάγκη καταπολέμησης της διαφθοράς για να παραμείνει αξιόπιστη εταίρος.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: Στήριξη στις αμερικανικές πρωτοβουλίες ειρήνης για Ουκρανία

Η Βρετανία στηρίζει την προσπάθεια του Τραμπ για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και καλεί τη Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της, ζητώντας άμεσο τέλος στην εισβολή, σύμφωνα με ανακοίνωση του βρετανικού ΥΠΕΞ.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Καμία νέα εξέλιξη σε σχέδιο ειρήνης για Ουκρανία

Το Κρεμλίνο δήλωσε πως οι επαφές με τις ΗΠΑ συνεχίζονται χωρίς νέες εξελίξεις για ειρηνευτικό σχέδιο στην Ουκρανία. Ο Ντ. Πεσκόφ τόνισε ότι δεν έχει γίνει πρόοδος για νέα σύνοδο κορυφής μετά τη συνάντηση Πούτιν-Τραμπ τον Αύγουστο.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ προς Ουκρανία: Προτάσεις ειρήνης με παραχωρήσεις εδαφών και όπλων

Οι ΗΠΑ ζητούν από τον Ζελένσκι να δεχθεί αμερικανικό σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία, που προβλέπει παραχώρηση εδαφών και μείωση στρατού, ενώ η Ουκρανία αντιμετωπίζει σκάνδαλο διαφθοράς και απώλειες στο μέτωπο.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Γουίτκοφ δεν θα παραστεί στις συνομιλίες Ζελένσκι-Ερντογάν

Ο Αμερικανός αξιωματούχος διέψευσε πως ο διπλωματικός απεσταλμένος του Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ, θα ταξιδέψει στην Τουρκία, ενώ ο Ζελένσκι βρίσκεται εκεί για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 20 νεκροί από ρωσική επίθεση στην Ουκρανία πριν τις συνομιλίες

Τουλάχιστον 20 νεκροί και πάνω από 60 τραυματίες από ρωσική επίθεση στη δυτική Ουκρανία, ενώ ο Ζελένσκι βρίσκεται στην Τουρκία για ειρηνευτικές συνομιλίες. Το Κρεμλίνο δεν σχολιάζει φήμες περί μυστικών διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ.