ΓΔ: 2467.5 0.74% Τζίρος: 239.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σημαία Πολωνίας
Η πολωνική σημαία υψώνεται σε γέφυρα στην Πολωνία.

Η Πολωνία επιδιώκει κυρώσεις στις εισαγωγές ρωσικών γεωργικών προϊόντων

Από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της στην Ουκρανία πέρυσι, η ΕΕ έχει εγκρίνει 10 πακέτα κυρώσεων κατά ρωσικών προσώπων και εταιρειών.

Κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις εισαγωγές ρωσικών γεωργικών προϊόντων θα απαιτήσει η Πολωνία, δήλωσε σήμερα ο πρεσβευτής της στην ΕΕ Αντρέι Σάντος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων PAP. «Η Ευρώπη δεν απειλείται από διαταραχές στην αλυσίδα εφοδιασμού γεωργικών προϊόντων τώρα, αντίθετα, έχουμε πρόβλημα πλεονασμάτων. Επιλύουμε το πρόβλημα των αυξημένων εισαγωγών αγροτικών προϊόντων από την Ουκρανία», δήλωσε ο Σάντος, σύμφωνα με το PAP.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή νωρίτερα αυτή την εβδομάδα έθεσε περιορισμούς έως τις 5 Ιουνίου στις εισαγωγές ουκρανικού σιταριού, αραβοσίτου, ελαιοκράμβης και ηλιόσπορου για να μπορέσει να μειώσει την υπερπροσφορά των εν λόγω προϊόντων στη Βουλγαρία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία.

Από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της στην Ουκρανία πέρυσι, η ΕΕ έχει εγκρίνει 10 πακέτα κυρώσεων κατά ρωσικών προσώπων και εταιρειών. Η Πολωνία πρότεινε τον Απρίλιο μια νέα σειρά τιμωρητικών μέτρων κατά της Μόσχας, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης των εισαγωγών πετρελαίου και διαμαντιών από αγωγούς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τουσκ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Διάσκεψη Γκντανσκ: Ο Τουσκ καλεί Πολωνούς-Ουκρανούς σε κοινό μέλλον

Ο Ντόναλντ Τουσκ κάλεσε Πολωνούς και Ουκρανούς να χτίσουν το μέλλον τους με αλήθεια και σεβασμό, εν μέσω εντάσεων λόγω μετονομασίας ουκρανικής μονάδας, ζητώντας κατανόηση της Ιστορίας για διμερή αποκλιμάκωση.
Ντόναλντ Τουσκ προφίλ
ΔΙΕΘΝΗ

Πολωνία - Ουγγαρία: Ο Τουσκ και ο Μαγιάρ χτίζουν νέα συμμαχία

Πολωνία και Ουγγαρία ενώνουν τις δυνάμεις τους στις Βρυξέλλες για την προάσπιση κοινών συμφερόντων, δήλωσαν οι πρωθυπουργοί τους, Τουσκ και Μαγιάρ, με αφορμή την πρώτη επίσκεψη του Μαγιάρ στη Βαρσοβία μετά την πτώση Όρμπαν.
Πέτερ Μάγκυαρ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μαγιάρ επισκέπτεται Πολωνία και Αυστρία στην πρώτη του διεθνή περιοδεία

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Πίτερ Μαγιάρ ξεκινά διήμερη επίσκεψη στην Πολωνία, στοχεύοντας στην αποκατάσταση σχέσεων με τη γειτονική χώρα και την ΕΕ, μετά τη νίκη του επί του Όρμπαν και θέλοντας να ακολουθήσει το παράδειγμα του Τουσκ.
Κάρολ Ναβρότσκι ομιλητής
ΔΙΕΘΝΗ

Πολωνία: Πρόταση δημοψηφίσματος κατά της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας

Ο Πολωνός πρόεδρος Κάρολ Ναβρότσκι, αντίθετος στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, ανακοίνωσε δημοψήφισμα για την κλιματική πολιτική της ΕΕ, προκαλώντας αντιδράσεις από τον κυβερνητικό συνασπισμό.
Ντόναλντ Τουσκ προφίλ
ΔΙΕΘΝΗ

Τουσκ: Αιχμές κατά Ορμπαν και μήνυμα για ενιαία ευρωπαϊκή άμυνα

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Τουσκ σχολίασε με νόημα την απουσία Ορμπαν από τη σύνοδο στην Κύπρο, αναφερόμενος στις υπόνοιες για παρασκηνιακή συνεργασία Βουδαπέστης-Μόσχας. Ο Ορμπαν δεν παρέστη, έχοντας ηττηθεί στις εκλογές.
Σημαίες Πολωνίας και ΕΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Θ. Δαβάκη με τον υφυπουργό Άμυνας της Πολωνίας

Ο Θ. Δαβάκης και ο Πολωνός ομόλογός του συζήτησαν για αμυντική συνεργασία και τρέχουσες προκλήσεις ασφαλείας στο ΝΑΤΟ. Υπέγραψαν πρόγραμμα συνεργασίας για το 2026 και μνημόνιο μεταξύ στρατιωτικών μουσείων των δύο χωρών.