ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: ΑΠΕ

Ο Χαφτάρ ανακοίνωσε «μια τελευταία ευκαιρία» για την κατάρτιση εκλογικού χάρτη

Καθώς, το πολιτικό αδιέξοδο της Λιβύης χειροτερεύει, η χώρα, βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο κλιμάκωσης των εμφύλιων συγκρούσεων.

Ο διοικητής των του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) της Ανατολικής Λιβύης στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ ανακοίνωσε σήμερα «μία τελευταία ευκαιρία» για την κατάρτιση ενός οδικού χάρτη για την πραγματοποίηση εκλογών όπως μετέδωσε η λιβυκή τηλεόραση al-Hadath TV.

Ο Χαφτάρ έχει κηρύξει τον πόλεμο κατά φατριών της δυτικής Λιβύης μετά από τον διαμελισμό της χώρας το 2014, συμπεριλαμβανομένης και μιας 14μηνης επιθετικής επιχείρησης για την κατάληψη της Τρίπολης, που απωθήθηκε από την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της χώρας.

Καθώς, το πολιτικό αδιέξοδο της Λιβύης χειροτερεύει, η χώρα, βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο κλιμάκωσης των εμφύλιων συγκρούσεων, με τους πολιτικούς να εμποδίζουν την πρόοδο για τη διεξαγωγή εκλογών και τους στρατιωτικούς ηγέτες να απειλούν με τη χρήση πολεμικής βίας.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία της Λιβύης
ΔΙΕΘΝΗ

Συγκρούσεις δυνάμεων Χάφταρ με ενόπλους στα σύνορα Λιβύης-Νίγηρα

Τρεις στρατιώτες του Χαλίφα Χάφταρ σκοτώθηκαν και αρκετοί αιχμαλωτίστηκαν σε συγκρούσεις στα νότια της Λιβύης, κοντά στα σύνορα με τον Νίγηρα, ύστερα από ταυτόχρονες επιθέσεις σε τρία μεθοριακά φυλάκια από ένοπλες ομάδες.
Syria
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες στην Τρίπολη της Λιβύης

Πρόκειται για το χειρότερο ξέσπασμα ένοπλης βίας που έχει βιώσει η πόλη από τις αρχές του χρόνου, το οποίο ανάγκασε το μοναδικό πολιτικό αεροδρόμιο της πρωτεύουσας να αναστείλει την εναέρια κυκλοφορία.
Libya-Tripoli-epithesi
ΔΙΕΘΝΗ

Αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων διακινητών στη Λιβύη

Η κυβέρνηση με έδρα την Τρίπολη, ανακοίνωσε πως διεξήχθησαν την Πέμπτη αεροπορικά πλήγματα «εναντίον κρησφύγετων διακινητών καυσίμων, ναρκωτικών και ανθρώπων στην περιοχή της δυτικής ακτογραμμής» της χώρας της βόρειας Αφρικής.
Σιλουέτα μπροστά σε σημαίες
ΔΙΕΘΝΗ

Έξι μέλη «τρομοκρατικής οργάνωσης» νεκρά στο Ζαχεντάν, λέει το Ιράν

Οι Φρουροί της Επανάστασης σκότωσαν έξι μέλη «τρομοκρατικής» οργάνωσης στη Ζαχεντάν του Ιράν. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκρηκτικά, ενώ δεν διευκρινίστηκε η ταυτότητα των θυμάτων ή λεπτομέρειες για το περιστατικό.
αντλίες άντλησης πετρελαίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Παράταση απαγόρευσης εξαγωγών ντίζελ μέχρι τέλη Οκτωβρίου

Η Ρωσία παρέτεινε έως τέλη Οκτωβρίου την απαγόρευση στις εξαγωγές ντίζελ, αυξάνοντας την πίεση στην παγκόσμια αγορά ενέργειας. Οι τιμές καυσίμων αυξάνονται παγκοσμίως λόγω πολέμων και ελλείψεων, με ρεκόρ σε ΗΠΑ και Βρετανία.