ΓΔ: 2334.66 -0.54% Τζίρος: 642.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:40
Τράπεζα της Ρωσίας
Το κτίριο της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας με τη ρωσική σημαία στη Μόσχα.

Σε αύξηση επιτοκίων στο 20% προχώρησε η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας

Το επιτόκιο αυξάνεται στο 20% από 9,5%, ενώ παράλληλα απαγορεύεται η εκτέλεση εντολών για πώληση ρωσικών μετοχών από ξένους επενδυτές, ώστε να «προστατευθεί» ρούβλι και χρηματιστηριακή αγορά.

Η Τράπεζα της Ρωσίας αύξησε το βασικό της επιτόκιο στο 20%, εισήγαγε υποχρεωτικές πωλήσεις του 80% του συναλλάγματα που εισπράττουν οι εξαγωγείς και απαγόρευσε στους χρηματιστές να πωλούν τίτλους από ξένους επενδυτές από τη Δευτέρα, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τις αγορές της χώρας από σαρωτικές δυτικές κυρώσεις που περιλαμβάνουν κυρώσεις και στην ίδια την κεντρική τράπεζα.

Το επιτόκιο θα αυξηθεί από 9,5% σε 20%, ανέφερε η κεντρική τράπεζα σε δήλωση πριν από το άνοιγμα των συναλλαγών του ρουβλίου στις 10 το πρωί τοπική ώρα. Νωρίτερα τη Δευτέρα η ρυθμιστική αρχή ανακοίνωσε προσωρινό πάγωμα των πωλήσεων στο Χρηματιστήριο της Μόσχας, χωρίς να διευκρινίσει σε ποιους τίτλους ισχύει η απαγόρευση. Η Κυβερνήτης Ελβίρα Ναμπιουλίνα πρόκειται να μιλήσει στις 4 μ.μ. στη Μόσχα, δήλωσε η κεντρική τράπεζα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Αναμένει από τη Ρωσία παύση βομβαρδισμών για μία εβδομάδα

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε ότι αναμένει η Ρωσία να εφαρμόσει τη συμφωνία για να μην πλήττεται το Κίεβο και άλλες πόλεις για μία εβδομάδα λόγω βαρυχειμωνιάς και επισήμανε πως τα βήματα αποκλιμάκωσης βοηθούν προς τον τερματισμό του πολέμου.
Κάγια Κάλας Συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Κάγια Κάλας: Η Ρωσία χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο πολέμου

Η Ρωσία μετατρέπει τον χειμώνα σε όπλο, δήλωσε η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ Κάγια Κάλας. Η ΕΕ ανακοίνωσε νέο πακέτο βοήθειας με γεννήτριες, χρηματοδότηση και ενεργειακό εξοπλισμό, ενώ στηρίζει τη δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας με το Κίεβο.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ο Πούτιν υποσχέθηκε παύση επιθέσεων στο Κίεβο για μία εβδομάδα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ζήτησε προσωπικά από τον Βλαντιμίρ Πούτιν να σταματήσει για μια εβδομάδα τους βομβαρδισμούς στο Κίεβο λόγω του ψύχους στην Ουκρανία, και ότι ο Πούτιν συμφώνησε, παρά τις αρχικές αμφιβολίες άλλων.
Άνθρωπος σε χιονοθύελλα
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Οι πιο έντονες χιονοπτώσεις των 200 τελευταίων ετών

Η Μόσχα βίωσε τις ισχυρότερες χιονοπτώσεις των τελευταίων 203 ετών φέτος τον Ιανουάριο, με θερμοκρασίες 1,5°C χαμηλότερες από τον μέσο όρο. Το φαινόμενο οφείλεται σε ισχυρούς κυκλώνες που πέρασαν πάνω από την περιοχή.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ουκρανία διαφοροποίησε τις προμήθειες φυσικού αερίου

Ο πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ουκρανία έχει διαφοροποιήσει σημαντικά τις προμήθειες φυσικού αερίου μετά τις ρωσικές επιθέσεις, εξασφαλίζοντας αξιόπιστο εφοδιασμό, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.