ΓΔ: 2229.59 -1.37% Τζίρος: 232.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:11
Βλαντίμιρ Πούτιν
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν μιλάει σε συνέντευξη Τύπου με έντονη χειρονομία.

Ο Πούτιν είπε στον Μπάιντεν ότι θα ήθελε να τον συναντήσει από κοντά

Χωρίς να έχει ιδιαίτερους λόγους να είναι αισιόδοξος ο πρόεδρος Πούτιν μετά τη συνομιλία με τον Μπάιντεν έκανε την πρόταση να συναντηθούν από ...κοντά.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε στον αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν, όταν μίλησαν μέσω βιντεοδιάσκεψης νωρίτερα αυτό το μήνα, πως «θα ήθελε πραγματικά» να τον συναντήσει από κοντά, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ωστόσο ο Πούτιν δεν έχει ιδιαίτερους λόγους να είναι αισιόδοξος μετά τη συνομιλία του με τον Μπάιντεν επειδή εξακολουθούν να υπάρχουν πολύ σοβαρές διαφορές αντίληψης ανάμεσα στη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο Πεσκόφ, σύμφωνα με το RIA.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως κατέστησε σαφές στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν πως η Ρωσία θα καταβάλει "τρομερό τίμημα" και θα αντιμετωπίσει καταστροφικές οικονομικές συνέπειες αν εισβάλει στην Ουκρανία.

Ο Μπάιντεν δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η πιθανότητα αποστολής στρατευμάτων των ΗΠΑ για χερσαία πολεμική επιχείρηση σε περίπτωση ρωσικής εισβολής "δεν ήταν ποτέ στο τραπέζι", αν και θα απαιτείτο από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να στείλουν περισσότερες δυνάμεις στις χώρες της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ προκειμένου να ενισχύσουν την άμυνά τους.

"Κατέστησα απολύτως σαφές στον πρόεδρο Πούτιν... πως αν κινηθεί στην Ουκρανία, οι οικονομικές συνέπειες για την οικονομία του θα είναι καταστροφικές, καταστροφικές", είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Μπάιντεν, που είχε βιντεοδιάσκεψη δύο ωρών με τον Πούτιν μέσα στην εβδομάδα, δήλωσε πως είπε στον Ρώσο πρόεδρο σαφώς πως η θέση της Ρωσίας στον κόσμο θα αλλάξει "εμφανώς" στην περίπτωση μιας εισβολής στην Ουκρανία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο ΥΠΟΙΚ Μπέσεντ στηρίζει παράταση άρσης κυρώσεων σε ιρανικό, ρωσικό πετρέλαιο

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ ανέφερε ότι η άρση περιορισμών για πώληση ρωσικού και ιρανικού πετρελαίου έγινε ύστερα από πιέσεις χωρών που επηρεάστηκαν από τον αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Καταδικάζει την αναστολή κυρώσεων των ΗΠΑ σε ρωσικό πετρέλαιο

Ο Ζελένσκι καταδίκασε την εκ νέου παράταση της αναστολής αμερικανικών κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο, τονίζοντας ότι κάθε δολάριο που δίνεται στη Ρωσία τροφοδοτεί τον πόλεμο. Οι ΗΠΑ επέτρεψαν πωλήσεις ρωσικού πετρελαίου έως 16 Μαΐου.
Πανοραμική άποψη Ταλίν
ΔΙΕΘΝΗ

Εσθονία: Εμπιστευόμαστε τις ΗΠΑ, αλλά η Ευρώπη δεν είναι έτοιμη μόνη

Ο υπουργός Άμυνας της Εσθονίας, Χάνο Πέβκουρ, δήλωσε ότι το Ταλίν εμπιστεύεται τις ΗΠΑ για την άμυνά του, προειδοποιώντας όμως ότι η Ευρώπη δεν είναι ακόμη έτοιμη να σταθεί μόνη απέναντι στη Ρωσία.
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ δεν θα διατηρήσουν την άρση κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο

Η Ουάσινγκτον δεν θα παρατείνει την προσωρινή άρση των κυρώσεων για το ρωσικό πετρέλαιο που αποθηκεύεται στη θάλασσα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, ενώ ίδια απόφαση ισχύει ήδη και για το ιρανικό πετρέλαιο.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Κίεβο έτοιμο για εκεχειρία με Ρωσία, χαιρετίζει ΗΠΑ-Ιράν

Ο Ζελένσκι χαιρέτισε την κατάπαυση του πυρός ΗΠΑ-Ιράν, τονίζοντας ότι η Ουκρανία θα πράξει το ίδιο αν η Ρωσία σταματήσει τα πλήγματα. Υποστήριξε πως η εκεχειρία δίνει χώρο για διπλωματικές λύσεις και στη Μέση Ανατολή.