ΓΔ: 2569.75 -0.08% Τζίρος: 396.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας

Η Μόσχα λέει ότι άλλοι 27 Ρώσοι διπλωμάτες θα απελαθούν από τις ΗΠΑ

Η Ρωσία έχει ήδη ανακοινώσει ότι πάνω από 100 από τους διπλωμάτες της με τις οικογένειές τους έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τις ΗΠΑ από το 2016 όταν οι σχέσεις των δύο χωρών επιδεινώθηκαν.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι 27 ακόμη ρώσοι διπλωμάτες και οι οικογένειές τους θα απελαθούν από τις ΗΠΑ και θα αναχωρήσουν στις 30 Ιανουαρίου.

"Οι διπλωμάτες μας απελαύνονται...Μια μεγάλη ομάδα συντρόφων μου, 27 άνθρωποι με τις οικογένειές τους, θα μας αφήσουν στις 30 Ιανουαρίου...Αντιμετωπίζουμε μια σοβαρή έλλειψη ανθρωπίνου δυναμικού", δήλωσε αργά χθες το βράδυ σε συνέντευξή του στο Soloviev Live στο δίκτυο Youtube ο πρεσβευτής Ανατόλι Αντόνοφ.

Η Ρωσία έχει ήδη ανακοινώσει ότι πάνω από 100 από τους διπλωμάτες της με τις οικογένειές τους έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τις ΗΠΑ από το 2016 όταν οι σχέσεις των δύο χωρών επιδεινώθηκαν.

Μέχρι τις 29 Οκτωβρίου σχεδόν 200 ρώσοι διπλωμάτες βρίσκονταν στη θέση τους στις ΗΠΑ, περιλαμβανομένου του προσωπικού της ρωσικής αντιπροσωπείας στα Ηνωμένα Έθνη, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα.

Τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν είπε ότι το προσωπικό της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στη Ρωσία έχει μειωθεί σε 120 από 1.200 που ήταν στις αρχές του 2017 έπειτα από μια σειρά απελάσεων και περιορισμών.

Η αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα σταμάτησε την διεκπαιρέωση μη διπλωματικής βίζας αυτό τον χρόνο και πρόσθεσε Ρώσους σε έναν κατάλογο "απάτριδων υπηκόων" που μπορούν να αιτηθούν βίζα σε άλλες χώρες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Συνομιλία Ζελένσκι-Βανς για τις παγκόσμιες επιπτώσεις του πολέμου

Ο Ζελένσκι συνομίλησε με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς για τις ρωσικές επιθέσεις και επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης της αντιαεροπορικής άμυνας, τονίζοντας τη σημασία των συστημάτων Patriot για την προστασία της Ουκρανίας.
Λευκός Οίκος ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Επανένωση πέντε ουκρανό-ρωσικών παιδιών με τις οικογένειές τους

Πέντε ακόμη παιδιά ουκρανικής και ρωσικής καταγωγής επανενώθηκαν με τις οικογένειές τους, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της Μελάνια Τραμπ για επιστροφή παιδιών εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία.
Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Πιστεύω Ρωσία και Κίνα όταν δηλώνουν ότι δεν εξοπλίζουν το Ιράν

Ο Τραμπ προειδοποίησε Ρωσία και Κίνα να μην πουλήσουν όπλα στο Ιράν, δηλώνοντας πως πιστεύει ότι ο Πούτιν και ο Σι δεν εμπλέκονται σε τέτοιες συναλλαγές, τονίζοντας όμως ότι θα είναι «πολύ κακό γι’ αυτούς» αν το κάνουν.
Βλαντίμιρ Πούτιν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κρεμλίνο: Περιμένουμε νέες αμερικανικές προτάσεις για Ουκρανία

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι θεωρεί ειλικρινείς τις προσπάθειες των ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά θα συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις μέχρι να πετύχει τους στόχους του, περιμένοντας νέες αμερικανικές προτάσεις.
Λογότυπο CIA ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Εξετάζεται ρωσική εμπλοκή σε ιρανικές επιθέσεις κατά της CIA

Εκρήξεις σε εγκαταστάσεις της CIA στον Κόλπο, πιθανόν από ιρανικά drones, προβληματίζουν τις ΗΠΑ για πιθανή ρωσική υποστήριξη στο Ιράν με πληροφορίες ή τεχνολογία. Δύο βάσεις επλήγησαν, μεταξύ τους και το συγκρότημα της πρεσβείας στο Ριάντ.
Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Λαβρόφ-Ρούμπιο στο περιθώριο της συνόδου της ASEAN

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ θα συναντηθεί αύριο στις Φιλιππίνες με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάρκο Ρούμπιο, για να συζητήσουν κυρίως τους πολέμους σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, στο περιθώριο της συνόδου ASEAN.