ΓΔ: 1436.79 0.53% Τζίρος: 145.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 DATA
Φωτο: Shutterstock

Βραζιλία: Καταδικάστηκε η σύζυγος και δολοφόνος του Έλληνα πρέσβη

Ο 59χρονος Αμοιρίδης είχε διατελέσει πρόξενος της Ελλάδας στο Ρίο ντε Τζανέιρο, από το 2001 ως το 2004, και είχε επιστρέψει στη Βραζιλία ως πρέσβης τη χρονιά που δολοφονήθηκε.

Σε 31 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε η Βραζιλιάνα σύζυγος του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη για τη δολοφονία του στα τέλη Δεκεμβρίου του 2016, όπως μετέδωσε το BBC.

Το πτώμα του Έλληνα πρέσβη είχε βρεθεί μέσα στο πορτμπαγκάζ του απανθρακωμένου αυτοκινήτου του στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η σύζυγός του, η Φρανσουάζ ντε Σούζα Ολιβέιρα, διατηρούσε σχέση με τον αστυνομικό Σέρτζιο Γκόμες, ο οποίος είχε ομολογήσει ότι σκότωσε τον Έλληνα διπλωμάτη καθοδηγούμενος από εκείνη και σήμερα βρίσκεται στη φυλακή, όπου εκτίει ποινή κάθειρξης 22 ετών.

Στο τέλος της δίκης, που διήρκεσε τρεις ημέρες, ένας δικαστής χαρακτήρισε το έγκλημα "κτηνώδες".

Ένας άλλος άνδρας, συγγενής του Γκόμες, ο Εντουάρντο Μορέιρα Τεντέσκι ντε Μέλο, κρίθηκε αθώος, αλλά έχει ήδη εκτίσει ένα χρόνο στη φυλακή επειδή βοήθησε στην  απόκρυψη του πτώματος του Έλληνα πρέσβη.

Ο 59χρονος Αμοιρίδης είχε διατελέσει πρόξενος της Ελλάδας στο Ρίο ντε Τζανέιρο, από το 2001 ως το 2004, και είχε επιστρέψει στη Βραζιλία ως πρέσβης τη χρονιά που δολοφονήθηκε.

Είχε παντρευτεί την Φρανσουάζ το 2004 με την οποία είχε αποκτήσει μια κόρη που ήταν δέκα ετών όταν εκείνος δολοφονήθηκε.

Η 40χρονη τότε σύζυγος του διπλωμάτη και ο 29χρονος εραστής της είχαν συλληφθεί από την αρχή καθώς είχαν κριθεί βασικοί ύποπτοι για το φόνο του πρέσβη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Lula, Vrazilia, Brazil
ΔΙΕΘΝΗ

Βραζιλία: Η αστυνομία συνέλαβε 5 άτομα με στόχο τη δολοφονία του Λούλα

Για να σκοτώσουν τον Λούλα, οι συνωμότες σκέφτηκαν να χρησιμοποιήσουν δηλητήριο ή χημικά «για να προκαλέσουν οργανική κατάρρευση», δεδομένης της ευάλωτης υγείας του και των συχνών επισκέψεων στο νοσοκομείο.
Lula, Vrazilia, Brazil
ΔΙΕΘΝΗ

Η σύνοδος κορυφής ξεκίνησε με μια συμφωνία για την καταπολέμηση του λιμού

«Ο λιμός και η φτώχεια δεν είναι αποτελέσματα σπάνης ή φυσικό φαινόμενο... είναι προϊόντα πολιτικών αποφάσεων», είπε ο πρόεδρος της Βραζιλίας , ο οποίος γεννήθηκε μέσα στη φτώχεια και μπήκε στην πολιτική οργανώνοντας ένα συνδικάτο μεταλλεργατών.