ΓΔ: 2500.79 2.08% Τζίρος: 376.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Γαλλική σημαία Παρίσι

Κινητοποίηση της Extinction Rebellion κοντά στον Πύργο του Άιφελ

Στον λογαριασμό της οργάνωσης στο Twitter αναρτήθηκαν φωτογραφίες των νεαρών ακτιβιστών να έχουν τοποθετήσει πλακάτ κατά μήκος της πεζογέφυρας, όπως κι ένα πιάνο στο πλαίσιο αυτής της «κατάληψης» που χαρακτηρίστηκε «εορταστική» και προβλέπεται να διαρκέσει όλο το Σαββατοκύριακο.

Ακτιβιστές υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος της οργάνωσης Extinction Rebellion έκαναν κατάληψη σήμερα το πρωί σε μια πεζογέφυρα στον Σηκουάνα, κοντά στον Πύργο του Άιφελ, στο Παρίσι, για να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου, για μία ακόμη φορά, κατά της «κλιματικής επείγουσας κατάστασης και της κατάρρευσης των οικοσυστημάτων».

Στον λογαριασμό της οργάνωσης στο Twitter αναρτήθηκαν φωτογραφίες των νεαρών ακτιβιστών να έχουν τοποθετήσει πλακάτ κατά μήκος της πεζογέφυρας, όπως κι ένα πιάνο στο πλαίσιο αυτής της «κατάληψης» που χαρακτηρίστηκε «εορταστική» και προβλέπεται να διαρκέσει όλο το Σαββατοκύριακο.

«Στον κόσμο του αύριο, θα έπρεπε να αλλάξουμε τη σχέση μας με τους άλλους και με τα ζώντα όντα: να συνεργαζόμαστε περισσότερο παρά να κυριαρχούμε, να προστατεύουμε περισσότερο από το να καταστρέφουμε, να μοιραζόμαστε περισσότερο παρά να καταλαμβάνουμε», υπογραμμίζουν οι ακτιβιστές σε ένα δελτίο τύπου.

Η οργάνωση έχει εντείνει τις κινητοποιήσεις της εδώ και δύο χρόνια, με μπλόκα σε δρόμους ή καταλήψεις σε δημόσιους χώρους, τις οποίες πολλές φορές ακολουθούν αστυνομικές επεμβάσεις, για να καταγγείλει την αδράνεια μπροστά στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Έξι συλλήψεις για τη φωτιά στο Φοντενεμπλό, ανάμεσά τους και εθελοντής πυροσβέστης

Έξι άτομα συνελήφθησαν για τις φωτιές στο δάσος Φοντενεμπλό, με έναν εθελοντή πυροσβέστη να παραδέχεται ότι τις προκάλεσε. Άλλος ύποπτος δήλωσε ότι άναψε κατά λάθος φωτιά πετώντας τσιγάρο. Ενημέρωση εισαγγελίας.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Πυρκαγιά ξέσπασε στο δάσος Φοντενεμπλό κοντά στο Παρίσι

Ισχυρή φωτιά ξέσπασε στο δάσος του Φοντενεμπλό, νοτιοανατολικά του Παρισιού. Για πρώτη φορά αποστέλλονται εναέρια μέσα από τη νότια Γαλλία, ενώ δύο αεροπλάνα και ελικόπτερα συνδράμουν στην κατάσβεση.
Θερμόμετρο και ήλιος
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Ο καύσωνας φουντώνει, 78.000 στρέμματα κάηκαν σε 8 μέρες

Ο καύσωνας στη Γαλλία εντάθηκε, ενώ οι πυροσβέστες μάχονται πολλές πυρκαγιές που εμφανίστηκαν νωρίτερα και είναι πιο καταστροφικές. Ήδη έχουν καεί 78.000 στρέμματα μέσα στον Ιούλιο, με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο τους.
Κλιματική αλλαγή σύγκριση
ΔΙΕΘΝΗ

99 Γάλλοι επιστήμονες ζητούν νομοθεσία έκτακτης ανάγκης για το κλίμα

99 Γάλλοι επιστήμονες ζητούν νομοθεσία «έκτακτης ανάγκης για το κλίμα», επισημαίνοντας τις επιπτώσεις των πρόσφατων καυσώνων και καλώντας για άμεση δράση κατά των ορυκτών καυσίμων, χρηματοδότησης πράσινων έργων και οικολογικής μετάβασης.
Πύργος του Άιφελ Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Παρίσι: Επιστροφή της κολύμβησης στον Σηκουάνα το καλοκαίρι

Οι Παριζιάνοι και τουρίστες απολαμβάνουν ξανά το κολύμπι στον Σηκουάνα, με τρεις επιβλεπόμενες δωρεάν ζώνες να λειτουργούν για το καλοκαίρι, προσφέροντας δροσιά στον καύσωνα και αέρα διακοπών στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας.