ΓΔ: 2605.71 1.40% Τζίρος: 290.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Γαλλική σημαία Παρίσι

Κινητοποίηση της Extinction Rebellion κοντά στον Πύργο του Άιφελ

Στον λογαριασμό της οργάνωσης στο Twitter αναρτήθηκαν φωτογραφίες των νεαρών ακτιβιστών να έχουν τοποθετήσει πλακάτ κατά μήκος της πεζογέφυρας, όπως κι ένα πιάνο στο πλαίσιο αυτής της «κατάληψης» που χαρακτηρίστηκε «εορταστική» και προβλέπεται να διαρκέσει όλο το Σαββατοκύριακο.

Ακτιβιστές υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος της οργάνωσης Extinction Rebellion έκαναν κατάληψη σήμερα το πρωί σε μια πεζογέφυρα στον Σηκουάνα, κοντά στον Πύργο του Άιφελ, στο Παρίσι, για να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου, για μία ακόμη φορά, κατά της «κλιματικής επείγουσας κατάστασης και της κατάρρευσης των οικοσυστημάτων».

Στον λογαριασμό της οργάνωσης στο Twitter αναρτήθηκαν φωτογραφίες των νεαρών ακτιβιστών να έχουν τοποθετήσει πλακάτ κατά μήκος της πεζογέφυρας, όπως κι ένα πιάνο στο πλαίσιο αυτής της «κατάληψης» που χαρακτηρίστηκε «εορταστική» και προβλέπεται να διαρκέσει όλο το Σαββατοκύριακο.

«Στον κόσμο του αύριο, θα έπρεπε να αλλάξουμε τη σχέση μας με τους άλλους και με τα ζώντα όντα: να συνεργαζόμαστε περισσότερο παρά να κυριαρχούμε, να προστατεύουμε περισσότερο από το να καταστρέφουμε, να μοιραζόμαστε περισσότερο παρά να καταλαμβάνουμε», υπογραμμίζουν οι ακτιβιστές σε ένα δελτίο τύπου.

Η οργάνωση έχει εντείνει τις κινητοποιήσεις της εδώ και δύο χρόνια, με μπλόκα σε δρόμους ή καταλήψεις σε δημόσιους χώρους, τις οποίες πολλές φορές ακολουθούν αστυνομικές επεμβάσεις, για να καταγγείλει την αδράνεια μπροστά στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχέδιο Ανάκαμψης Ευρώπης
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία-Γερμανία: Συμφωνία για κοινό σχέδιο στη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία

Γαλλία και Γερμανία συμφώνησαν σε κοινή στρατηγική για το μέλλον της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας, με ηπιότερες μειώσεις CO2 ως το 2035 και στήριξη της κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη, διατηρώντας κλιματικές δεσμεύσεις.
Γκρέτα Τούνμπεργκ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ στις μαθητικές και φοιτητικές διαδηλώσεις στη Γαλλία

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ συμμετείχε σε κινητοποίηση μαθητών και φοιτητών στη Γαλλία, διεκδικώντας βελτίωση στις συνθήκες εκπαίδευσης. Το κίνημα, που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο, εξαπλώθηκε πανελλαδικά και πλησιάζει στις προεδρικές εκλογές.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Ολοκληρώθηκε η κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στη Ζιρόντ

Δύο μήνες μετά την έναρξή της, σβήστηκε η δασική πυρκαγιά στη Ζιρόντ της Γαλλίας, που έκαψε 420.000 στρέμματα και προκάλεσε την εκκένωση 224.000 ανθρώπων, σύμφωνα με τη νομαρχία, και θεωρείται η μεγαλύτερη στη χώρα από το 1949.
ξηρασία και λειψυδρία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρεκόρ ξηρασίας σε δέκα ευρωπαϊκές χώρες τον Αύγουστο

Νέα ρεκόρ ξηρασίας κατεγράφησαν σε τουλάχιστον δέκα ευρωπαϊκές χώρες τον Αύγουστο, όπως η Γαλλία και η Ελβετία, σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου Ξηρασίας που βασίζονται σε δορυφορικές μετρήσεις.
Σεμπαστιέν Λεκορνί πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Διαμαρτυρίες πυρόπληκτων κατά Λεκορνί - 100 εκατ. μέτρα

Έντονες αποδοκιμασίες δέχθηκε ο Γάλλος πρωθυπουργός Σεμπαστιάν Λεκορνί από κατοίκους της Λε Πορζ, επειδή δεν συναντήθηκε μαζί τους κατά την επίσκεψή του στην πληγείσα από φωτιά περιοχή, με πλήθος να εκφράζει τη δυσαρέσκειά του.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Καταστροφικές πυρκαγιές σε Γερμανία, Γαλλία και Κροατία – Μαζικές εκκενώσεις

Περίπου 1.800 άνθρωποι απομακρύνθηκαν τα ξημερώματα από τα σπίτια τους σε χωριό στα σύνορα Γερμανίας-Βελγίου λόγω πυρκαγιάς. Η εκκένωση ολοκληρώθηκε και οι κάτοικοι κατευθύνθηκαν σε κέντρο αρωγής σε γειτονικό χωριό.