ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:46:52
Alexei_Navalni
Ο Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι. Πηγή: Shutterstock

Ρωσία: Στενός σύμμαχος του Ναβάνι μπήκε σε λίστα καταζητούμενων

Καταζητούμενος είναι ο Ιβάν Ζντάνοφ, στενός σύμμαχος και συνεργάτης του Αλ. Ναβάλνι και επικεφαλής του Ιδρύματος Καταπολέμησης της Διαφθοράς (FBK).

Ο Ιβάν Ζντάνοφ, στενός σύμμαχος του επικεφαλής της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι και επικεφαλής του Ιδρύματος Καταπολέμησης της Διαφθοράς (FBK), συμπεριελήφθη σε λίστα καταζητουμένων, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών.

«Σήμερα μάθαμε από την βάση δεδομένων ότι ο Ζντάνοφ κηρύχθηκε καταζητούμενος στην Ρωσία. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε με τι σχετίζεται αυτή η απόφαση. Προφανώς, αυτό θα σχετίζεται με μια από τις πολλές ποινικές διώξεις που έχουν ασκηθεί εναντίον του, αλλά με ποια προς το παρόν δεν είναι κατανοητό», δήλωσε στο TASS ο δικηγόρος του, Βλαντίμιρ Βαρόνιν. Ρωσικό δικαστήριο αυτή την εβδομάδα με απόφασή του χαρακτήρισε το Ίδρυμα Καταπολέμησης της Διαφθοράς εξτρεμιστική οργάνωση, την οποία έθεσε εκτός νόμου.

Παράλληλα ο Ιβάν Ζντάνοφ δήλωσε ότι η κατάσταση της υγείας του φυλακισμένου αντιφρονούντος Αλεξέι Ναβάλνι έχει βελτιωθεί και ο ίδιος έχει ενημέρωση για τα μέτρα που λαμβάνονται σε βάρος της οργάνωσής του. Οι σύμμαχοι του Ναβάλνι δήλωσαν τον Απρίλιο ότι η κατάσταση της υγείας του ήταν δύσκολη όταν μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο φυλακής για θεραπεία.

«Ο Αλεξέι Ναβάλνι είναι τώρα σε πολύ καλύτερη κατάσταση και κάθε φορά του λένε κάποιες ειδήσεις, για τις οποίες ο ίδιος δηλώνει σοκαρισμένος», δήλωσε ο Ζντάνοφ στον ραδιοφωνικό σταθμό Ekho Moskvy, αναφερόμενος στην απαγόρευση του ιδρύματος του Ναβάλνι κατά της διαφθοράς και προσέθεσε ότι «προσπαθεί να είναι ενημερωμένος αναφορικά με την ατζέντα, να είναι σε επαφή με ό,τι συμβαίνει και δίνει νομικές συμβουλές σε δικηγόρους...γενικά, όλα είναι καλά».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Η Ρωσία κρατά το κλειδί για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς δήλωσε ότι το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία εξαρτάται από τη Μόσχα. Τόνισε ότι οι κυρώσεις πρέπει να ενταθούν, ενώ απέκλεισε για τώρα άμεση επικοινωνία με Πούτιν λόγω έλλειψης διάθεσης για ειρήνη.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Αναμένει από τη Ρωσία παύση βομβαρδισμών για μία εβδομάδα

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε ότι αναμένει η Ρωσία να εφαρμόσει τη συμφωνία για να μην πλήττεται το Κίεβο και άλλες πόλεις για μία εβδομάδα λόγω βαρυχειμωνιάς και επισήμανε πως τα βήματα αποκλιμάκωσης βοηθούν προς τον τερματισμό του πολέμου.
Κάγια Κάλας Συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Κάγια Κάλας: Η Ρωσία χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο πολέμου

Η Ρωσία μετατρέπει τον χειμώνα σε όπλο, δήλωσε η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ Κάγια Κάλας. Η ΕΕ ανακοίνωσε νέο πακέτο βοήθειας με γεννήτριες, χρηματοδότηση και ενεργειακό εξοπλισμό, ενώ στηρίζει τη δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας με το Κίεβο.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ο Πούτιν υποσχέθηκε παύση επιθέσεων στο Κίεβο για μία εβδομάδα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ζήτησε προσωπικά από τον Βλαντιμίρ Πούτιν να σταματήσει για μια εβδομάδα τους βομβαρδισμούς στο Κίεβο λόγω του ψύχους στην Ουκρανία, και ότι ο Πούτιν συμφώνησε, παρά τις αρχικές αμφιβολίες άλλων.
Άνθρωπος σε χιονοθύελλα
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Οι πιο έντονες χιονοπτώσεις των 200 τελευταίων ετών

Η Μόσχα βίωσε τις ισχυρότερες χιονοπτώσεις των τελευταίων 203 ετών φέτος τον Ιανουάριο, με θερμοκρασίες 1,5°C χαμηλότερες από τον μέσο όρο. Το φαινόμενο οφείλεται σε ισχυρούς κυκλώνες που πέρασαν πάνω από την περιοχή.