ΓΔ: 2245.61 -0.09% Τζίρος: 341.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Κίνα: Πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ «βλέπει» ο υφ. Εξωτερικών

Έχει υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για το εμπόριο, διαβεβαιώνει ο Κινέζος υφυπουργός Εξωτερικών Λε Γιουτσένγκ.

Η Κίνα και οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει πρόοδο στις διαπραγματεύσεις που διεξάγουν για το εμπόριο, διαβεβαίωσε ο Κινέζος υφυπουργός Εξωτερικών Λε Γιουτσένγκ σήμερα, προσθέτοντας πως όσο τα δύο μέρη αντιμετωπίζουν με σεβασμό το ένα το άλλο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που να μην μπορεί να επιλυθεί.

Καμία χώρα δεν μπορεί να επιτύχει ευημερία εάν δεν συνεργάζεται με άλλα έθνη, επισήμανε ο Λε κατά τη διάρκεια του Φόρουμ Σιανγκσάν στο Πεκίνο, που η Κίνα προβάλλει ως αντίβαρο στον Διάλογο Σάνγκρι-Λα για την Ασφάλεια, διεθνές φόρουμ που διεξάγεται στη Σιγκαπούρη.

Ο κόσμος αναμένει από την Κίνα και τις ΗΠΑ να τερματίσουν τον εμπορικό πόλεμο στον οποίο έχουν εμπλακεί, πρόσθεσε ο κορυφαίος αξιωματούχος του κινεζικού ΥΠΕΞ, κατά τον οποίο αυτό που απαιτείται είναι οι κυβερνήσεις των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη να επιδείξουν διάθεση ανοίγματος η μια έναντι της άλλης, όχι διάθεση να προχωρήσουν σε «αποσύζευξη», ή να αρχίσουν νέο ψυχρό πόλεμο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία της Ιαπωνίας
ΔΙΕΘΝΗ

Τόκιο - Ουάσινγκτον: Κοινή παραγωγή πυραύλων και ασκήσεις σε νοτιοδυτικά

Η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ συμφώνησαν να ενισχύσουν την κοινή παραγωγή εξοπλισμού με έμφαση σε πυραύλους και να αυξήσουν παρουσία και ασκήσεις στα νοτιοδυτικά ύδατα, εν μέσω πίεσης της Κίνας.
Κυβερνοασφάλεια και δεδομένα
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο καλεί κινεζικές εταιρείες να αποφεύγουν λογισμικό ΗΠΑ και Ισραήλ

Οι κινεζικές αρχές ζήτησαν από εγχώριες εταιρείες να σταματήσουν να χρησιμοποιούν λογισμικό κυβερνοασφάλειας αμερικανικών και ισραηλινών εταιρειών λόγω ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια, σύμφωνα με πηγές του Reuters.
Σημαίες Κίνας και ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα σε ΗΠΑ για Γροιλανδία: Η Αρκτική είναι υπόθεση διεθνούς κοινότητας

Η Κίνα κάλεσε τις ΗΠΑ να μην αξιοποιούν άλλες χώρες ως πρόσχημα για τα συμφέροντά τους, μετά τις δηλώσεις Τραμπ για τη Γροιλανδία. Τόνισε ότι οι κινεζικές δράσεις στην Αρκτική στοχεύουν στην ειρήνη και τη σταθερότητα.
Σημαίες ΗΠΑ Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι ΗΠΑ πρέπει να αγοράσουν τη Γροιλανδία για να μην την πάρουν Ρωσία ή Κίνα

Ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε πως οι ΗΠΑ πρέπει να αποκτήσουν τη Γροιλανδία για να αποτρέψουν την Κίνα ή τη Ρωσία από το να ελέγξουν το νησί, υποστηρίζοντας ότι οι υπάρχουσες αμυντικές συμφωνίες δεν αρκούν για την προστασία της.
Μίκυ ΜάοΜυίςκ ιφ ιΜγάοούυρςα φιγούρα
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Κινέζου αντιπροέδρου με CEO της Walt Disney στις ΗΠΑ

Ο αντιπρόεδρος της Κίνας, Ντινγκ Σουεσιάνγκ, συναντήθηκε στο Πεκίνο με τον CEO της Disney, Μπομπ Ίγκερ, ενθαρρύνοντας την εταιρεία να αυξήσει τις επενδύσεις της στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.
Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Στον Σι Τζινπίνγκ εναπόκειται η στάση της Κίνας για την Ταϊβάν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι το μέλλον της Ταϊβάν εξαρτάται από τον πρόεδρο της Κίνας, ενώ σημείωσε πως θα ήταν δυστυχής αν η Κίνα αναλάβει δράση, εκτιμώντας ότι ο Σι ίσως περιμένει αλλαγή στην προεδρία των ΗΠΑ.