ΓΔ: 2314.88 -0.85% Τζίρος: 390.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:36
Φώτο: Shutterstock

Μέσα Δεκεμβρίου η κορύφωση του δεύτερου κύματος Covid-19 στη Σουηδία

Συνολικά, 6.662 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την Covid-19 στη Σουηδία, αριθμός πολύ υψηλότερος σε σύγκριση με τις γειτονικές χώρες, τη Νορβηγία, τη Δανία και τη Φινλανδία, οι οποίες επέλεξαν να εφαρμόσουν σκληρότερα περιοριστικά μέτρα.

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας που πλήττει τη Σουηδία θα μπορούσε να κορυφωθεί στα μέσα Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ειδικούς στον τομέα της Υγείας, που τονίζουν ότι οι εξελίξεις θα εξαρτηθούν από το πόσο πιστά θα τηρήσουν οι πολίτες τις συμβουλές περί κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Συνολικά, 6.662 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την Covid-19 στη Σουηδία, αριθμός πολύ υψηλότερος σε σύγκριση με τις γειτονικές χώρες, τη Νορβηγία, τη Δανία και τη Φινλανδία, οι οποίες επέλεξαν να εφαρμόσουν σκληρότερα περιοριστικά μέτρα την περασμένη άνοιξη. Τα θύματα είναι πάντως λιγότερα σε σύγκριση με άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι αυστηρότεροι περιορισμοί, που ισχύουν από τα μέσα Οκτωβρίου, ενδέχεται να συνέβαλαν στην επιβράδυνση της εξάπλωσης της νόσου. Η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας εκτιμά ότι ο αριθμός των μολύνσεων θα φτάσει στο αποκορύφωμά του τις επόμενες εβδομάδες. «Αισιοδοξούμε ότι θα μπορέσουμε να επηρεάσουμε την εξάπλωση της πανδημίας», είπε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας, Γιόχαν Κάρλσον, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Υπογράμμισε πάντως ότι η υπόθεση αυτή που κάνει η Υπηρεσία του δεν αποτελεί πρόβλεψη και βασίζεται στο αν θα τηρήσουν οι πολίτες τις συστάσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, προειδοποίησε, η κατάσταση θα επιδεινωθεί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μετάλλιο Νόμπελ
ΔΙΕΘΝΗ

«Ο γέρος και η Θάλασσα» με αυθεντικό Χέμινγουεϊ στο Μουσείο Νόμπελ

Ο Αμερικανός ειδικός Κέρτις ΝτεΜπεργκ παρέδωσε στο Μουσείο Βραβείου Νόμπελ αντίτυπο του «Ο Γέρος και η Θάλασσα» με αφιέρωση που θεωρείται το τελευταίο γραπτό του Χέμινγουεϊ. Το βιβλίο εμπλουτίζει τη συλλογή του μουσείου.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΥΠΕΞ Σουηδίας-Δανίας χαιρετίζουν την άρση αμερικανικών δασμών για Γροιλανδία

Ικανοποίηση εξέφρασαν οι ΥΠΕΞ Σουηδίας και Δανίας για την απόφαση Τραμπ να μην επιβάλει τελικά δασμούς σε ευρωπαϊκές χώρες σχετικά με τη στάση τους για τη Γροιλανδία, τονίζοντας τη σημασία της συμμαχικής συνεργασίας.
Δολάριο και Wall Street
ΔΙΕΘΝΗ

Η Alecta πούλησε ομόλογα ΗΠΑ $8,8 δισ. λόγω αβεβαιότητας Τραμπ

Το σουηδικό ταμείο Alecta προχώρησε στην πώληση των περισσοτέρων αμερικανικών ομολόγων του, θεωρώντας τη δημοσιονομική κατάσταση των ΗΠΑ αδύναμη. Είναι το τρίτο σκανδιναβικό ταμείο που λαμβάνει ανάλογη απόφαση.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Καταδίκη Σύρου-Σουηδού για σχέδιο τρομοκρατίας σε φεστιβάλ Στοκχόλμης

Σουηδικό δικαστήριο καταδίκασε 19χρονο σε 7 χρόνια και 10 μήνες φυλάκιση για σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης σε φεστιβάλ της Στοκχόλμης για το Ισλαμικό Κράτος και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ιταλία, Σουηδία, Νορβηγία εκτός πρωτοβουλίας Τραμπ, μπαίνει η Αίγυπτος

Η Ιταλία δεν θα συμμετάσχει στο «Συμβούλιο Ειρήνης» του Ντόναλντ Τραμπ, επικαλούμενη ανησυχίες για το Σύνταγμα. Η πρωτοβουλία έχει προκαλέσει επιφυλάξεις στους δυτικούς συμμάχους, ενώ η Μελόνι δεν θα πάει στο Νταβός.