ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Κίνα: Κάλεσμα του πρωθυπουργού για την επίτευξη των οικονομικών στόχων

Ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ ζήτησε μεγαλύτερες προσπάθειες για την υλοποίηση των κεντρικών στόχων οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης την ώρα πάντως που ο δείκτης των τιμών παραγωγού κατέγραψε ετήσια μείωση 1,2%.

Ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ κάλεσε χθες για περισσότερες προσπάθειες, προκειμένου να διασφαλιστεί η υλοποίηση κεντρικών στόχων για οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Με δεδομένη τις πολύπλοκες καταστάσεις σε διεθνές επίπεδο, αλλά και την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, η κινεζική οικονομία διατήρησε σε γενικές γραμμές την σταθερότητά της μέσα στο 2019, με σταθερή πρόοδο να καταγράφεται στις δομικές αλλαγές, αλλά και την συνεχή βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, δήλωσε ο Λι στην διάρκεια ενός συμποσίου, με την συμμετοχή τοπικών περιφερειακών διοικήσεων.

Ετήσια μείωση 1,2% κατέγραψε ο δείκτης των τιμών παραγωγού τον Σεπτέμβριο

Την ίδια ώρα πάντως, ο δείκτης τιμών παραγωγού στην Κίνα που καταγράφει το κόστος της τιμής των αγαθών στην γραμμή παραγωγής των προϊόντων κατέγραψε ετήσια μείωση 1,2% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την Εθνική Στατική Υπηρεσία της Κίνας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Κίνας και ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Έτοιμοι για συνεργασία με ΗΠΑ μετά τις ενδιάμεσες εκλογές

Η Κίνα χαρακτήρισε τις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ εσωτερικό ζήτημα και δήλωσε πρόθυμη για συνέχιση συνεργασίας με την Ουάσιγκτον, τόσο σε κοινού ενδιαφέροντος θέματα όσο και στην κατάλληλη διαχείριση διαφωνιών.
Σημαίες Κίνας και ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Θέλουμε συνεργασία με ΗΠΑ μετά τις ενδιάμεσες εκλογές

Η Κίνα δηλώνει έτοιμη να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ για την υλοποίηση των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν μεταξύ των ηγετών τους, τόνισε η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Μάο Νινγκ, μετά τις αμερικανικές ενδιάμεσες εκλογές.
Σημαία Κίνας οικονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Άνοδος 4,9% στο ακαθάριστο ωκεάνιο προϊόν Κίνας το εννεάμηνο 2026

Το ακαθάριστο ωκεάνιο προϊόν της Κίνας ανήλθε σε 8,5 τρις γιουάν το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2026, σημειώνοντας αύξηση 4,9%. Αυξημένη ήταν και η υπεράκτια παραγωγή πετρελαίου (+3,5%) και αλιευμάτων (+4,6%).
Σημαία Κίνας γρανάζια βιομηχανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Αύξηση στη ζήτηση υπηρεσιών logistics στην Κίνα το εννεάμηνο 2026

Σταθερή αύξηση σημείωσε η ζήτηση υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας στην Κίνα το εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2026, με συνολική αξία 280 τρις γιουάν και αύξηση 4,9%, χάρη στην ενίσχυση της βιομηχανίας και των νέων τεχνολογιών.
Ο Ουάνγκ Γι κινέζος υπουργός
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα προς Φιλιππίνες: Σεβασμός στις «κόκκινες γραμμές» ζητά ο ΥΠΕΞ

Ο Γουάνγκ Γι κάλεσε τη Μανίλα να σταματήσει τη «δυσφήμιση» κατά της Κίνας και να τηρεί τις «κόκκινες γραμμές», εν μέσω αυξημένων εντάσεων στη Νότια Σινική Θάλασσα. Κατηγόρησε μάλιστα για κακόβουλες παρεμβάσεις στις διμερείς σχέσεις.
Σημαία Κίνας γρανάζια βιομηχανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα-Γερμανία: Ενίσχυση συνεργασίας για ψηφιακά έξυπνα οχήματα

Η ηλεκτροκίνηση και η τεχνητή νοημοσύνη αναδιαμορφώνουν την αυτοκινητοβιομηχανία, φέρνοντας Κίνα και Γερμανία πιο κοντά μέσω συνεργασιών. Στο WICV στο Πεκίνο, αξιωματούχοι τόνισαν την ανάγκη συντονισμού και σταθερής προόδου.