ΓΔ: 2706.65 0.15% Τζίρος: 245.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Συρρίκνωση 11% για τη γαλλική οικονομία το 2020 αναμένει το υπ. Οικονομικών

Ο Γάλλος υπ. Οικονομικών, Μπ. Λεμέρ εμφανίστηκε απαισιόδοξος για το ΑΕΠ της χώρας, κυρίως εξαιτίας του πλήγματος που έχει δεχθεί από την πανδημία του κορονοϊού.

Η γαλλική κυβέρνηση διατηρεί αμετάβλητη την πρόβλεψή της για συρρίκνωση κατά 11% της γαλλικής οικονομίας φέτος εξαιτίας της αβεβαιότητας που υπάρχει όσον αφορά τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Μπρουνό Λεμέρ στον γαλλικό ραδιοσταθμό RTL.

Ερωτηθείς για πρόβλεψη της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας για συρρίκνωση 9% φέτος, ο Λεμέρ απάντησε ότι "προς το παρόν επιβεβαιώνουμε" την πρόβλεψη "για ύφεση 11%".

"Μολονότι σημειώθηκε ισχυρή ανάκαμψη την περίοδο Μαΐου-Ιουνίου, από τώρα ως το τέλος του έτους υπάρχει ακόμη μεγάλη αβεβαιότητα, κυρίως το Brexit, οι αμερικανικές εκλογές και το νέο κινεζικό πενταετές σχέδιο. Όλα αυτά θα επηρεάσουν το παγκόσμιο εμπόριο και ως εκ τούτου την ανάπτυξη της Γαλλίας", σημείωσε.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Kyriakos Mitsotakis, Emmanouel Macron, Ellada, Gallia, France
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διπλωματικό ντεμαράζ από την Αθήνα, οι 4 συναντήσεις με το βλέμμα στην Άγκυρα

Με το βλέμμα στραμμένο στην Τουρκία, η οποία έχει επαναφέρει την ένταση στα Ελληνοτουρκικά, οι τέσσερις επισκέψεις Μητσοτάκη. Τα μηνύματα και η επιχείρηση επαναβεβαίωσης των στρατηγικών σχέσεων της Αθήνας.
Εμανουέλ Μακρόν επίσημη τελετή
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν και Λι Τζάε Μιουνγκ: Συνεργασία για ασφάλεια στα Στενά Ορμούζ

Μακρόν και Λι Τζάε Μιουνγκ συμφώνησαν να εντείνουν τη συνεργασία για την ασφάλεια στα Στενά του Ορμούζ, ενώ η Νότια Κορέα στέλνει ομάδα επιθεώρησης για να εκτιμήσει την ασφάλεια στη ναυσιπλοΐα, χωρίς να αναπτύξει στρατεύματα.
Σημαίες G7
ΔΙΕΘΝΗ

12 χώρες επιβάλλουν κυρώσεις στο εμπόριο με ισραηλινούς οικισμούς

Δώδεκα χώρες, μεταξύ τους Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Καναδάς, ανακοινώνουν κυρώσεις στο εμπόριο αγαθών με παράνομους ισραηλινούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη, αντιδρώντας στη βία και την επέκταση των οικισμών.
Τρένο εκτροχιασμένο συμβάν
ΔΙΕΘΝΗ

Καθυστερήσεις στη Eurostar στη Γαλλία λόγω σιδηροδρομικού ατυχήματος

Η Eurostar ανακοίνωσε διακοπές στα δρομολόγια λόγω ατυχήματος με ένα άτομο στη γραμμή μεταξύ Λιλ και Παρισιού. Αναμένονται προβλήματα κυρίως στα τρένα από και προς τον σταθμό Paris Nord, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.