ΓΔ: 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:49:17
Βασιλική της Βενετίας

Βενετία: Τα κατοικίδια θα θάβονται πλέον μαζί με τους ιδιοκτήτες τους

Ο δήμος Βενετίας επιτρέπει πλέον την ταφή κατοικιδίων σε νεκροταφεία, κοντά στους ιδιοκτήτες τους. Η τέφρα θα φυλάσσεται σε ειδική τεφροδόχο χωρίς να ακουμπά ανθρώπινα λείψανα. Επιτρέπεται και φωτογραφία με το κατοικίδιο στον τάφο.

Με νέα απόφαση του δήμου της Βενετίας, δίνεται πλέον η δυνατότητα να ενταφιάζονται κατοικίδια ζώα στα νεκροταφεία της πόλης, δίπλα στους αποθανόντες ιδιοκτήτες τους. Η πρωτοβουλία αυτή αντανακλά τις σύγχρονες κοινωνικές αντιλήψεις για τον ρόλο των ζώων συντροφιάς στη ζωή των ανθρώπων.

Η απόφαση καλύπτει σκύλους, γάτες, μικρά πτηνά και ψάρια, χελώνες, νυφίτσες, καθώς και περιορισμένων διαστάσεων ερπετά. Προβλέπεται η τοποθέτηση της τέφρας των κατοικίδιων σε ειδική τεφροδόχο, η οποία θα τοποθετείται πάνω ή δίπλα στο μνήμα, ή εντός τάφων και οστεοφυλακίων, χωρίς όμως να έρχεται σε άμεση επαφή με ανθρώπινα λείψανα.

Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα να τοποθετηθεί στον τάφο φωτογραφία του εκλιπόντος μαζί με το αγαπημένο του κατοικίδιο, προσδίδοντας έναν πιο προσωπικό χαρακτήρα στη μνήμη των δύο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η απόφαση βασίζεται στην αυξανόμενη ευαισθητοποίηση της κοινωνίας απέναντι στα κατοικίδια, τα οποία πλέον αντιμετωπίζονται ως σημαντικά μέλη της οικογένειας και του συναισθηματικού κόσμου των ανθρώπων.

Ο δήμος της Βενετίας επισημαίνει ότι αυτή η αλλαγή αντανακλάται και στη νομοθεσία, τόσο σε ιταλικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αναγνωρίζοντας τη σημασία της σχέσης ανθρώπων και κατοικιδίων, καθώς και το δικαίωμα των ζώων να ζουν υπό κατάλληλες συνθήκες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλεξάνδρα Σδούκου πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Το ΠΑΣΟΚ φέρνει παράδειγμα Ιταλίας, εμείς δεν ρισκάρουμε τη χώρα

Η Αλεξάνδρα Σδούκου τόνισε στο ACTION 24 ότι η κυβέρνηση στηρίζει τους πολίτες όσο επιτρέπουν οι δυνατότητες της οικονομίας, με ενισχύσεις στα καύσιμα και μέτρα που θα αξιολογούνται κάθε δεκαπενθήμερο λόγω της ενεργειακής κρίσης.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή προς κύρωση τρεις αμυντικές συμφωνίες της Ελλάδας με τρεις χώρες

Στην Ολομέλεια της Βουλής οδηγούνται για κύρωση τρεις αμυντικές συμφωνίες Ελλάδας με Ιταλία, Γερμανία-Ολλανδία και Σερβία. Η συζήτησή τους ξεκινά στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2026.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Έχω εξαιρετική σχέση με τη Τζόρτζια Μελόνι

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως διατηρεί πολύ καλή σχέση με την Τζόρτζια Μελόνι, γεγονός που θεωρείται αλλαγή στάσης, καθώς το καλοκαίρι είχαν υπάρξει εντάσεις μεταξύ του ίδιου και της Ιταλίδας πρωθυπουργού, σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ.
Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Δημοσιονομική απόκλιση 7 δισ. λόγω αυξημένων δαπανών

Ο Αντόνιο Ταγιάνι ανακοίνωσε ότι στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο θα αποφασιστεί δημοσιονομική απόκλιση 7 δισ. ευρώ λόγω μεγαλύτερης ευελιξίας σε άμυνα και ενέργεια. Εκφράζει την ελπίδα να μην αυξηθούν τα επιτόκια από την ΕΚΤ.
Ευρωζώνη και οικονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Ευρωζώνη: Χώρες με δημοσιονομικά προβλήματα, εκτός Ιταλίας, αναπτύσσονται

Η Corriere della Sera σημειώνει πως όλες οι χώρες της Ευρωζώνης με δημοσιονομικά προβλήματα βρίσκονται σε ανάπτυξη, εκτός της Ιταλίας. Η Ελλάδα και άλλες χώρες βελτίωσαν οικονομικούς δείκτες, μείωσαν ανεργία και χρέος.
Κυριάκος Μητσοτάκης και Τζόρτζια Μελόνι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΕ: Επιβεβαίωση δημοσιονομικής ευελιξίας για ενέργεια σε Ελλάδα & Ιταλία

Η Κομισιόν παρέλαβε επιστολές από Μητσοτάκη και Μελόνι, που ζητούν μεγαλύτερη δημοσιονομική ευελιξία για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων λόγω του κόστους ενέργειας, με διατήρηση, όμως, της δημοσιονομικής πειθαρχίας.