ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ

Η ΕΕ καταδικάζει τις ρωσικές εκλογές ως «επίφαση δημοκρατίας»

Η Κάγια Κάλας χαρακτήρισε τις βουλευτικές εκλογές στη Ρωσία «επίφαση δημοκρατίας», καθώς δεν υπήρχε πραγματική αντιπολίτευση και το κυβερνών κόμμα επικράτησε χωρίς αμφιβολία, ενώ αποκλείστηκαν όσοι αντιτίθενται στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι βουλευτικές εκλογές στη Ρωσία χαρακτηρίστηκαν ως «επίφαση δημοκρατίας» από την επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κάγια Κάλας, καθώς, όπως σημειώνει, αποκλείουν κάθε αντιπολίτευση στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τη δήλωση της Κάλας, το κυβερνών κόμμα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, η Ενωμένη Ρωσία, επικράτησε με ευκολία στις εκλογές. Το αποτέλεσμα αυτό θεωρήθηκε αναμενόμενο σε μια χώρα όπου η διαφωνία καταστέλλεται αυστηρά από τις αρχές και δεν υπάρχει πραγματική αντιπολίτευση, ενώ κανένα κόμμα που αντιτίθεται στον πόλεμο της Μόσχας στην Ουκρανία δεν επιτράπηκε να συμμετάσχει.

Η Κάλας, με ανάρτησή της στο X, επεσήμανε ότι «οι υποτιθέμενες εκλογές της Δούμας σηματοδότησαν μια ακόμη σημαντική οπισθοδρόμηση για τη ρωσική δημοκρατία. Ποτέ δεν αμφέβαλλε κανείς για το αποτέλεσμά τους».

Αναφέρθηκε ακόμη στο γεγονός ότι «το Κρεμλίνο φίμωσε τις διαφωνούσες φωνές, απαγόρευσε το μόνο εγγεγραμμένο κόμμα που αντιτάχθηκε στον πόλεμό του στην Ουκρανία και απέκλεισε τους διεθνείς παρατηρητές εκλογών.

Το μόνο που απομένει στη Ρωσία είναι μια επίφαση δημοκρατίας», τόνισε, προσθέτοντας ότι «πρότεινε μέτρα κατά όσων διευκολύνουν αυτές τις εκλογές - φάρσα στα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη».

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕ έχει ήδη επιβάλει κυρώσεις σε περίπου 3.000 αξιωματούχους και οντότητες που σχετίζονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου του Πούτιν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: «Τρομερό λάθος» της ΕΕ η άρση κυρώσεων σε δύο Ρώσους ολιγάρχες

Ο Ζελένσκι χαρακτήρισε «τρομερό λάθος» την άρση κυρώσεων της ΕΕ κατά 2 Ρώσων δισεκατομμυριούχων, τονίζοντας πως η Ουκρανία θα απαντήσει προσθέτοντας 10 νέα ονόματα στη λίστα κυρώσεων και διαμήνυσε: «Θα πολεμήσουμε».
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο: Επαίσχυντη η διαγραφή δύο Ρώσων δισεκατομμυριούχων από κυρώσεις

Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ χαρακτήρισε επαίσχυντη την αφαίρεση των Ρώσων Ουσμάνοφ και Φρίντμαν από τις κυρώσεις της ΕΕ, καλώντας τα κράτη-μέλη να επιβάλουν δικές τους κυρώσεις, ενώ τόνισε πως η ενέργεια προκαλεί διχόνοια και ωφελεί τη Μόσχα.
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: «Απαράδεκτη» η άρση κυρώσεων σε Ρώσους ολιγάρχες από την ΕΕ

Η Ουκρανία αντιδρά έντονα στην πρόταση της ΕΕ να βγάλει δύο Ρώσους ολιγάρχες από τις κυρώσεις, τονίζοντας ότι στέλνει λάθος μήνυμα στη Μόσχα, ενώ η διεθνής πίεση θα έπρεπε να ενταθεί, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της.
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ εξετάζει την άρση κυρώσεων σε Ουσμάνοφ και Φρίντμαν

Οι πρεσβευτές της ΕΕ συμφώνησαν να άρουν τις κυρώσεις σε Ουσμάνοφ και Φρίντμαν, εφόσον καμία χώρα δεν διαφωνήσει εντός ωρών. Η απόφαση έγινε ενώ παρατάθηκαν για τρία χρόνια οι κυρώσεις σε χιλιάδες ρωσικά πρόσωπα και οντότητες.
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Καταδικάζει τις ρωσικές εκλογές και τον αποκλεισμό της αντιπολίτευσης

Έντονη κριτική στις ρωσικές αρχές για τον τρόπο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών ασκεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, καταγγέλλοντας αποκλεισμό της δημοκρατικής αντιπολίτευσης και περιορισμούς στην ανεξάρτητη ενημέρωση.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Φόβοι για ρωσική επιθετικότητα μετά από επίθεση σε τρένο στη Φινλανδία

Ευρωπαίοι ηγέτες προειδοποιούν για αυξημένη απειλή από τη Ρωσία μετά την επίθεση σε ουκρανική αμαξοστοιχία. Ο Φινλανδός πρωθυπουργός τόνισε ότι η Μόσχα γίνεται ολοένα πιο επιθετική και αποτελεί σταθερή απειλή για την Ευρώπη.