ΓΔ: 2726.49 1.07% Τζίρος: 327.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Στενό του Ορμούζ πλοία

Αναβάλλεται η συνάντηση Ιράν-χωρών Κόλπου που θα γινόταν στο Ομάν

Η αυριανή συνάντηση χωρών του Κόλπου και του Ιράν για τη ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ αναβλήθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ Ομάν. Νέα ημερομηνία θα οριστεί για εποικοδομητικό διάλογο και συνεργασία στην περιοχή.

Η προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των χωρών του Κόλπου και του Ιράν, με αντικείμενο τις πιθανές συμφωνίες για τη ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ, αναβλήθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Εξωτερικών του Ομάν, Μπαντρ Αλμπουσάιντι.

Όπως ανέφερε ο υπουργός στην πλατφόρμα Χ, «για λόγους συναίνεσης, η περιφερειακή συνάντηση που ήταν προγραμματισμένη για αύριο στη Σαλάλα αναβάλλεται», επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι το Ομάν «παραμένει δεσμευμένο στον διάλογο που ενισχύει τη σταθερότητα και τη συνεργασία» στην περιοχή.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Ομάν ONA, «αποφασίστηκε να μετατεθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία» η συνάντηση, προκειμένου να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες για έναν εποικοδομητικό διάλογο.

Το ιρανικό πρακτορείο Fars μετέδωσε ότι η απόφαση για την αναβολή ελήφθη από κοινού από την Τεχεράνη και τη Μουσκάτ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καπνός Μεσανατολικό ξέσπασμα
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Αναφορές εκρήξεων στο νησί Κεσμ

Εκρήξεις ακούστηκαν στο νησί Κεσμ του νότιου Ιράν στα Στενά του Ορμούζ, σύμφωνα με το πρακτορείο Irna. Το Ιράν έχει στοχοποιήσει δεξαμενόπλοια και αμερικανικές βάσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες ως αντίποινα σε αμερικανικές επιθέσεις.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράκ: Κλείσιμο τριών φυλακίων με Ιράν μετά τον εντοπισμό drone εκτοξευτήρων

Το Ιράκ έκλεισε τρία φυλάκια στα σύνορα με το Ιράν, μετά από επίθεση με drones κατά σαουδαραβικού αγωγού που ξεκίνησε από έδαφός του. Ο πρωθυπουργός απέπεμψε τον τοπικό στρατιωτικό διοικητή στη Μισάν, όπου εντοπίστηκε η εκτόξευση.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ο πόλεμος με το Ιράν θα λήξει μετά τις ενδιάμεσες εκλογές

Ο Τραμπ εκτίμησε ότι ο πόλεμος με το Ιράν θα τελειώσει μετά τις εκλογές για το Κογκρέσο τον Νοέμβριο και τότε οι τιμές του πετρελαίου θα πέσουν σημαντικά, τονίζοντας ότι ο κόσμος το έχει καταλάβει.
Ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Παράγει νέους πυραύλους με υπάρχοντα εξαρτήματα, λέει η WSJ

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, το Ιράν επανεκκινεί την παραγωγή βαλλιστικών πυραύλων από υπάρχοντα εξαρτήματα και εργάζεται σε υπόγειες εγκαταστάσεις, με τους ρυθμούς να παραμένουν χαμηλότεροι σε σχέση με πριν τον πόλεμο.
σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Το καθεστώς του Ιράν βρίσκεται κοντά στην κατάρρευση

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως το Ιράν βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης και ότι απομένει να ανατραπεί το «τρομοκρατικό καθεστώς», κατά την επίσκεψή του σε Ισραηλινούς στρατιώτες στα σύνορα Συρίας–Ισραήλ.
Εκτόξευση πυραύλων
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Επίθεση των Φρουρών της Επανάστασης σε αμερικανική βάση Ιορδανίας

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι εκτόξευσαν πυραύλους κατά της βάσης Αλ Αζράκ στην Ιορδανία, πλήττοντας ζώνες με αεροσκάφη F-35, F-15 και F-16, ως αντίποινα για επιθέσεις σε ιρανικά δεξαμενόπλοια.