Η προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των χωρών του Κόλπου και του Ιράν, με αντικείμενο τις πιθανές συμφωνίες για τη ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ, αναβλήθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Εξωτερικών του Ομάν, Μπαντρ Αλμπουσάιντι.
Όπως ανέφερε ο υπουργός στην πλατφόρμα Χ, «για λόγους συναίνεσης, η περιφερειακή συνάντηση που ήταν προγραμματισμένη για αύριο στη Σαλάλα αναβάλλεται», επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι το Ομάν «παραμένει δεσμευμένο στον διάλογο που ενισχύει τη σταθερότητα και τη συνεργασία» στην περιοχή.
Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Ομάν ONA, «αποφασίστηκε να μετατεθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία» η συνάντηση, προκειμένου να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες για έναν εποικοδομητικό διάλογο.
Το ιρανικό πρακτορείο Fars μετέδωσε ότι η απόφαση για την αναβολή ελήφθη από κοινού από την Τεχεράνη και τη Μουσκάτ.