ΓΔ: 2603.34 -0.39% Τζίρος: 180.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Τρένο εκτροχιασμένο συμβάν
Εκτροχιασμένο τρένο σε σιδηροδρομικό δυστύχημα, πιθανή αιτία διακοπής δρομολογίων ή έρευνας.

Εκτροχιασμός τρένου στη Γαλλία: Πιθανή δολιοφθορά λέει η αστυνομία

Η αστυνομία θεωρεί πιθανή κακόβουλη ενέργεια για τον εκτροχιασμό τρένου στη Νορμανδία, όταν βρέθηκε σιδηροτροχιά πάνω στη γραμμή. Το δυστύχημα προκάλεσε 44 τραυματίες και μαζική κινητοποίηση διασωστικών δυνάμεων.

Σενάριο κακόβουλης ενέργειας εξετάζεται από τις αρχές σχετικά με τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας στη βορειοδυτική Γαλλία, που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 44 ατόμων. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, εντοπίστηκε κομμάτι σιδηροτροχιάς πάνω στη γραμμή, γεγονός που ενισχύει τις υποψίες για δολιοφθορά.

Το περιστατικό αφορά περιφερειακή αμαξοστοιχία (TER) με 186 επιβάτες, η οποία εκτροχιάστηκε στη Νορμανδία, κοντά στην κοινότητα Κλεόν, περίπου στις 19:45 τοπική ώρα (20:45 ώρα Ελλάδας). Μεταξύ των τραυματιών βρίσκεται και μια νεαρή γυναίκα σε σοβαρή κατάσταση.

Η κινητοποίηση των αρχών ήταν άμεση, με τη συμμετοχή 130 πυροσβεστών, πέντε ιατρικών ομάδων και 80 οχημάτων στο σημείο του ατυχήματος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι διαμαρτυρίες σε Ιταλία και Γαλλία σχετίζονται με μετανάστευση

Ο Ντόναλντ Τραμπ σχολίασε τις ταραχές σε Γαλλία και Ιταλία, τονίζοντας ότι συνδέονται με τη μετανάστευση. Υποστήριξε επίσης πως οι χώρες αυτές είναι σε χειρότερη κατάσταση απ' ό,τι στο παρελθόν και κάλεσε την Ευρώπη να κλείσει τα σύνορα.
Μετοχές, Χρηματιστήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Πτώση 1,58% στο χρηματιστήριο Παρισιού, αύξηση γαλλικού επιτοκίου στο 4,89%

Το χρηματιστήριο Παρισιού έκλεισε με πτώση 1,58% λόγω επεισοδίων, επηρεάζοντας άλλες αγορές. Το spread 10ετών ομολόγων Γαλλίας-Γερμανίας έφτασε τις 146 μονάδες βάσης, ενώ αναμένεται περαιτέρω άνοδος λόγω πολιτικών πιέσεων.
όχημα αστυνομίας Γαλλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Πολιτική αναταραχή και απαγόρευση κυκλοφορίας στη Γαλλία

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε τοπικές απαγορεύσεις κυκλοφορίας μετά τα βίαια επεισόδια σε διάφορες πόλεις, με την κρίση να αποκτά έντονο πολιτικό χαρακτήρα και επικρίσεις ακόμα και από τον κεντρώο χώρο.
Αψίδα του Θριάμβου Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Απαγόρευση νυχτερινών διαδηλώσεων σε Παρίσι και μεγάλες πόλεις

Απαγόρευση διαδηλώσεων και κυκλοφορίας σε περιοχές του Παρισιού από απόψε ως Τρίτη πρωί λόγω αποφάσεων του αρχηγού αστυνομίας. Αυστηρά μέτρα σε Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ, Λεζ Αλ, αλλά και σε Λιόν, Λιλ, Νίκαια.
Γαλλικό αστυνομικό βαν
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Οι αρχές αποδίδουν το χάος της 17ης Οκτωβρίου σε αστοχία υπηρεσιών πληροφοριών

Παρά τις διαβεβαιώσεις των γαλλικών υπηρεσιών πληροφοριών για ήρεμη διαδήλωση κατά του κόστους ζωής, επικράτησε χάος με μαζική συμμετοχή, καταστροφές σε πολλές πόλεις και παραδοχή αστοχίας από την κυβέρνηση.
Γαλλικό αστυνομικό βαν
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας σε γειτονιές του Παρισιού

Απαγόρευση κυκλοφορίας επέβαλαν οι γαλλικές αρχές απόψε στην Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ και γύρω από το Λεζ Αλ στο Παρίσι, από τις 23:00 ως τις 07:00, μετά τις πρόσφατες ταραχές στις εθνικές διαδηλώσεις.