Οι Φρουροί της Επανάστασης, η επίλεκτη ένοπλη δύναμη του Ιράν, ανακοίνωσαν ότι προχώρησαν σε επιθέσεις κατά πλοίων που συνδέονται με τις ΗΠΑ, ως αντίδραση στα αμερικανικά πλήγματα που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα εναντίον ιρανικών τάνκερ.
Σύμφωνα με δήλωση των Φρουρών στο επίσημο κανάλι τους στο Telegram, μετά την αμερικανική επίθεση σε τρία πετρελαιοφόρα, οι ναυτικές δυνάμεις της οργάνωσης "στοχοποίησαν τρία πετρελαιοφόρα που χρησιμοποιούσαν τη διαδρομή μέσω των Στενών του Ορμούζ για την οποία δεν είχαν λάβει άδεια, καθώς και τρία πλοία που συνδέονταν με την Αμερική που δολοφονεί παιδιά, σε άλλες περιοχές". Παράλληλα, προειδοποίησαν τα υπόλοιπα πλοία να μην επιχειρήσουν διέλευση από διαδρομές χωρίς σχετική άδεια.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει άμεση επιβεβαίωση από τις ΗΠΑ σχετικά με τα περιστατικά αυτά.
Νωρίτερα, η κεντρική διοίκηση των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή (CENTCOM) ανέφερε ότι αμερικανικές δυνάμεις έπληξαν τρία ιρανικά πετρελαιοφόρα το Σάββατο, συμπεριλαμβανομένου ενός στ' ανοικτά του νησιού Χαργκ, κοντά στον βασικό κόμβο εξαγωγών πετρελαίου του Ιράν.