ΓΔ: 2735.49 0.94% Τζίρος: 213.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:18:38
Πλημμυρισμένη ασιατική πόλη
Φώτο: Shutterstock

Νεπάλ: Δημοσιογράφος βοήθησε μητέρα να βρει τον 8χρονο γιο της σε νοσοκομείο

Ο 8χρονος Ζόγιαλ Γκάλε, που διασώθηκε από τις πλημμύρες στο Νεπάλ σκαρφαλώνοντας σε δέντρο, επανενώθηκε με τη μητέρα του, η οποία έψαχνε απελπισμένα τα δυο αγνοούμενα παιδιά της, φοβούμενη πως είχαν πεθάνει.

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο Νεπάλ, καθώς ο 8χρονος Ζόγιαλ Γκάλε, που κατάφερε να σωθεί από τις σαρωτικές πλημμύρες σκαρφαλώνοντας σε δέντρο, επανενώθηκε σήμερα με τη μητέρα του. Η μητέρα του, που είχε αρχίσει να φοβάται πως οι δυο γιοί της είχαν χάσει τη ζωή τους στο σχολείο, βίωσε την απόλυτη ανακούφιση όταν εντόπισε τον γιο της ζωντανό.

Την προηγούμενη ημέρα, ο 8χρονος είχε διασωθεί με ελικόπτερο από την πληγείσα περιοχή Ράσουα, φέροντας ένα σπασμένο πόδι και εκδορές στο πρόσωπο. Η 28χρονη μητέρα του αναζητούσε απεγνωσμένα τα παιδιά της, μετακινούμενη από καταφύγιο σε καταφύγιο χωρίς να τα εντοπίζει στις σχετικές λίστες.

«Ούτε στην τέταρτη τοποθεσία βρήκα τα ονόματα των παιδιών μου στη λίστα, δεν ήταν εκεί», ανέφερε η Μάτι Μάγια Ταμάνγκ στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, εκφράζοντας τον φόβο πως τα παιδιά της είχαν χαθεί.

Οι πλημμύρες στο Νεπάλ και το Θιβέτ έχουν προκαλέσει τεράστιες απώλειες, με τουλάχιστον 580 νεκρούς και 2.500 αγνοούμενους, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό.

Η μητέρα του Ζόγιαλ κατάφερε να επικοινωνήσει με τη δημοσιογράφο του Reuters, Σαχάνα Μπαζρατσάρια, η οποία είχε συναντήσει το παιδί σε νοσοκομείο της Νούακοτ. Η δημοσιογράφος, ενημερωμένη για την άφιξη ενός αγοριού του οποίου η οικογένεια αγνοούνταν, βιντεοσκόπησε τον 8χρονο με την ελπίδα να βρεθούν οι συγγενείς του πριν τη μεταφορά του σε νοσοκομείο του Κατμαντού.

Αφού η Μπαζρατσάρια άφησε το τηλέφωνό της στο νοσοκομείο, η μητέρα επικοινώνησε μαζί της και επιβεβαίωσε πως επρόκειτο για τον γιο της. Είχε ήδη βρει ζωντανό και τον μικρότερο αδελφό του Ζόγιαλ.

Το πρωί της Τετάρτης, τα δύο αδέλφια είχαν πάρει το σχολικό λεωφορείο όταν σημειώθηκε η καταστροφή. Η μητέρα, προσπαθώντας να φτάσει στο σχολείο τους, βρέθηκε αντιμέτωπη με εικόνες ολοκληρωτικής καταστροφής, χωρίς να μπορεί να διακρίνει τα κτίρια μέσα στα νερά, τις πέτρες και τη λάσπη.

Όταν το συνεργείο του Reuters εντόπισε τον 8χρονο στο νοσοκομείο της Νούακοτ, κανείς δεν γνώριζε πού βρισκόταν η οικογένειά του. Το παιδί κρατούσε σφιχτά δύο χαρτονομίσματα που του είχαν δώσει αστυνομικοί για να τον πείσουν να μεταβεί στο νοσοκομείο. Αφηγήθηκε πως όλα σκοτείνιασαν όταν οι πλημμύρες έπληξαν το σχολείο και πως, μαζί με έναν φίλο του, σκαρφάλωσαν σε δέντρο για να σωθούν. Όταν ρωτήθηκε αν φοβήθηκε, κούνησε αρνητικά το κεφάλι του.

Σήμερα, η μητέρα του έφτασε στο νοσοκομείο του Κατμαντού, όπου είχε μεταφερθεί ο Ζόγιαλ. Ανακουφισμένη, δήλωσε στο Reuters πως ο γιος της ήταν «από μικρός άτακτος, οπότε δεν είναι το πρώτο κάταγμα».

Ο πατέρας του Ζόγιαλ, που εργάζεται στην Ιαπωνία σε οικοδομές, αναμένεται να φτάσει τις επόμενες ώρες στην πρωτεύουσα του Νεπάλ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργείο Παιδείας κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΝΕ: Η ταξική πολιτική ευθύνεται για τους μη εγγραφέντες στα ΑΕΙ

Η ΚΝΕ καταγγέλλει πως 400 επιτυχόντες δεν γράφτηκαν φέτος στο Πανεπιστήμιο Πατρών λόγω υψηλού κόστους σπουδών και στέγασης, ενώ χιλιάδες ακόμη φοιτητές σε όλη τη χώρα εγκαταλείπουν λόγω οικονομικών δυσκολιών.
Υπουργείο Παιδείας κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέχρι 50% έκπτωση στα εισιτήρια πλοίων για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Έως 50% εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, και συχνά και στα οχήματα, θα ισχύουν για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς το σχολικό έτος 2026-2027, με πρωτοβουλία των Υπουργείων Παιδείας και Ναυτιλίας και τη συμμετοχή μεγάλων εταιρειών.
Τεχνητή νοημοσύνη χρηματιστήριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμφωνία συνεργασίας Κεφαλαιαγοράς με UNIC Athens Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Ελλάδας και το UNIC Athens υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για κοινές δράσεις στην εκπαίδευση, την έρευνα και την επαγγελματική κατάρτιση στον χώρο των χρηματοοικονομικών αγορών και της καινοτομίας.
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημοπρατείται το Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο Όρλιακα στα Γρεβενά

Σε διαγωνιστική διαδικασία βρίσκεται το Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο Όρλιακα στα Γρεβενά, με 13,85 εκ. ευρώ προϋπολογισμό, συγχρηματοδότηση ΕΕ και ΕΣΠΑ, και ολοκλήρωση έως το 2029. Το έργο περιλαμβάνει σύγχρονο εξοπλισμό.
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Αποχαιρετισμός της Έλσας Γαλανίδου-Μπαλφούσια από την ΠΟΕ

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος αποχαιρετά με θλίψη την Έλσα Γαλανίδου – Μπαλφούσια, σπουδαία λαογράφο και ερευνήτρια του ποντιακού Ελληνισμού, που έφυγε από τη ζωή στα 94 της χρόνια.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στόχος μας η αναβάθμιση των σχολείων στον Ασπρόπυργο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το νέο βιοκλιματικό 4ο Γυμνάσιο Ασπροπύργου και επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης για αναβάθμιση των σχολικών υποδομών σε όλη τη χώρα.