Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε αποθήκη της ρωσικής διαδικτυακής εταιρείας λιανικού εμπορίου Wilberries, έπειτα από επίθεση ουκρανικών drones, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων. Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή Ταμπόφ της Ρωσίας.
Όπως ανέφερε ο κυβερνήτης της περιοχής Γιεβγκένι Περβίσοφ μέσω ανάρτησής του στην εφαρμογή ΜΑΧ, δύο άτομα τραυματίστηκαν από την επίθεση. Ο ίδιος δήλωσε πως η αποθήκη «καταστράφηκε ολοσχερώς», ενώ νωρίτερα είχε αναφέρει ότι περίπου 100.000 τετραγωνικά μέτρα βρίσκονταν στις φλόγες, έκταση αντίστοιχη με 14 γήπεδα ποδοσφαίρου.
Η Ουκρανία έχει ξεκινήσει επιθέσεις σε αποθήκες της εταιρείας Wilberries από τα μέσα Ιουλίου. Ταυτόχρονα, τις τελευταίες ημέρες έχει επεκτείνει τις επιθέσεις και σε αποθήκες της Ozon, της δεύτερης μεγαλύτερης διαδικτυακής εταιρείας λιανικού εμπορίου στη Ρωσία.
Σύμφωνα με αναλύσεις δορυφορικών φωτογραφιών του Reuters, πάνω από 20 αποθήκες των εταιρειών Wilberries και Ozon, συνολικής επιφάνειας 1,9 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων, έχουν δεχθεί επιθέσεις. Πολλές από αυτές έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές ή έχουν καταστραφεί από τις πυρκαγιές που ακολούθησαν.