Με απόφαση βρετανικού δικαστηρίου, ο πατέρας της Έιμι Γουάινχαουζ υποχρεούται να καταβάλει περίπου 950.000 στερλίνες (περίπου 1,1 εκατ. ευρώ) σε δύο φίλες της αείμνηστης τραγουδίστριας, έπειτα από αποτυχία αγωγής που είχε ασκήσει εναντίον τους σχετικά με την πώληση προσωπικών της αντικειμένων.
Ο Μιτς Γουάινχαουζ προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά της Ναόμι Πάρι, πρώην στυλίστριας της Έιμι Γουάινχαουζ, και της Κατριόνα Γκουρλέι, φίλης της κόρης του, υποστηρίζοντας ότι από τον Νοέμβριο του 2021 έως τον Μάιο του 2023 προχώρησαν σε δημοπρασία περίπου 150 ρούχων και αξεσουάρ χωρίς τη δική του συναίνεση.
Η Έιμι Γουάινχαουζ απεβίωσε στις 23 Ιουλίου 2011 σε ηλικία 27 ετών, λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ.
Μεταξύ των αντικειμένων που δημοπρατήθηκαν περιλαμβάνονταν τσάντες, παπούτσια μπαλαρίνες, ένα φόρεμα από την τελευταία της περιοδεία τον Ιούνιο του 2011, σκουλαρίκια και άλλα κοσμήματα, με τις συνολικές πωλήσεις να φτάνουν τα 1,4 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 1,2 εκατ. ευρώ).
Η δικαστής Σάρα Κλαρκ έκρινε ότι οι δύο γυναίκες δεν απέκρυψαν την πώληση και ότι ο Μιτς Γουάινχαουζ ήταν ενήμερος για τη διαδικασία. Τον επέκρινε γιατί επέλεξε να ξεκινήσει μια αβάσιμη δικαστική διαδικασία (...) με μανία και χωρίς να υποχωρήσει μέχρι τέλους. Η δικαστική απόφαση προβλέπει ότι οφείλει να καταβάλει 569.000 λίρες στην Πάρι και 394.000 λίρες στην Γκουρλέι εντός δύο εβδομάδων. Όπως σημειώθηκε, οι σοβαρές και αβάσιμες κατηγορίες επηρέασαν αρνητικά τη φήμη, τις επαγγελματικές προοπτικές, την οικονομική ασφάλεια και την υγεία των δύο γυναικών.