ΓΔ: 2599.44 0.23% Τζίρος: 200.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σφύρα δικαστηρίου

Ο πατέρας της Έιμι Γουάινχαουζ πληρώνει 1 εκατ. λίρες για ψευδείς κατηγορίες

Ο Μιτς Γουάινχαουζ καταδικάστηκε να πληρώσει σχεδόν 1,1 εκατ. ευρώ σε δύο φίλες της Έιμι Γουάινχαουζ, καθώς έχασε τη δίκη που είχε κάνει για την πώληση ρούχων της κόρης του χωρίς την άδειά του.

Με απόφαση βρετανικού δικαστηρίου, ο πατέρας της Έιμι Γουάινχαουζ υποχρεούται να καταβάλει περίπου 950.000 στερλίνες (περίπου 1,1 εκατ. ευρώ) σε δύο φίλες της αείμνηστης τραγουδίστριας, έπειτα από αποτυχία αγωγής που είχε ασκήσει εναντίον τους σχετικά με την πώληση προσωπικών της αντικειμένων.

Ο Μιτς Γουάινχαουζ προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά της Ναόμι Πάρι, πρώην στυλίστριας της Έιμι Γουάινχαουζ, και της Κατριόνα Γκουρλέι, φίλης της κόρης του, υποστηρίζοντας ότι από τον Νοέμβριο του 2021 έως τον Μάιο του 2023 προχώρησαν σε δημοπρασία περίπου 150 ρούχων και αξεσουάρ χωρίς τη δική του συναίνεση.

Η Έιμι Γουάινχαουζ απεβίωσε στις 23 Ιουλίου 2011 σε ηλικία 27 ετών, λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ.

Μεταξύ των αντικειμένων που δημοπρατήθηκαν περιλαμβάνονταν τσάντες, παπούτσια μπαλαρίνες, ένα φόρεμα από την τελευταία της περιοδεία τον Ιούνιο του 2011, σκουλαρίκια και άλλα κοσμήματα, με τις συνολικές πωλήσεις να φτάνουν τα 1,4 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 1,2 εκατ. ευρώ).

Η δικαστής Σάρα Κλαρκ έκρινε ότι οι δύο γυναίκες δεν απέκρυψαν την πώληση και ότι ο Μιτς Γουάινχαουζ ήταν ενήμερος για τη διαδικασία. Τον επέκρινε γιατί επέλεξε να ξεκινήσει μια αβάσιμη δικαστική διαδικασία (...) με μανία και χωρίς να υποχωρήσει μέχρι τέλους. Η δικαστική απόφαση προβλέπει ότι οφείλει να καταβάλει 569.000 λίρες στην Πάρι και 394.000 λίρες στην Γκουρλέι εντός δύο εβδομάδων. Όπως σημειώθηκε, οι σοβαρές και αβάσιμες κατηγορίες επηρέασαν αρνητικά τη φήμη, τις επαγγελματικές προοπτικές, την οικονομική ασφάλεια και την υγεία των δύο γυναικών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έλτον Τζον στο πιάνο
ΔΙΕΘΝΗ

Πρίγκιπας Χάρι και Έλτον Τζον καλούνται να πληρώσουν στη Daily Mail

Ο πρίγκιπας Χάρι, ο Έλτον Τζον και άλλοι διάσημοι ενδέχεται να πληρώσουν εκατομμύρια στην εταιρεία των Daily Mail και Mail on Sunday, μετά την ήττα τους στη δίκη για υποκλοπές. Η εταιρεία ζητά αποζημίωση 9,9 εκατ. λιρών για δικαστικά έξοδα.
Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ καταθέτει μήνυση κατά του BBC στα βρετανικά δικαστήρια

Ο Ντόναλντ Τραμπ προτίθεται να κινηθεί νομικά κατά του BBC, διεκδικώντας έως 5 δισ. δολάρια, καθώς θεωρεί ότι παραποίησαν ομιλία του. Παρά τη συγγνώμη του BBC, το κατηγορεί για απάτη και ζητά οικονομική αποζημίωση.
Δικαιοσύνη
ΔΙΕΘΝΗ

O Μοχάμεντ αλ Φαγέντ κατηγορείται μετά θάνατον για βιασμούς υπαλλήλων του

Τα Harrods ζήτησαν χθες, Πέμπτη, συγγνώμη, αφού τουλάχιστον 20 γυναίκες δήλωσαν στο BBC πως ο αλ Φαγέντ τις είχε κακοποιήσει σεξουαλικά και σε μερικές περιπτώσεις τις είχε βιάσει. Πέθανε πέρυσι σε ηλικία 94 ετών.
Sunak, Great Britain, Britain, England, Bretania, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε τέσσερα στελέχη των Χούθι επέβαλε η Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ είπε την Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων για να πλήξει εκείνους που χρηματοδοτούν τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Ερωτήματα για το αν ο Χάρι και η οικογένειά του θα επιστρέψουν στη Βρετανία

Η είδηση της επιστροφής του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο προκάλεσε έκπληξη και πολλά ερωτήματα για το πού θα μείνουν, τις σχέσεις τους με τη βασιλική οικογένεια και τα επόμενα βήματά τους.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ επέκρινε το Λονδίνο για το αίτημα πάγωμα οικισμών

Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ Γκίντεον Σάαρ άσκησε κριτική στη Βρετανία για το αίτημά της να ανασταλεί το σχέδιο επέκτασης εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη, που προβλέπει την ανέγερση 3.400 κατοικιών.