ΓΔ: 2475.74 -0.40% Τζίρος: 325.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Σημαία και άγαλμα Ουκρανίας

Ο αρχηγός ενόπλων δυνάμεων Ουκρανίας ζητά συνέχιση του μετασχηματισμού στρατού

Ο επικεφαλής του ουκρανικού στρατού, Μιχαήλο Ντραπάτι, εξήρε τον «μετασχηματισμό» που ξεκίνησε ο υπουργός Άμυνας, ζητώντας να συνεχιστεί παρά τις αλλαγές προσώπων. Τόνισε ότι οι αμυντικές μεταρρυθμίσεις δεν πρέπει να διακοπούν.

Ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, Μιχαήλο Ντραπάτι, σε ένα σπάνιο δημόσιο σχόλιο από τα ανώτατα κλιμάκια του στρατού, εξήρε τον «μετασχηματισμό» των ενόπλων δυνάμεων που ξεκίνησε ο απερχόμενος υπουργός Άμυνας και τόνισε την ανάγκη «να συνεχιστεί» η προσπάθεια αυτή.

«Είμαι ευγνώμων στην ομάδα του υπουργείου Άμυνας που ανέλαβε αυτό το έργο και δεν φοβήθηκε να επιτεθεί στα προβλήματα», ανέφερε ο Ντραπάτι σε ανάρτησή του στο Facebook. Η δήλωσή του ήρθε σε μια περίοδο εντάσεων στη στρατιωτική ιεραρχία, με αφορμή την αποχώρηση του Μιχαήλο Φιόντοροφ από την κυβέρνηση.

Ο Ντραπάτι υπογράμμισε ότι «ο μετασχηματισμός των αμυντικών δυνάμεων δεν μπορεί να σταματήσει με μια αλλαγή υπουργού, διοίκησης ή του επικεφαλής κάποιας υπηρεσίας» και πρόσθεσε πως η διαδικασία πρέπει να συνεχιστεί «μέχρι οι σαφείς και δίκαιοι κανόνες να καταστούν ο κανόνας».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του ουκρανικού στρατού, Ολεξάντρ Σίρσκι, ο οποίος φέρεται να είχε διαφωνίες με τον Φιόντοροφ, υπερασπίστηκε το έργο του και κάλεσε «να επικεντρωθούμε στον πόλεμο».

«Πρέπει να επικεντρωθούμε στον πόλεμο και σε μια αποτελεσματική στρατηγική που σήμερα φέρνει απτά αποτελέσματα», σημείωσε σε ανάρτησή του στο Telegram, εκφράζοντας ευχαριστίες προς τον απερχόμενο υπουργό «για το έργο του».

Η απομάκρυνση του Φιόντοροφ, ενός δημοφιλούς υπουργού με «ψυχρές» σχέσεις με τη στρατιωτική ηγεσία, σύμφωνα με ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, προκάλεσε διαδηλώσεις στη χώρα νωρίτερα σήμερα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικές επιθέσεις σε ουκρανικά λιμάνια 23 φορές τον Ιούλιο

Τον Ιούλιο, η Ρωσία πραγματοποίησε 23 επιθέσεις σε ουκρανικά λιμάνια και 17 σε μη εμπορικά πλοία εντός δύο εβδομάδων, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στη διακίνηση των σιτηρών και αναστολή των εξαγωγών, σύμφωνα με τις αρχές.
Κιρ Στάρμερ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Στάρμερ: Βρετανική βοήθεια 300 εκατ. ευρώ για μαχητικά Gripen στην Ουκρανία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ, στην τελευταία του επίσκεψη στην Ουκρανία πριν αποχωρήσει, ανακοίνωσε βοήθεια 300 εκατ. ευρώ και συνεργασία με Σουηδία για 16 μαχητικά. Ο Ζελένσκι τον ευχαρίστησε για τη στήριξη του ΗΒ.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ακόμα δεν αποφάσισα για νέο υπουργό Άμυνας στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε πως εξετάζει ακόμη τον διάδοχο του υπουργού Άμυνας Φιόντοροφ, μετά τις σπάνιες διαδηλώσεις για την απομάκρυνσή του, επισημαίνοντας πως ο Κλιμένκο είναι μόνο ένας από τους υποψηφίους και δεν υπάρχουν ακόμη επίσημες προτάσεις.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Δεν διαφαίνεται άμεση επανέναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών με Ουκρανία

Το Κρεμλίνο δήλωσε πως δεν προβλέπεται άμεσα επανέναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών με Ουκρανία, αν και παραμένει ανοιχτό σε διαπραγματεύσεις. Τόνισε την εκτίμηση στην τουρκική διάθεση για διαμεσολάβηση, χωρίς άμεσες εξελίξεις.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Πλήγμα σε 6 ρωσικά τάνκερ, κανονική λειτουργία δύο λιμανιών

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε χτύπημα σε έξι ρωσικά τάνκερ και δύο ρυμουλκά στη Μαύρη και Αζοφική Θάλασσα, κατηγορώντας τα για μεταφορά πετρελαίου και καυσίμων στον ρωσικό στρατό, παρακάμπτοντας διεθνείς κυρώσεις.