Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκαν οι αρχές στη νοτιοανατολική Κίνα, καθώς πυρκαγιά ξέσπασε σε εργοστάσιο παπουτσιών στην πόλη Τζιντζιάνγκ της επαρχίας Φουτζιάν. Πυροσβέστες επιχειρούν να φθάσουν σε εγκλωβισμένους εργαζομένους, ενώ κρατικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για άγνωστο αριθμό απωλειών.
Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στο μεσημέρι (07:00 ώρα Ελλάδας) και σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση CCTV, αρκετοί άνθρωποι βρέθηκαν παγιδευμένοι στην ταράτσα του κτιρίου. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τον αριθμό των θυμάτων ή των τραυματιών.
Σε οδηγία που εκδόθηκε αργότερα, ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ζήτησε πλήρη κινητοποίηση των δυνάμεων διάσωσης, επισημαίνοντας ότι η πυρκαγιά «προκάλεσε σημαντικές απώλειες». Οι δηλώσεις του αφήνουν να εννοηθεί ότι το περιστατικό έχει προκαλέσει βαριές ανθρώπινες συνέπειες.
Βίντεο της CCTV δείχνουν το πολυώροφο εργοστάσιο να έχει τυλιχθεί στις φλόγες, με πυκνό μαύρο καπνό να υψώνεται στον ουρανό. Στις εικόνες φαίνονται άνθρωποι εγκλωβισμένοι στην ταράτσα, ενώ ο καπνός στροβιλίζεται γύρω τους.
Οι επιχειρήσεις κατάσβεσης και διάσωσης βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, αν και οι εστίες της φωτιάς είχαν σε μεγάλο βαθμό τεθεί υπό έλεγχο έως τις 5:40 (12:40 ώρα Ελλάδας). Σύμφωνα με αξιωματούχο της τοπικής πυροσβεστικής, στο σημείο επιχειρούν 183 πυροσβέστες με 35 οχήματα.