ΓΔ: 2560.34 0.91% Τζίρος: 296.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:04
Εκτόξευση πυραύλου πεδίου

Νεκρός άμαχος από ουκρανική επίθεση στη Μπιέλγκοροντ, Ρωσία

Ένας πολίτης σκοτώθηκε στη Μπιέλγκοροντ μετά από επαναλαμβανόμενα ουκρανικά πυραυλικά πλήγματα, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Αλεξάντρ Σουβάεφ. Η επίθεση προκάλεσε και πυρκαγιά σε τοπική υποδομή.

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στη ρωσική περιφέρεια Μπιέλγκοροντ κατά τη διάρκεια «επανειλημμένων πληγμάτων» της Ουκρανίας με πυραύλους, σύμφωνα με τον υπηρεσιακό περιφερειάρχη Αλεξάντρ Σουβάεφ.

«Διεξήχθησαν επανειλημμένα πυραυλικά πλήγματα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας εναντίον της Μπιέλγκοροντ», ανέφερε ο κ. Σουβάεφ μέσω Telegram. «Στο χωριό Μπελόφσκογε, στην περιοχή της Μπιέλγκοροντ, άμαχος δυστυχώς σκοτώθηκε στο πρώτο πυραυλικό πλήγμα», πρόσθεσε.

Η επίθεση προκάλεσε επίσης πυρκαγιά σε «υποδομή», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σαμπιάνιν ανέφερε αναχαιτίσεις και καταρρίψεις περίπου 27 ουκρανικών drones που κατευθύνονταν προς τη ρωσική πρωτεύουσα, από τις 02:40 έως τις 05:08, μέσα από αλλεπάλληλες ενημερώσεις του στο Telegram.

Τα ουκρανικά πλήγματα σημειώθηκαν μία ημέρα μετά από εξαιρετικά έντονους βομβαρδισμούς της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι οποίοι προκάλεσαν τουλάχιστον 28 θανάτους, εκ των οποίων οι 26 στην πρωτεύουσα Κίεβο και την περιφέρειά της, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο επίσημο απολογισμό.

Η Ουκρανία έχει εντείνει τις τελευταίες εβδομάδες τις επιδρομές της εντός ρωσικού εδάφους, στοχεύοντας κυρίως ενεργειακές υποδομές και εγκαταστάσεις στρατηγικής σημασίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Πάνω από 430 ουκρανικά drones επιτέθηκαν κοντά στη Μόσχα πριν τη σύνοδο NATO

Πάνω από 430 ουκρανικά drones εναντίον της Μόσχας κατέγραψε ο δήμαρχος Σεργκέι Σαμπιάνιν. Τα περισσότερα καταστράφηκαν μακριά από την πόλη, ενώ 36 εξουδετερώθηκαν κοντά στη Μόσχα. Η επίθεση σημειώθηκε τη νύχτα, πριν τη σύνοδο του ΝΑΤΟ.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά drones χτύπησαν το μεγαλύτερο ρωσικό διυλιστήριο στο Ομσκ

Ουκρανικά drones έπληξαν το διυλιστήριο του Ομσκ στη Σιβηρία, το μεγαλύτερο της Ρωσίας, προκαλώντας πυρκαγιά. Την επίθεση επιβεβαίωσε ο ουκρανικός στρατός και οι ρωσικές αρχές, ενώ η περιοχή βρίσκεται 2.700 χλμ. από τα ουκρανικά σύνορα.
Εκτόξευση πυραύλων
ΔΙΕΘΝΗ

Στο επίκεντρο της συνόδου ΝΑΤΟ η ανάγκη αντιαεροπορικής άμυνας του Κιέβου

Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στο Κίεβο δείχνουν την επείγουσα ανάγκη της Ουκρανίας για αντιαεροπορική άμυνα, ανέφερε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας πως το θέμα θα συζητηθεί στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 10 νεκροί από ρωσικές επιθέσεις σε Κίεβο και προάστια

Τουλάχιστον 10 νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο απολογισμός ρωσικών πληγμάτων στην περιφέρεια και την πρωτεύουσα Κιέβου, σύμφωνα με στοιχεία των τοπικών αρχών, ενώ συνεχίζονται οι διακομιδές τραυματιών στα νοσοκομεία.
Κατεστραμμένη πόλη Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί από ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στο Κίεβο

Τουλάχιστον τρεις νεκροί στην ουκρανική πρωτεύουσα μετά από ρωσική πυραυλική επίθεση, σύμφωνα με τον επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης Κιέβου, Τιμούρ Τκατσένκο, ο οποίος είχε προειδοποιήσει για εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων.