ΓΔ: 2611.18 -0.12% Τζίρος: 118.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:06:36
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας

Ουκρανία: Πάνω από 2 εκατ. στρατιωτικά θύματα και στις δύο πλευρές

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει προκαλέσει πάνω από δύο εκατομμύρια θύματα σε αμφότερες τις πλευρές, με τη Ρωσία να μετρά έως 450.000 νεκρούς και η Ουκρανία πάνω από 125.000 νεκρούς στρατιώτες, σύμφωνα με αμερικανική έκθεση think tank.

Περισσότερα από δύο εκατομμύρια θύματα, νεκροί, τραυματίες και αγνοούμενοι, έχουν καταγραφεί στον πόλεμο στην Ουκρανία, σύμφωνα με έκθεση του αμερικανικού think tank Center for Strategic and International Studies (CSIS) που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Η έκθεση αναφέρει ότι η Ρωσία έχει υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες, με εκτιμώμενους 400.000 έως 450.000 νεκρούς και συνολικά περίπου 1,4 εκατομμύρια θύματα στις δυνάμεις της από τον Φεβρουάριο του 2022, όταν ξεκίνησε η εισβολή στην Ουκρανία.

Από την άλλη πλευρά, η Ουκρανία έχει χάσει περίπου 125.000 στρατιωτικούς, ενώ οι τραυματίες της εκτιμώνται μεταξύ 525.000 και 625.000, σύμφωνα με τα στοιχεία του CSIS.

Η έκθεση σημειώνει επίσης ότι ο αριθμός των Ρώσων που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία είναι πάνω από τέσσερις φορές μεγαλύτερος από τον συνολικό αριθμό των Αμερικανών που έχασαν τη ζωή τους σε όλες τις συγκρούσεις μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, και περισσότερο από εννέα φορές μεγαλύτερος σε σύγκριση με τις ρωσικές απώλειες σε όλες τις μεταπολεμικές συγκρούσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Νοβοροσίσκ: Διακοπή υδροδότησης μετά από ουκρανικές επιθέσεις drone

Ο δήμαρχος του Νοβοροσίσκ ανακοίνωσε διακοπή υδροδότησης λόγω ζημιών από ουκρανικά drones. Κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και γίνονται εργασίες αποκατάστασης, ενώ χτυπήθηκαν και εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανική επίθεση διέκοψε τη λειτουργία λιμανιού στο Νοβοροσίσκ

Ο Ζελένσκι ανέφερε ουκρανικό πλήγμα στη ρωσική βάση του Νοβοροσίσκ, με αποτέλεσμα να διακοπούν οι εξαγωγές σιτηρών από το λιμάνι. Η Ρωσία προειδοποιεί για κινδύνους στην παγκόσμια αγορά και επισιτιστική κρίση σε Αφρική και Μ. Ανατολή.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανοί κρατούμενοι καταγγέλλουν βασανιστήρια και σεξουαλική βία στη Ρωσία

Πρώην κρατούμενοι και Ουκρανοί αξιωματούχοι κατηγορούν τη Ρωσία για συστηματικά βασανιστήρια αιχμαλώτων πολέμου και αμάχων, με απομόνωση, ξυλοδαρμούς και κακοποιήσεις. Η Ρωσία αρνείται και κάνει λόγο για εκστρατεία παραπληροφόρησης.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Επιθέσεις Ουκρανίας σε ρωσικό διυλιστήριο, πλήγματα Μόσχας σε Ουκρανία

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν επίθεση στο διυλιστήριο Orsk της Ρωσίας, το οποίο έχει ετήσια δυναμικότητα 6 εκατ. τόνων. Αναφέρθηκε πυρκαγιά και ελέγχονται οι ζημιές. Το διυλιστήριο παράγει διάφορα πετρελαιοειδή προϊόντα.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Εννέα νεκροί σε ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία και έναν σε ουκρανική σε Ρωσία

Τουλάχιστον εννέα νεκροί, ανάμεσά τους έξι στη Ζαπορίζια, ήταν ο απολογισμός των νυχτερινών ρωσικών πληγμάτων στην Ουκρανία. Μεταξύ των τραυματιών, 19 βρίσκονται στη Ζαπορίζια. Οι επιθέσεις προκάλεσαν ζημιές σε κτίρια και αποθήκες.