ΓΔ: 2492.71 1.49% Τζίρος: 263.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σύγκρουση ΗΠΑ Ιράν πολεμικά αεροσκάφη

ΗΠΑ: Επίθεση σε ραντάρ και αποθήκες πυραύλων στο Ιράν από αμερικανικές δυνάμεις

Ο αμερικανικός στρατός έπληξε στόχους του Ιράν, απαντώντας σε επίθεση σε εμπορικό πλοίο στα Στενά του Ορμούζ. Το πλήγμα είχε ως στόχο αποθήκες πυραύλων και ραντάρ. Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να εξασφαλίζουν την ασφάλεια στη ζώνη.

Ο αμερικανικός στρατός εξαπέλυσε πλήγματα εναντίον του Ιράν, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Διοίκησης (Centcom). Όπως αναφέρεται, αμερικανικό αεροσκάφος έπληξε αποθήκες πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών, καθώς και τοποθεσίες παράκτιων ραντάρ, ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης σε εμπορικό πλοίο στα Στενά του Ορμούζ.

Οι αμερικανικές δυνάμεις συνεχίζουν να συντονίζουν τη διέλευση των εμπορικών πλοίων από τα Στενά, με στόχο τη διασφάλιση της ασφάλειας στη θαλάσσια περιοχή. Παραμένουν σε επαγρύπνηση, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι τηρούνται όλες οι πλευρές της συμφωνίας με το Ιράν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Centcom.

Παράλληλα, ιρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ένα βλήμα έπληξε περιοχή κοντά σε προβλήτα της πόλης Σιρίκ. Επικαλούμενα στρατιωτική πηγή, ανέφεραν πως λίγες ώρες νωρίτερα οι ιρανικές δυνάμεις είχαν ρίξει προειδοποιητικά πυρά εναντίον πλοίων που «παραβίαζαν τα όρια» στα Στενά του Ορμούζ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Συνομιλούμε με Ιράν, αλλά δεν είναι έτοιμο για συμφωνία, λέει ο Τραμπ

Ο Τραμπ δήλωσε πως ΗΠΑ και Ιράν συνομιλούν για λήξη του πολέμου, αλλά η Τεχεράνη δεν είναι έτοιμη για συμφωνία. Για τη συμφωνία πυρηνικής συνεργασίας με Σαουδική Αραβία, είπε πως θα γίνει μόνο αν εξομαλύνουν σχέσεις με το Ισραήλ.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τεχεράνη απειλεί ΗΠΑ, ενώ το Πακιστάν προσπαθεί να μεσολαβήσει

Η ιρανική στρατιωτική ηγεσία απείλησε με αντίποινα κατά Αμερικανών στρατιωτών για κάθε Ιρανό που σκοτώνεται. Ο ΥΠΕΞ Αραγτσί τόνισε πως η κατάπαυση του πυρός εξαρτάται από αιτήματα για τα Στενά του Ορμούζ. Συνεχίζονται διπλωματικές επαφές.
Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Πιστεύω Ρωσία και Κίνα όταν δηλώνουν ότι δεν εξοπλίζουν το Ιράν

Ο Τραμπ προειδοποίησε Ρωσία και Κίνα να μην πουλήσουν όπλα στο Ιράν, δηλώνοντας πως πιστεύει ότι ο Πούτιν και ο Σι δεν εμπλέκονται σε τέτοιες συναλλαγές, τονίζοντας όμως ότι θα είναι «πολύ κακό γι’ αυτούς» αν το κάνουν.
Εκτόξευση πυραύλων
ΔΙΕΘΝΗ

13η νύχτα βομβαρδισμών ΗΠΑ στο Ιράν, στα 100 δολάρια το πετρέλαιο

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέους βομβαρδισμούς κατά του Ιράν για 13η νύχτα, ενώ οι Χούθι ανοίγουν νέο μέτωπο στην Ερυθρά Θάλασσα, προκαλώντας άλμα στην τιμή του πετρελαίου πάνω από τα 100 δολάρια και αυξάνοντας τους φόβους για κρίση υδρογονανθράκων.
Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Εξετάζω το ενδεχόμενο νέων πολεμικών επιχειρήσεων στο Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στο Axios πως εξετάζει το ενδεχόμενο μεγάλων πολεμικών επιχειρήσεων στο Ιράν, ακόμη πιο έντονων από την «Επική Οργή», ενώ τόνισε πως δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση και το Ιράν «δεν έχει υποστεί αρκετό πόνο».