ΓΔ: 2613.73 -0.03% Τζίρος: 242.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Επίθεση στο Κίεβο

Δέκα τραυματίες από ρωσικές επιδρομές στην Ουκρανία

Τουλάχιστον 11 τραυματίες από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές σε διάφορες ουκρανικές περιοχές τη νύχτα. Συναγερμός στο Κίεβο, με πολίτες να καλούνται σε καταφύγια. Πλήγματα σε Ζαπορίζια, Σούμι και Χάρκοβο με αρκετούς τραυματίες.

Τουλάχιστον 11 τραυματίες καταγράφηκαν έπειτα από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στην ουκρανική επικράτεια κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές σε διάφορες περιφέρειες. Στην πρωτεύουσα Κίεβο κηρύχθηκε συναγερμός για αεροπορική επιδρομή, με αξιωματικό να προτρέπει τους πολίτες να σπεύσουν σε καταφύγια τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στη Ζαπορίζια, δύο άνθρωποι χρειάστηκαν ιατρική περίθαλψη έπειτα από ρωσικό πλήγμα, όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Ιβάν Φεντόροφ. Αργότερα ενημέρωσε ότι συνολικά επτά άτομα τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις.

Άλλοι τρεις τραυματίστηκαν στη Σούμι, σύμφωνα με τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, ενώ στο Χάρκοβο, επίθεση με μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μιας γυναίκας, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ιχόρ Τερέχοφ.

Τις πρώτες πρωινές ώρες, οι αρχές του Κιέβου ενεργοποίησαν εκ νέου τον συναγερμό για αεροπορική επιδρομή με drones, καλώντας τους κατοίκους να μεταβούν άμεσα στα καταφύγια.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς σημείωσε ότι δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει ανεξάρτητα τις συγκεκριμένες πληροφορίες.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα ότι η Ρωσία προετοιμάζεται για νέα «μαζική» επιδρομή στη χώρα του, ζητώντας από τους δυτικούς συμμάχους του να προχωρήσουν σε συμφωνία ειρήνης και να επιταχύνουν την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

SBU: Τρία ρωσικά πλοία χτυπήθηκαν στη ναυτική βάση Νοβοροσίσκ

Η SBU ανακοίνωσε ότι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν τρία ρωσικά πολεμικά πλοία, περιλαμβανομένων δύο φρεγατών με πυραύλους Kalibr, σε επίθεση με πυραύλους και drones στη ναυτική βάση Νοβοροσίσκ, χαρακτηρίζοντας το πλήγμα στρατηγικό.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: 745 τ.χλμ. απελευθερώθηκαν από τον ουκρανικό στρατό το 2024

Ο ουκρανικός στρατός απελευθέρωσε 745 τετραγωνικά χιλιόμετρα και 26 οικισμούς σε Ντνιπροπετρόφσκ, Ντονέτσκ και Ζαπορίζια από την αρχή του έτους, σύμφωνα με τον Ζελένσκι, σε μέτωπο περίπου 60 χιλιομέτρων.
δεξαμενόπλοιο Αφραμαξ στη Μαύρη Θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Μειώθηκε σημαντικά ο αριθμός πλοίων στην Οδησσό τον Ιούλιο

Τον Ιούλιο, μόλις 159 πλοία έφθασαν στα λιμάνια της Οδησσού, έναντι 400 πέρυσι, λόγω αυξημένων ρωσικών επιθέσεων, σύμφωνα με τον υφ. Υποδομών Αντρίι Κασούμπα. Αρκετοί πλοιοκτήτες αναμένουν βελτίωση της ασφάλειας.
Γιώργος Γεραπετρίτης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικοινωνία Γεραπετρίτη-Ρούμπιο: Στο επίκεντρο η Μέση Ανατολή και η Ουκρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα οι ΥΠΕΞ Ελλάδας και ΗΠΑ, εστιάζοντας στις στρατηγικές σχέσεις, τον επικείμενο Στρατηγικό Διάλογο, αλλά και στις εξελίξεις σε Μέση Ανατολή, Ιράν και Ουκρανία.
αντλίες άντλησης πετρελαίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Περιορισμοί καυσίμων στο Όρενμπουργκ μετά από ουκρανικό πλήγμα

Λόγω επίθεσης με drones σε διυλιστήριο, η περιφέρεια Όρενμπουργκ στη Ρωσία επέβαλε περιορισμούς στην πώληση καυσίμων, συμπεριλαμβανομένων ορίου στις ποσότητες, απαγόρευσης γεμίσματος δοχείων και συστήματος με μονές-ζυγές ημέρες.