ΓΔ: 2613.49 1.22% Τζίρος: 290.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας

Ρωσία: Μαζικό πλήγμα σε στρατιωτικές βιομηχανίες Κιέβου, Χάρκοβο και Ντνίπρο

Η Ρωσία ανακοίνωσε μαζικά πλήγματα με drones και πυραύλους σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε Κίεβο, Χάρκοβο και Ντνίπρο. Τουλάχιστον εννέα νεκροί στην Ουκρανία, ενώ φωτιά ξέσπασε και σε ιστορικό ναό του Κιέβου.

Η Ρωσία εξαπέλυσε σήμερα μαζικό πλήγμα εναντίον εγκαταστάσεων της στρατιωτικής βιομηχανίας στο Κίεβο, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού στρατού. Η επίθεση επεκτάθηκε και σε στόχους στο Χάρκοβο, στα βορειοανατολικά, καθώς και στο Ντνίπρο, στα ανατολικά της Ουκρανίας.

Οι ουκρανικές αρχές ανέφεραν ότι τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις σημερινές ρωσικές επιθέσεις. Μία από αυτές, ιδιαίτερα σφοδρή, έπληξε την πρωτεύουσα Κίεβο, προκαλώντας πυρκαγιά σε ιστορικό καθεδρικό ναό της πόλης.

Σε ανακοίνωσή του στο Telegram, ο ρωσικός στρατός σημείωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις «εξαπέλυσαν μαζικό πλήγμα με υψηλής ακρίβειας, μεγάλου βεληνεκούς όπλα… και με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) κατά εγκαταστάσεων της στρατιωτικής βιομηχανίας» στο Κίεβο, το Χάρκοβο και το Ντνίπρο. Παράλληλα, στόχοι αποτέλεσαν στρατιωτικά αεροδρόμια και κέντρα επιμελητείας στην Ουκρανία.

«Οι στόχοι του πλήγματος επιτεύχθηκαν, όλοι οι στόχοι επλήγησαν», ανέφερε ο ρωσικός στρατός, υπογραμμίζοντας ότι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε αντίποινα για ουκρανικά πλήγματα σε ρωσικό έδαφος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κίεβο αρνείται οτι η Ντροπρόπιλα κατελήφθη από τους Ρώσους

Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της κατέλαβαν οκτώ ουκρανικούς οικισμούς, περιλαμβάνοντας τη Ντροπρόπιλια στο Ντονέτσκ. Το Κίεβο διαψεύδει, υποστηρίζοντας ότι ελέγχει ακόμη την πόλη, που δέχεται συνεχιζόμενες ρωσικές επιθέσεις.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Δύση ενθαρρύνει τον Πούτιν αναστέλλοντας κυρώσεις στη Ρωσία

Ο Ζελένσκι κατηγόρησε τον Τραμπ ότι με την αναστολή των κυρώσεων ανταμείβει και ενθαρρύνει τον Πούτιν, καλώντας τους συμμάχους να διατηρήσουν πίεση στη Ρωσία. Ο Τραμπ υπέγραψε την αναστολή λίγο πριν αυτές τεθούν σε ισχύ.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ρωσία θέλει γενικό μπλακ άουτ στην Ουκρανία πριν τον χειμώνα

Ο Β. Ζελένσκι υποστήριξε ότι η Ρωσία επιδιώκει γενική διακοπή ρεύματος στην Ουκρανία πριν τον χειμώνα, εξαπολύοντας μαζική επίθεση σε πάνω από 15 ενεργειακές εγκαταστάσεις και κάλεσε τους συμμάχους να πιέσουν τη Μόσχα να σταματήσει.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Μία νεκρή από ουκρανικό drone στο Μπέλγκοροντ, ρωσικά πλήγματα

Μια γυναίκα σκοτώθηκε και ένας άνδρας τραυματίστηκε από ουκρανική επίθεση με drone στο Μπέλγκοροντ. Η Ρωσία απάντησε με μαζικά πλήγματα σε ουκρανικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένου του χαλυβουργείου ArcelorMittal στην Κρίβι Ριχ.
Το Κρεμλίνο Μόσχας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Ιστορική η αναστολή κυρώσεων του Τραμπ, λέει σύμβουλος του Πούτιν

Ως «ιστορική στιγμή» χαρακτήρισε ο Κίριλ Ντμίτριεφ την απόφαση Τραμπ να αναστείλει σημαντικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, τονίζοντας το ισχυρό αντίκτυπο για την Ουκρανία και τη διεθνή οικονομική συνεργασία.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Χερσώνα: Ρωσική αεροπορική επίθεση με έναν νεκρό και 19 τραυματίες

Ένα ρωσικό αεροπορικό πλήγμα στη Χερσώνα προκάλεσε τον θάνατο ενός οδηγού ασθενοφόρου και τον τραυματισμό 19 ανθρώπων, ανάμεσά τους και ένα παιδί, σύμφωνα με τον κυβερνήτη Ολεξάντρ Προκούντιν.