ΓΔ: 2613.23 -0.02% Τζίρος: 212.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα

Φωτιά σε τάνκερ Settebello ανοιχτά του Ομάν με ένα νεκρό και δύο αγνοούμενους

Φωτιά ξέσπασε στο μηχανοστάσιο του πετρελαιοφόρου Settebello υπό σημαία Παλάου ανοικτά του Ομάν, με ένα νεκρό και δύο αγνοούμενους. Η τοπική αρχή βοηθά στην απομάκρυνση του πληρώματος, σύμφωνα με το UKMTO.

Φωτιά εκδηλώθηκε στο μηχανοστάσιο του πετρελαιοφόρου Settebello με σημαία Παλάου, ενώ έπλεε ανοικτά του Ομάν κοντά στα Στενά του Ορμούζ. Σύμφωνα με τη βρετανική υπηρεσία για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας UKMTO, από το περιστατικό υπάρχει ένα θύμα και δύο αγνοούμενοι μεταξύ των μελών του πληρώματος.

Η UKMTO ανέφερε ότι «οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν πως το πετρελαιοφόρο έστειλε σήμα για φωτιά στο μηχανοστάσιο και ότι βρίσκονται επί τόπου για να βοηθήσουν στην απομάκρυνση του πληρώματος». Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται στην περιοχή.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου 20 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της πόλης Σοχάρ του Ομάν, σε ένα από τα πλέον πολυσύχναστα θαλάσσια περάσματα του πλανήτη.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί περιβαλλοντικές επιπτώσεις από το συμβάν, ενώ οι αρχές παρακολουθούν στενά την κατάσταση για τυχόν διαρροή καυσίμων ή ρύπανση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακτή Αγίας Τριάδας Θεσσαλονίκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 79χρονος πνίγηκε στην παραλία Νέας Μηχανιώνας

Ένας 79χρονος άνδρας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θάλασσα στη Νέα Μηχανιώνα. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης, διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Διενεργείται προανάκριση και θα ακολουθήσει νεκροψία-νεκροτομή.
Πλοίο φλέγεται στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Φωτιά σε τουριστικό σκάφος στη Φέτιγιε Τουρκίας χωρίς τραυματίες

Φωτιά ξέσπασε σε τουριστικό σκάφος ανοιχτά της Φέτιγιε, αναγκάζοντας 115 άτομα, ανάμεσά τους και παιδιά, να πηδήξουν στη θάλασσα. Οι αρχές έσβησαν τη φωτιά και διευκρίνισαν πως όλοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια.
Αλιευτικό πλοίο στη θάλασσα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

62,1 εκατ. ευρώ για νέο σύστημα παρακολούθησης 10.743 αλιευτικών σκαφών

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υλοποιεί το έργο ψηφιακής παρακολούθησης μικρής παράκτιας αλιείας, προϋπολογισμού 62,1 εκατ. ευρώ, μέσω του ΠΑΛΥΘ 2021-2027, με δικαιούχο την Κοινωνία της Πληροφορίας ΜΑΕ.
Περιπολικό σκάφος στο Αιγαίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περίπου 87 μετανάστες διασώθηκαν νότια των Καλών Λιμένων

Στη θαλάσσια περιοχή νότια των Καλών Λιμένων, διασώθηκαν περίπου 87 αλλοδαποί που επέβαιναν σε δύο λέμβους. Η επιχείρηση έγινε με συντονισμό του ΕΚΣΕΔ και οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης.
Αμερικανικό αεροπλανοφόρο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Ανησυχία για τις συνθήκες διαβίωσης στο αεροπλανοφόρο Λίνκολν

Οι Δημοκρατικοί του Κογκρέσου ζήτησαν εξηγήσεις για τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης στο αεροπλανοφόρο Αβραάμ Λίνκολν, που παραμένει στη θάλασσα για πάνω από 200 ημέρες, μετά από καταγγελίες για διατροφή και ψυχική υγεία του πληρώματος.
Δεξαμενόπλοιο Sounion καπνός
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις νεκροί από επίθεση σε πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα

Τέσσερα μέλη πληρώματος σκοτώθηκαν όταν δυνάμεις των Χούθι επιτέθηκαν σε φορτηγό πλοίο στην περιοχή Μπαμπ ελ-Μαντέμπ. Το πλήρωμα του πλοίου, αιγυπτιακής ιδιοκτησίας, έχασε τον έλεγχο του σκάφους μετά την επίθεση.