ΓΔ: 2657.05 -0.75% Τζίρος: 258.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σημαία της Ιαπωνίας

Η Ιαπωνία εγκρίνει συμπληρωματικό προϋπολογισμό λόγω πολέμου στη Μ. Ανατολή

Η ιαπωνική κυβέρνηση ενέκρινε συμπληρωματικό προϋπολογισμό 19 δισ. δολαρίων για τη στήριξη νοικοκυριών λόγω της αύξησης του κόστους ζωής που προκαλεί ο πόλεμος ΗΠΑ-Ισραήλ κατά του Ιράν, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός Τακαΐτσι.

Η ιαπωνική κυβέρνηση ενέκρινε συμπληρωματικό προϋπολογισμό ύψους 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με στόχο τη στήριξη των νοικοκυριών που πλήττονται από την άνοδο του κόστους ζωής, αποτέλεσμα του πολέμου που εξαπολύθηκε την 28η Φεβρουαρίου από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ εναντίον του Ιράν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου της πρωθυπουργού Σανάε Τακαΐτσι, η κατάρτιση του συμπληρωματικού προϋπολογισμού «αποφασίστηκε» κατά τη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου που συγκλήθηκε νωρίτερα σήμερα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μινορού Κίχαρα επιβεβαίωσε στους δημοσιογράφους ότι η κυβέρνηση ενέκρινε επιπλέον δαπάνες συνολικού ύψους 3,113 τρισεκατομμυρίων γεν, δηλαδή περίπου 16,7 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλοίο φλέγεται στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Έξι μήνες σύγκρουσης στη Μ. Ανατολή: 20 νεκροί, 68 συμβάντα στο Ορμούζ

Το στενό του Ορμούζ παραμένει εστία έντασης στον πόλεμο ΗΠΑ-Ιράν, με 68 ναυτικά περιστατικά σε έξι μήνες σύμφωνα με τον ΔΝΟ. Τουλάχιστον 20 νεκροί, 35 τραυματίες και ένας αγνοούμενος καταγράφονται στην περιοχή.
Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ακυρώνει προγραμματισμένους βομβαρδισμούς στο Ιράν

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι ΗΠΑ και Ισραήλ ανέστειλαν νέους βομβαρδισμούς κατά του Ιράν, μετά από σχετικό αίτημα της Τεχεράνης και γειτονικών χωρών, με όρο ταχεία συμφωνία. Προειδοποίησε για χτύπημα άνευ προηγουμένου αν χρειαστεί.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: ΗΠΑ και Ισραήλ ακύρωσαν επίθεση μετά από αίτημα του Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως ΗΠΑ και Ισραήλ αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε νέους βομβαρδισμούς κατά του Ιράν, ύστερα από σχετικό αίτημα της Τεχεράνης και άλλων χωρών, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανάλογα με τις εξελίξεις.
Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Είχα μία από τις καλύτερες συζητήσεις με τον Τραμπ

Ισραήλ και ΗΠΑ ενίσχυσαν τον συντονισμό τους για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, σύμφωνα με τον Νετανιάχου, έπειτα από «εξαιρετική» συνάντηση με τον Τραμπ όπου κυριάρχησε η συζήτηση για την αποτροπή πυρηνικών στο Ιράν.
αεροσκάφος
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα αμερικανικά αεροσκάφη ανεφοδιασμού στο Ισραήλ λόγω έντασης με Ιράν

Το Ισραήλ πρόκειται να παραλάβει επιπλέον αμερικανικά αεροσκάφη ανεφοδιασμού, σύμφωνα με Ισραηλινό αξιωματούχο, καθώς εντείνονται οι επιθέσεις ΗΠΑ και Ιράν μετά την κατάρρευση της συμφωνίας κατάπαυσης πυρός.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Επιβράδυνση στη ναυτιλιακή κίνηση του Στενού Ορμούζ λόγω εντάσεων με το Ιράν

Πέντε δεξαμενόπλοια LNG, μεταξύ τους και το GasLog Shanghai της ελληνικής GasLog, πέρασαν από το Στενό του Ορμούζ τις τελευταίες ημέρες, ενώ παρατηρείται μείωση στη διέλευση λόγω εντάσεων στη Μέση Ανατολή.