ΓΔ: 2479.93 0.33% Τζίρος: 250.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:20:38
Υπουργείο Εξωτερικών ΗΠΑ
Το κτήριο του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ουάσινγκτον, σύμβολο της αμερικανικής διπλωματίας.

ΗΠΑ: Άρση κυρώσεων στη Φραντσέσκα Αλμπανέζε από τις Ηνωμένες Πολιτείες

Οι ΗΠΑ ήραν τις κυρώσεις κατά της ειδικής εισηγήτριας του ΟΗΕ για τα Παλαιστινιακά Εδάφη, Φραντσέσκα Αλμπανέζε, μετά από απόφαση δικαστηρίου της Ουάσινγκτον, που έκρινε πως τα μέτρα έπρεπε να ανασταλούν.

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ήρε τις κυρώσεις που είχαν επιβληθεί στην Ειδική Εισηγήτρια των Ηνωμένων Εθνών για τα Παλαιστινιακά Εδάφη, Φραντσέσκα Αλμπανέζε, μετά από απόφαση δικαστηρίου της Ουάσινγκτον (Περιφέρεια της Κολούμπια) που έκρινε πως τα περιοριστικά μέτρα πρέπει να ανασταλούν.

Οι κυρώσεις είχαν επιβληθεί στην ιταλίδα ακαδημαϊκό για φερόμενο ως αντισημιτισμό, καθώς η ίδια έχει δηλώσει ότι οι ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα ισοδυναμούν με γενοκτονία. Τα μέτρα απαγόρευαν σε πρόσωπα και εταιρείες στις ΗΠΑ να πραγματοποιούν συναλλαγές μαζί της, γεγονός που την εμπόδιζε να χρησιμοποιεί πιστωτικές κάρτες ή να διενεργεί τραπεζικές πράξεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου Οικονομικών, η άρση των κυρώσεων σε βάρος της Φραντσέσκα Αλμπανέζε έχει πλέον επισημοποιηθεί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντόνιο Γκουτέρες ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Γκουτέρες σε Χριστοδουλίδη: Σύμφωνη γνώμη για διευρυμένη συνάντηση

Στο πλαίσιο της διάσκεψης στο Μπακού, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, και συζήτησαν ξανά σε συνέχεια αυτών που συζήτησαν την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουδαπέστη.
Σημαία Ηνωμένων Εθνών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα υπέρ τουλάχιστον 30% συμμετοχής γυναικών σε ειρηνευτικές αποστολές

Η Σίμα Μπάχους του UN Women τόνισε ότι η συμμετοχή των γυναικών είναι απαραίτητη για βιώσιμη ειρήνη και προειδοποίησε πως η απουσία τους από διαπραγματεύσεις σε Σουδάν, Ουκρανία και αλλού αποδυναμώνει τις ειρηνευτικές προσπάθειες.
Αντόνιο Γκουτέρες ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Γκουτέρες: Κίνδυνος νέας αιματοχυσίας στο Ελ Ομπέιντ, προειδοποιεί ο ΟΗΕ

Ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, εκφράζει βαθιά ανησυχία για την κλιμάκωση των μαχών στο Ελ Ομπέιντ του Σουδάν και τις επιθέσεις κατά αμάχων, τονίζοντας τις απειλές για χερσαία επίθεση από μεγάλες στρατιωτικές ενισχύσεις.
Σημαία Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

ΔΟΜ: Κίνδυνος αύξησης αναγκαστικών μεταναστεύσεων λόγω περικοπών βοήθειας

Η μείωση της αναπτυξιακής βοήθειας από πλούσιες χώρες αυξάνει τις εξαναγκαστικές μεταναστεύσεις, προειδοποιεί η διευθύντρια του ΔΟΜ Έιμι Πόουπ, αναφέροντας πως περικοπές ΗΠΑ και Γερμανίας εντείνουν το πρόβλημα.