ΓΔ: 2476.19 2.25% Τζίρος: 34.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:53:38
Πυρηνικός σταθμός Ζαπορίζια

Ουκρανικό drone συνετρίβη κοντά στον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια

Ένα ουκρανικό drone έπεσε κοντά σε εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού Ζαπορίζια υπό ρωσικό έλεγχο, χωρίς να προκληθεί έκρηξη. Η διοίκηση που έχει τοποθετήσει η Μόσχα αναφέρει πως ο σταθμός λειτουργεί κανονικά.

Ένα ουκρανικό drone κατέπεσε κοντά σε εγκαταστάσεις ενέργειας του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια, ο οποίος βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Ρωσίας στη νοτιοανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του σταθμού που έχει τοποθετηθεί από τη Μόσχα.

Η διοίκηση ανέφερε ότι από την πτώση του drone δεν σημειώθηκε έκρηξη και ότι ο πυρηνικός σταθμός συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά, χωρίς να υπάρχει καμία ένδειξη διαρροής ή κινδύνου για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ουκρανικό χτύπημα σε ρωσικές πετρελαϊκές και χημικές εγκαταστάσεις

Η Ουκρανία πραγματοποίησε νυχτερινά πλήγματα σε ρωσική πετρελαϊκή εγκατάσταση στη Γιάροσλαβλ και στο εργοστάσιο χημικών Azot στην Τούλα, σύμφωνα με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Πλήγματα δέχθηκε και το δίκτυο επιμελητείας του ρωσικού στρατού.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Φον ντερ Λάιεν: Νέες κυρώσεις για ενίσχυση της πίεσης στη Ρωσία

Η φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε το 21ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας, που στοχεύει σε ενέργεια, χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, κρυπτονομίσματα, εμπόριο και αλιεία, με στόχο να περιορίσει τη χρηματοδότηση του πολέμου στην Ουκρανία.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κριμαία: Αυξάνονται οι περιορισμοί στα καύσιμα λόγω ουκρανικών επιθέσεων

Η Κριμαία ανέστειλε τις πωλήσεις βενζίνης με μετρητά και την έκδοση νέων κουπονιών λόγω έλλειψης καυσίμων, μετά από ουκρανικές επιθέσεις. Οι αγορές περιορίζονται στα 20 λίτρα με υφιστάμενα κουπόνια, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Αξιόνοφ.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Στο στόχαστρο πετρελαϊκός σταθμός στην Αγία Πετρούπολη

Ο ουκρανικός στρατός έπληξε σταθμό πετρελαίου και στρατιωτικούς στόχους κοντά στην Αγία Πετρούπολη και σε άλλες ρωσικές περιοχές, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Επίθεση με drone προκάλεσε καπνό ενώ ξεκινά το οικονομικό φόρουμ στην πόλη.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Οι ουκρανικές επιθέσεις προκαλούν ελλείψεις καυσίμων στις υπό κατοχή περιοχές

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι ο ουκρανικός στρατός μπορεί πλέον να πλήττει ρωσικές επιμελητειακές δομές σε όλα τα κατεχόμενα εδάφη, προκαλώντας ελλείψεις καυσίμων στην Κριμαία και σε περιοχές υπό ρωσικό έλεγχο.