ΓΔ: 2551.83 0.84% Τζίρος: 90.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:22:41
Πυρηνικός σταθμός Ζαπορίζια

Ουκρανικό drone συνετρίβη κοντά στον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια

Ένα ουκρανικό drone έπεσε κοντά σε εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού Ζαπορίζια υπό ρωσικό έλεγχο, χωρίς να προκληθεί έκρηξη. Η διοίκηση που έχει τοποθετήσει η Μόσχα αναφέρει πως ο σταθμός λειτουργεί κανονικά.

Ένα ουκρανικό drone κατέπεσε κοντά σε εγκαταστάσεις ενέργειας του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια, ο οποίος βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Ρωσίας στη νοτιοανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του σταθμού που έχει τοποθετηθεί από τη Μόσχα.

Η διοίκηση ανέφερε ότι από την πτώση του drone δεν σημειώθηκε έκρηξη και ότι ο πυρηνικός σταθμός συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά, χωρίς να υπάρχει καμία ένδειξη διαρροής ή κινδύνου για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εγκαταστάσεις φυσικού αερίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικές επιθέσεις σε 400 εγκαταστάσεις της Naftogaz φέτος στην Ουκρανία

Η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει φέτος σχεδόν 400 επιθέσεις σε εγκαταστάσεις της ουκρανικής Naftogaz, σύμφωνα με την εταιρεία. Σήμερα, μονάδα φυσικού αερίου στο Χάρκιβ επλήγη από επίθεση ρωσικού drone.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Χάρκιβ: Ρωσικό πλήγμα σε μονάδα φυσικού αερίου, σύμφωνα με Κίεβο

Ρωσικό drone επιτέθηκε σήμερα σε μονάδα παραγωγής φυσικού αερίου στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χάρκιβ, όπως ανακοίνωσε η ουκρανική εταιρεία Naftogaz μέσω Telegram, προκαλώντας πλήγμα στη μονάδα παραγωγής.
Καπνός από βομβαρδισμό Κιέβου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική επίθεση σε ενεργειακή δομή στο Κίεβο, λέει ο δήμαρχος

Ρωσικά drone έπληξαν ενεργειακή εγκατάσταση στο Κίεβο, δήλωσε ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο χωρίς να δώσει λεπτομέρειες. Η Ρωσία αυξάνει τις επιθέσεις σε ουκρανικές ενεργειακές υποδομές τις τελευταίες εβδομάδες.
Κατεστραμμένα κτίρια Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία εντείνει τις επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές στη δυτική Ουκρανία

Η Ρωσία επεκτείνει τα χτυπήματά της σε ενεργειακές εγκαταστάσεις της δυτικής Ουκρανίας, προκαλώντας συνεχείς διακοπές ρεύματος, σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας. Οι επιθέσεις γίνονται πλέον συστηματικά σε όλη τη χώρα.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική επίθεση σε τουλάχιστον 10 ενεργειακούς στόχους στην Ουκρανία

Η Ρωσία επιτέθηκε σε ενεργειακές υποδομές σε 10 ουκρανικές περιοχές, αφήνοντας χωρίς ρεύμα πάνω από 500.000 άτομα, δήλωσε ο Ζελένσκι. Δεν υπήρξε προειδοποίηση για την επίθεση, ενώ εφαρμόζονται κυλιόμενες διακοπές ρεύματος.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: 76 ρωσικές επιθέσεις στον ενεργειακό τομέα μας σε μία εβδομάδα

Ο Ζελένσκι δήλωσε πως η Ρωσία επιτέθηκε 76 φορές στους τομείς ενέργειας, πετρελαίου και αερίου της Ουκρανίας από τότε που ο Τραμπ ανακοίνωσε ενεργειακή εκεχειρία, με πλήγματα σε Βινίτσια, Ζίτομιρ, Χμελνίτσκι και Οδησσό.