ΓΔ: 2613.49 1.22% Τζίρος: 290.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Σιδηρούς Θόλος Ισραήλ
Εκτόξευση πυραύλου από το σύστημα Σιδηρούς Θόλος κατά τη διάρκεια δοκιμής στο Ισραήλ.

Ισραήλ: Ο «Σιδηρούς Θόλος» φτάνει 99% αποτελεσματικότητα σε πυραύλους

Το ισραηλινό σύστημα Iron Dome παρείχε σχεδόν 99% αποτελεσματικότητα στις επιθέσεις πυραύλων από Χαμάς, Χεζμπολάχ και Ιράν, εξουδετερώνοντας τα περισσότερα βλήματα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Rafael, Γιουβάλ Στάινιτς.

Το ισραηλινό σύστημα «Σιδηρούς Θόλος» (Iron Dome) αποδείχθηκε σχεδόν απόλυτα αποτελεσματικό, με ποσοστό επιτυχίας που αγγίζει το 99%, απέναντι σε πυραύλους που εκτόξευσαν μαχητές της Χαμάς και της Χεζμπολάχ. Το αντιαεροπορικό αμυντικό σύστημα κατάφερε επίσης να εξουδετερώσει τους περισσότερους πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από το Ιράν, σύμφωνα με τον πρόεδρο της κρατικής κατασκευάστριας εταιρείας Rafael Advanced Defense Systems Ltd.

Ο Γιουβάλ Στάινιτς, μιλώντας σε συνέδριο του Κέντρου Ασφάλειας και Εξωτερικών Υποθέσεων στην Ιερουσαλήμ, ανέφερε ότι από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ τον Οκτώβριο του 2023, η Χαμάς στη Γάζα και η Χεζμπολάχ στον Λίβανο έχουν εκτοξεύσει συνολικά περίπου 40.000 ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ.

«Ο Σιδηρούς Θόλος αναχαίτισε τους περισσότερους από αυτούς με ποσοστά επιτυχίας που δεν είναι 100% αλλά κοντά στο 100%. Είναι περίπου 98%, ακόμη και 99%, οπότε δεν είναι τέλειο, αλλά σχεδόν τέλειο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Στάινιτς.

Πρόσθεσε ότι το Ιράν εκτόξευσε περίπου 1.500 βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του Ισραήλ σε δύο γύρους εμπόλεμων συρράξεων μεταξύ των δύο χωρών από το 2024, σημειώνοντας πως «μόνο μερικές δεκάδες» δεν αναχαιτίστηκαν.

Ο Στάινιτς υπογράμμισε τέλος ότι δεν υπάρχει έλλειψη αναχαιτιστικών πυραύλων, γεγονός που επιτρέπει στο Ισραήλ να διατηρεί υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μασούντ Πεζεσκιαν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Ο Ιρανός πρόεδρος μιλά για «οικοκτονία» από τον πόλεμο στη Μ. Ανατολή

Ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν χαρακτήρισε τις αμερικανοϊσραηλινές επιθέσεις στη Μέση Ανατολή «οικοκτονία», ζητώντας διεθνή καταδίκη και λύσεις, ενόψει της συνόδου COP17 για τη βιοποικιλότητα στην Αρμενία.
Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Δεν σχεδιάζω νέα επίθεση στο Ιράν πριν τις εκλογές

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως δεν στηρίζει προληπτικό πλήγμα κατά του Ιράν πριν τις εκλογές της 27ης Οκτωβρίου, προειδοποιώντας όμως την Τεχεράνη και συμμάχους της να μην επιτεθούν στο Ισραήλ, τονίζοντας άμεση αντίδραση σε επίθεση.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Εκτέλεση άνδρα για ένοπλες επιθέσεις κατά τον πόλεμο

Το Ιράν εκτέλεσε τον Αλί-Σινά Μοσταφαβί, ο οποίος είχε καταδικαστεί για ένοπλες επιθέσεις στην Κερμάν και κατηγορήθηκε για τρομοκρατικές ενέργειες υπέρ της αντιπολίτευσης και του Ισραήλ, σύμφωνα με το πρακτορείο Mizan.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Έξι τραυματίες στο Λίβανο από ισραηλινή επιδρομή

Ισραηλινή επιδρομή κοντά στα σύνορα Συρίας-Λιβάνου τραυμάτισε έξι άτομα, ανάμεσά τους πέντε Σύρους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας Λιβάνου. Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως στόχευσε Σύρο τρομοκράτη που δρα υπό ιρανική καθοδήγηση.
Καπνός πάνω από το Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Τεχεράνη: Η επίθεση της Χαμάς επιτάχυνε την παρακμή του Ισραήλ

Ο αρχηγός των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε πως η επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 επιτάχυνε την παρακμή του Ισραήλ, καθώς το Μέτωπο Αντίστασης μετέτρεψε τη στρατηγική του υπέρ της υπεράσπισης των Παλαιστινίων.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Υποψίες για Ιράν στην υπόθεση Flydubai, απειλεί με σφοδρά πλήγματα

Ο Τραμπ απείλησε με ισχυρά αντίποινα αν αποδειχθεί εμπλοκή της Τεχεράνης σε επίθεση σε πτήση Flydubai, ενώ το Ισραήλ αναφέρθηκε στην ισλαμιστική κατήχηση του υπόπτου. Τα κίνητρα του φερόμενου δράστη παραμένουν αδιευκρίνιστα.